PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180040}

V jak Vendetta

V for Vendetta
2005
7,4 298 tys. ocen
7,4 10 1 298139
7,2 49 krytyków
V jak Vendetta
powrót do forum filmu V jak Vendetta

Promujące pederastię i anarchię lewackie dziełko, które może tylko wywołać zażenowanie. Dałbym 1, ale trudno nie docenić niezłej gry Portman i ogólnie całkiem dobrej realizacji, stąd 3. Jednak ten film jest równie szkodliwy jak tak mocno lżony (i słusznie) w nim ustrój totalitarny. Film doskonale wpisuje się w dzisiejsze trendy, czyli tworzenie cywilizacji bez zasad moralnych, w którym wolność równoznaczna jest z anarchią, a dewiacyjne zachowania uważane są za normę. Przesłanie filmu to jakaś tragifarsa, bo w miejsce słusznie obalonego reżimu totalitarnego film proponuje anarchię i relatyzwizm moralny. Powtarzam, jest to bardzo szkodliwy film.

rock79

Mega facepalm

ocenił(a) film na 8
ObiWanKenobi444

Dziwne imię dali ci rodzice. Widocznie cię nie kochali albo przeciwnie, tata kochał cię...co noc.

rock79

Mega facepalmx2

andrzej_goscicki

Daj spokój, nic z nim nie ugadasz, tylko będzie cię bluzgał przez cały czas, wmawiał ci rzeczy, których nie ma, odwracał kota ogonem, obrażał, kłamał i manipulował. Prawdopodobnie dzieciak w jego avatarze to autentyczne zdjęcie naszego kamyczka79:)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
ObiWanKenobi444

Dzięki za radę, chyba skorzystam ;).

ocenił(a) film na 8
ObiWanKenobi444

Mocz w tobie silny jest.

ObiWanKenobi444

Dlaczego rockuś bluzga? Bo nic nie rozumie, bo jest głupi, bo to chłopaczyna niewyżyta, samotna. Siedzi w domu, całymi dniami czyta blogi JKM i androny nacjonalistyczne, co może taki powiedzieć? Ktoś powie coś mądrego a w odpowiedzi słyszy pierdnięcie- jest sens prób dyskusji z nim? Lepiej mu pocisnąć albo olać.

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

Jestem wzruszony ile uwagi poświęcasz moim postom.

rock79

I tak mniej, niż ty moim.

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

Nie biegam po różnych postach żeby skomentować twoje wypowiedzi, niedorobiona istoto.

rock79

Tylko komentujesz każdą moją tutaj, nawet jak nie jest skierowana do ciebie, od tego zacząłeś- od wtrącenia się.

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

Pochlebiaj sobie dalej, tylko tyle ci zostało haha.

Lady_Konsternacja

Ech, krowinizm, sam kiedyś byłem korwinistą, a potem z tego wyrosłem. Nie da się ukryc, że wielu krowinistów , chociaż nie wszyscy, znam też normalnych, pasuje do wizji Lady konsternacji, czego przykładem jest tu obecny kamyczek. Ale i tak znacznie groźniejsi są goście z NOP i ONR, kamyczek raczej do nich nie należy, chociaż z takim językiem pewnie by się nadawał. Co do JKM, to straciłem do niego szacunek po tym jak nabluzgał niepełnosprawną dziewczynkę, prawda jest tez taka, że jego osobowośc ciągnie na dno Nową Prawicę, przez co pozostaje partią marginalną. Mimo wszystko cenię ją za walkę z biurokracją i o niższe podatki, jednak większosc elementów z jej programu jest utopijna, a zachowanie Korwina i części jego zwolenników - obrzydliwe.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
ObiWanKenobi444

Nie dość, że jesteś głupi to jeszcze kłamiesz. JKM nie zbluzgał żadnej dziewczynki tylko powiedział, że dzieci niepełnosprawne nie powinny uczęszczać do zwykłych szkół, ponieważ narzuca to zdrowym dzieciom obowiązki, którym mogą nie podołać. Tyle. Które to elementy programu NP są utopijne?

rock79

Mógłbym długo wymieniac co jest głupie w postulatach tej śmiesznej partyjki, ale chwilowo mam ciekawsze zajęcia niż uświadamianie jakiegoś trolla. Odpiszę ci może po tym, jak nasza drużyna wyjdzie z grupy, o ile nie będę miał lepszych rzeczy do roboty. Na razie frajerze.

