Promujące pederastię i anarchię lewackie dziełko, które może tylko wywołać zażenowanie. Dałbym 1, ale trudno nie docenić niezłej gry Portman i ogólnie całkiem dobrej realizacji, stąd 3. Jednak ten film jest równie szkodliwy jak tak mocno lżony (i słusznie) w nim ustrój totalitarny. Film doskonale wpisuje się w dzisiejsze trendy, czyli tworzenie cywilizacji bez zasad moralnych, w którym wolność równoznaczna jest z anarchią, a dewiacyjne zachowania uważane są za normę. Przesłanie filmu to jakaś tragifarsa, bo w miejsce słusznie obalonego reżimu totalitarnego film proponuje anarchię i relatyzwizm moralny. Powtarzam, jest to bardzo szkodliwy film.
Oczywiście, że jest to moje zdanie, więc co ci do tego? Nie może mi nic przeszkadzać? Sorry ale nie będziesz mi dyktował co ma mi się podobać, a co nie. To już zakrawa na faszyzm, którego idee tak chętnie przypisujecie swoim "moralnym oprawcom". Po drugie: jeszcze nie widziałem parady par heteroseksualnych drących ryje pod moim oknem. Gdy jakaś inna grupa będzie mi nachalnie narzucać wzorzec określonych zachowań niezgodny z kanonem moich wartości, też będę się sprzeciwiał. Nie zamierzam być politycznie poprawny tylko dlatego, że taka obecnie panuje moda.
Nie moda Panie Problem, nie moda, tylko etyka moralna.
Heteroseksualiści nie muszą urządzać parad, bo tak się składa że ich nikt nie dyskryminuję. Homoseksualistów owszem i dlatego drą ci się pod oknem.
A mnie do tego sporo. Uważam że są dwa rodzaje poglądów. Pierwszy, to zwykłe gusty. Czyli na przykład upodobania do konkretnego koloru, muzyki, typu filmowego, lub płci. Drugie rodzaje poglądów, to poglądy moralne i one też dzielą się na dwa rodzaje. Poprawne etycznie i niepoprawne etycznie. Do tych drugich należy między innymi nietolerancja, propagowanie nienawiści i akceptowanie mordu. Wszystkie zbiory poglądowe należy szanować, poza tymi niepoprawnymi etycznie, które należy niszczyć. Co robi V na filmie, jak nie niszczy totalitarne przekonania? I właśnie takie nietolerancyjne poglądy jak twoje, zaliczają się do niepoprawnych etycznie, które należy tępić. Może to i jest faszystowskie, ale pozwolenie na wygadywanie słów, z których cieknie nienawiść, jest na pewno dużo gorsza. Przecież trzeba reagować, gdy dzieję się coś złego.
I to tyle Panie Problem. Mam nadzieję ze załapałeś o co mi chodzi.
Napisałem, że nie toleruje pederastii i że to moja opinia, a ty mi już zarzucasz "propagowanie nienawiści i akceptowanie mordu." Haha! To nawet komiczne.
Ekhm... Na dodatek nie umiesz czytać...
Nie zarzuciłem ci tego. Napisałem przykłady POGLĄDÓW NIEPOPRAWNYCH ETYCZNIE.
Jednak propagujesz nienawiść, to fakt ;). Wież że kłócąc się z faszyzmem i totalitaryzmem na tym filmie, przeczysz samemu sobie? Bo film wyraźnie propaguję wolność dla człowieka, nawet tą seksualną, co zostało WYRAŹNIE PODKREŚLONE. Nie propagował pederastii, ale na pewno propagował jej tolerowanie.
Tak najogólniej to nie tolerując pederastii sam wyznajesz poglądy mocno faszystowskie, a sam nam to zarzucasz? :P
Przecież to ty przypisujesz mi poglądy faszystowskie więc kto tu nie umie czytać ze zrozumieniem.
"To już zakrawa na faszyzm, którego idee tak chętnie przypisujecie swoim "moralnym oprawcom"."
A to ja napisałem? :P
No to ty nie umiesz czytać. To ty uznałeś że zarzucam ci akceptowanie mordu. Propagowanie nienawiści faktycznie ci zarzucam, ale zrobiłem to dopiero po twoim poście, w którym pokazałeś swoją wysoką umiejętność czytania ze zrozumieniem.
"...niepoprawne etycznie. Do tych drugich należy między innymi nietolerancja, propagowanie nienawiści i akceptowanie mordu. " "I właśnie takie nietolerancyjne poglądy jak twoje, zaliczają się do niepoprawnych etycznie" "Może to i jest faszystowskie"
Przepraszam, ty nie tylko nie umiesz czytać ale nawet nie wiesz co piszesz.
Posłuchaj: Napisałem że nietolerancja, propagowanie nienawiści i akceptowanie mordu NALEŻĄ DO niepoprawnych etycznie poglądów. Później napisałem, że twoje nietolerancyjne (homofobiczne) poglądy TEŻ do nich należą! Nie powiedziałem że jak masz niepoprawne etycznie poglądy, to masz je WSZYSTKIE. Wskaż mi zdanie w którym wyraźnie napisałem że trzy wymienione przykłady, odnoszą się DO CIEBIE! Naucz się rozumienia zdań smarku ;).
