PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119984}

Ukryty

The Hidden
1987
6,6 3,2 tys. ocen
6,6 10 1 3151
6,8 5 krytyków
Ukryty
powrót do forum filmu Ukryty

bardzo dobry

ocenił(a) film na 8

w tamtych starych dobrych czasach VHS to był film SUPER.Dziś zapewne dużo stracił z swego uroku,ponieważ efekty już są dużo lepsze ,aktor zapomniany( w tamtych latach wschodząca gwiazda)reżyser który z każdym filmem stawał się coraz bardziej rozpoznawalny ,dziś,nieistnieje w przemyśle filmowym.

użytkownik usunięty
deaddance

koniec lat 80 poczatek lat 90 to byl przelom w kinematografi te lata mialy ogromny wplyw na to co dzialo sie puzniej wtedy wyszlo tysiace hitow znanych do dzis i chetnie ogladanych nie liczyli sie aktorzy tylko tresc i historia czy byla ciekawa nie bylo aktorow za miliony ale grali i robili to dobrze i z jajem nie jak dzis filmy na szpikowane efektami aktorzy nie graja i jest kibel wielkie produkcje za kupe kasy to za zwyczaj klapy dla tego wielkie wytwornie wracaja do korzeni tamtych lat i wala remaky jak leci bo to bylo ciekawe wiekszosc ludzi nie jazy orginalow tych filmow ktore sa u wspolczesniane

Efekty nie mają tu nic do rzeczy. W "Lśnieniu" też się pod tym względem nie wysilili, a wyszło arcydzieło horroru. W "Ukrytym" najlepszy jest nastrój grozy i niepewności, no i rzecz jasna demoniczne oczy Claudii Christian i Kyle'a McLachlan'a. I to właśnie zapamiętałem (głównie ją), choć pierwszy raz widziałem ten film z 15 lat temu. Mocne 7/10 ode mnie.

A szanowna Redakcja w swoim opisie mogłaby usunąć wzmiankę o tym, że gościu jest kosmitą, bo zwyczajnie spoileruje!

ocenił(a) film na 8
Jack_Holborn

Jack, zgadzamsie w zupełności. Ja daje 8/10. Myślałem że będzie gorszy po prawie 20 latach przerwy. A tu naprawde miła niespodzianka, klimat jest, realizacja również. Kyle'a McLachlan to najmocniejszy punkt tej pozycji. Mój ulubieniec po calej serii Miasteczka Twin Peaks.
Usuncie ten cholerny spojler!!!

"puzniej" walnij się w "remaky", ty kołku z płotu. Nie umiesz pisać, to nie pisz. Nic.

użytkownik usunięty
sab1970

cmoknij mnie w jajo jelopie zafajdany heheheh

"heheheh"... brawo, chłopcze kałowy.

użytkownik usunięty
sab1970

kał masz na twarzy śmieciu

Cóż za elokwencja, chłopcze kałowy. Z każdym postem robisz z siebie jeszcze większego matoła na oczach tysięcy ludzi. Tak trzymaj, tępaku.