A "może to i jest faszystowskie" to napisałem w odpowiedzi na twój komentarz "zakrawa to na faszyzm". Ehh... Trudno jest się kłócić z takimi jak ty, co dyskusji zrozumieć nie potrafią ^^.
PS: Ja naprawdę napisałem "niepoprawne etycznie"? To pytanie retoryczne, więc oszczędź sobie takich komentarzy jak "owszem". Miałem na myśli "moralnie nieetyczne"... ;)
PS2: Jeżeli w następnym poście napiszesz kolejną durnotę, to kończę tę dyskusje. Mam ważniejsze sprawy na głowie, niż kłócenie się z dzieckiem.
Czyli napisałeś ale nie napisałeś, tzn coś napisałeś ale nie to co chciałeś? Haha! Sorry Winnetou ale dałeś ciała, próbujesz wybrnąć i marnie ci to idzie.
*facepalm*
Nie próbuje wybrnąć, tylko wytłumaczyć ci co zrozumiałeś źle. Jeszcze raz: Gdzie ja w moim drugim z kolei poście do ciebie, napisałem że propagujesz nienawiść i akceptujesz mord? Podałem to za przykłady moralnie nieetycznych poglądów, nigdzie nie napisałem że ty to robisz. Napisałem ale nie napisałem? Otóż nie napisałem! To już nie mogę napisać zdania, które nie będzie odnosiło się do ciebie? Nie jesteś pępkiem świata Panie Problem.
I owszem napisałem nie to co chciałem. Napisałem "niepoprawne etycznie" a miałem na myśli "moralnie nieetyczne". I gdybyś chciał w ogóle zrozumieć te twierdzenia, to wiedziałbyś że niewiele się różnią. "Moralnie nieetyczne" jest po prostu bardziej opisowe i konkretne. I Sorry Winnetou ale ja się nie wykręcam. Przyznanie się do błędu i poprawienie go, to nie żaden wykręt. Ty sobie naprawdę weź encyklopedie do reki, bo przejawiasz inteligencję godnej chłopaka, w twoim awatarze.
"Nie próbuje wybrnąć, tylko wytłumaczyć ci co zrozumiałeś źle."
"Napisałem ale nie napisałem? Otóż nie napisałem! " "I owszem napisałem nie to co chciałem"
No, teraz wszystko jasne. Haha!
I co rockuś, jednak był remis, Polska zatrzymała twoją Rosję, a przed wami jeszcze Grecy, ale ty pewnie teraz będziesz kibicował Czechom, a potem następnym i każdemu kto będzie grał przeciwko naszym, bo tylko tacy goście bez honoru jak ty plują na własny kraj oraz każdego kto ma inne opinie od nich. I nie śmiej się tak głupio, bo już każda osoba na tym forum ma cię za debila, nawet fani V jak Vendetty ( i słusznie). Ogarnij się wuwuzelo z jajnikiem.
Tak na marginesie, bo do reszty twoich wypocin aż żal się odnosić - panie poligloto - "rock" jest pojęciem wieloznacznym.
A później ludzie się dziwią, że "Sting" jest tłumaczone na "Żądło". No ale tak to jest gdy za tłumaczenie zabierają się tępe strzały twojego pokroju.
"Polska zatrzymała twoją Rosję, a przed wami jeszcze Grecy, ale ty pewnie teraz będziesz kibicował Czechom"
WTF???
Też się dziwiłem. Ale jak znam ObiWana to jest rozsądnym forumowiczem i ten tekst, tak jak mówi, pewnie ma sens ;).
ObiWanKenobi444 pewnie niewiele się różni od swojego imiennika ;).
Ech, widzę, że rokuś ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem, co mnie trochę dziwi, bo sam używa zawiłych wypowiedzi i narzeka, że inni mają problemy z ich interpretacją, ale ok. Chodziło mi o to, ze kamyczek79 jest internetowym napinaczem i haterem, lubiącym atakaowac ludzi w internecie, podobnym do tych co wieszają psy na naszej reprezentacji- zarówno anonimowi krzykacze jak i na. Tomaszewski. Kamyczek jest w takim typie, nawet jak broni jakiegoś filmu to jeździ po innych. Czyli klasyczny internetowy napinacz, który mógłby kibicowac przeciwnej drużynie by potem pluc na naszych, niestety, to dosyc częsta ostatnio postawa. Ja też nie lubię wszystkiego, ale ludzi mających inne poglądy od moich jak Andrzej albo Lady konsternacja nie atakuję. Tylko zwracam tobie kamyczku uwagę na to, że jesteś niekulturalnym bucem, w dodatku to rozpocząłeś próbę atakowania mnie, jak również innych użytkowników. Na razie.
Nie atakujesz Lady bo gra w twojej drużynie i tylko dlatego nie przeszkadza ci jak bluzga na prawo i w lewo w każdym wątku, tępy hipokryto.
A ty nie widzisz swoich bluzgów? No przezabawne, popłakać się można ze śmiechu:> Błąd to jednak twój stary zaliczył, płodząc pyskatego hipokrytę bez mózgu.
Wiem że nie do mnie, ale skomentuję ze swojego punktu widzenia.
Nie rozmawiałem nigdy z Lady i nie wiem czy bluzga. Jeżeli tak, to wcale nie gra w mojej drużynie, bo nie będę trzymał jej strony. Wiem jednak że jej post który skomentowałeś obelgą, nie zawierał w sobie niczego nieodpowiedniego.
Haha "nie wiem czy bluzga" Rozumiem, że jej wypowiedzi są dla ciebie niewidoczne. Haha! Co jeden to lepszy aparat.
Kamyczku w odróżnieniu od ciebie nie wszyscy analizują wszystkie wypowiedzi innych użytkowników z tematu, no ale dla takiego hatera i trolla jak ty, to chleb powszedni.
Rozumiem, że analizujesz tylko moje. Oczywiście jest to tylko i wyłącznie 100% zbieg okoliczności, że inne umykają twojej uwadze. No chyba, że któryś z użytkowników zacznie wrzucać na mnie, wtedy nagle twój wzrok się wyostrza, tępy hipokryto.
Ale masz dziwne wnioski, nic takiego nie napisałem, a ty już zaraz o tym piszesz. Ale zasadniczo więcej czasu spędzam na patrzeniu na twoje bluzgi pod moim adresem, nie dość, że mnie stale obrażasz, to jeszcze produkujesz wiele śmieciowych postów, więc zwracasz na siebie uwagę.
I to pisze ktoś, kto wmawiał mi zamiłowanie do piłki, co więcej - sympatyzowanie z reprezentacją Rosji...
Mnie się pytasz? Bądźmy poważni. Przecież ty wiesz co jutro będę miał na śniadanie.
Dlatego współczuję ci, że musisz jadać te resztki, i przetrerminowane produkty które ludzie wyrzucają do śmietników.
Dostaję za 6,66 złotych za post:) Zarobki w dziele błaznóew są niezłe. A ile płacą ci w dziale chamów?
Oj nie wstydź się, tak wiem, że filmweb płaci kiepskim pracownikom z działu ,,chamy" prawem to grzebania w śmieciach w koszu przy siedzibie, ale to żaden wstyd. Dzieci w Trzecim świecie mają tak samo jak ty, kamyczku.
Kamyczku, to miło, że się śmiejesz, może w końcu przestaniesz się wstydzic życia w slumsie, pozbędziesz się kompleksów i przestaniesz byc emo.
Podaj mi przykład kogoś, kogo zbluzgałem na tym forum tylko za lubienie filmu. Z innymi fanami toczyłem dyskusje, nawet zażarte, ale bez wyzwisk. Czyli coś czego ty nie potrafisz.
Kamyczku, Lady konsternacja pojechała cię dwa, trzy razy, i słuszne, bo jesteś największym chamem na tej stronie, a ty zaraz twierdzisz, że ona bluzga? Kamyczku, ja nie oceniam tego, w kategoriach,, jak kamyczke79 kogoś pojedzie to dobrze, a jak ktoś zjedzie kamyczka79 to źle". Sam się prosisz o takie traktowanie, zwłaszcza przez twoje zachowanie na forum Incepcji, gdzie nieudolnie próbowałeś mieszac z błotem każdego fana filmu, w tym mnie, więc nie dziw się że dostajesz takie odpowiedzi.
Przecież napisałeś wyżej, że nie analizujesz wypowiedzi innych a teraz wiesz co pisała Lady_Tepota. Haha! Twoja głupota przestała być tylko tragiczna, teraz jest też zabawna.
Za to twoja jeszcze większa. Nie pisałem, ze nie analizuję, tylko że nie nie każdy musi to robic, to raz. Sam tego nie robię, przejrzałem tylko kilka jej postów, w odróżnieniu od kamyczka79 nie spędzam całych dni na analizie postów filmwebowiczów:)
Z tymże "I owszem napisałem nie to co chciałem" było odnośnie zupełnie innego tematu. Nie mówiłem wtedy o przykładach poglądów moralnych nieetycznie, tylko o samym nazewnictwie tychże poglądów, które tak jak już napisałem, niewiele się różni (nazewnictwo, nie temat rozmowy).
Uspokój się na prawdę, bo próbując ośmieszyć siebie, ośmieszasz: O dziwo! Siebie...
Miej pretensje do swojej upośledzonej percepcji która powoduje, że proces pisania wyprzedza u ciebie proces myślenia, panie śmieszny.
Miej pretensję do swojego mózgu, przy którym orzeszek to potęga umysłowa Panie Żałosny.
Kończę rozmowę z tobą dzieciaku. Nawet na filmwebie często znajduję bystrzejszych rozmówców.
Nie do zobaczenia.
Od ciebie? Większość stanowią bardziej bystrzy. Ale pociesz się, że są też głupsi jak Lady_TępaStrzała lub ObiSamSobieRobi.
Nikt nie jest doskonały, ale pocieszam się tym, że w porównaniu do kamyczka79 jeszcze nie jest tak źle.