ocenił(a) film na 8
ObiWanKenobi444

Już się wyprztykałeś? Widzisz jaki jesteś słabiutki? Dużo gdakania ale gdy dochodzi do konkretów to robisz się malutki.

rock79

Haha, chyba śnisz, może wydaje ci się że dyskutowanie z tobą jest sensem życia, ale tak nie jest, mam ciekawsze zajęcia od użerania się z tobą, zresztą to nie jest nawet użeranie się, tylko przepędzanie natrętnego bezpańskiego psa z podwórka, jakim jesteś ty kamyczku79.

ocenił(a) film na 8
ObiWanKenobi444

Zieeew...

rock79

Czy ty wiesz co to jest pederastia? Serio jesteś taki tępy? Tutaj się dyskutuje o homoseksualizmie nie pederastii. Twoja głupota bije rekordy.

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

No proszę, okazuje się, że "pederastia" i "homoseksualizm" to wykluczające się pojęcia. Haha! Marnujesz się. Rada Języka Polskiego powinna wziąć cię na przewodniczącą.

rock79

Dziękuję, wiem. Za to ty przestudiuj chociażby wikipedie, może ci to pomoże jeśli nie widzisz różnicy między pederastią a homoseksualizmem o jakim tutaj mowa.

ocenił(a) film na 10
rock79

Nie wykluczające się, ale też nie idące w parze. Ty naprawdę masz coś z głową...

ocenił(a) film na 8
andrzej_goscicki

W takim razie proszę o podanie zasadniczych różnic. Dla takich speców - znawców tematu - to przecież drobnostka.

ocenił(a) film na 10
rock79

Sorki że "złamię" moje postanowienie, ale w edukacji młodzieży trzeba uczestniczyć.

Pederastia - skłonności do sypiania z chłopcami, lub młodzieńcami (licho wie co za różnica), którzy osiągnęli dojrzałość płciową. Obecnie jest często określana jako ogół skłonności homoseksualnych. Słowo "pederasta" często mylone jest z "homoseksualista" stąd wulgarne określenie "pedał".

Pedofilia - bardziej choroba niż skłonność. Pociąg, który osoba dorosła czuję do chłopców lub dziewczynek (tutaj właśnie ważna sprawa, bo pierwotnie pederastia odnosiła się TYLKO do chłopców), przed, lub blisko fazy przekwitania. Niestety w różnych kręgach "homoseksualizm" rozumiany jest również jako "pedofilia" ale cóż... Niewyedukowany człowiek, to biedny człowiek.

I nie wygaduj mi że nie ma różnicy. Przez ludzkie standardy i konwenanse być może nie za bardzo, ale w rzeczywistości różnica jest spora. Wszyscy myślicie że chłopak przed osiemnastką to jeszcze dziecko. Otóż biologicznie, jest już w pełni dorosły. W przeliczeniu na psi wiek, wilk, w wieku szesnastu lat prawdopodobnie już ma młode.

ocenił(a) film na 8
andrzej_goscicki

"W przeliczeniu na psi wiek, wilk, w wieku szesnastu lat prawdopodobnie już ma młode."
.....Tego nawet nie skomentuję.

Ad rem. Yhm czyli homoseksualista nie jest pederastą, a pederasta nie jest homoseksualistą. Fajną definicję skleciłeś, szkoda tylko, że mającą konotacje antyczne. Bo jeśli mówisz o młodzieńcach, to terminem tym byli obejmowani również mężczyźni w wieku lat dwudziestu. Jeśli ty dojrzewałeś w tym wieku, to "gratuluję".

Odsyłam również do słownika języka polskiego, który - przypuszczam - zawiera bardziej aktualną od twojej definicję:

http://sjp.pwn.pl/szukaj/pederasta

Tak więc panie nauczycielu, radzę rychło zmienić fach, bo to jest jak sądzę trudny kawałek chleba, zwłaszcza dla indolenta. Jak ktoś pięknie napisał: "niewyedukowany człowiek, to biedny człowiek."

ocenił(a) film na 10
rock79

".....Tego nawet nie skomentuję."

Twoja sprawa ;). To są czyste fakty.

"Yhm czyli homoseksualista nie jest pederastą, a pederasta nie jest homoseksualistą. Fajną definicję skleciłeś, szkoda tylko, że mającą konotacje antyczne."

Gdzie ja to napisałem? Napisałem że pederastia odnosi się tylko do chłopców. Bo pedofilia dotyczy też dziewczynek, wiesz? Pedofil nie koniecznie jest homoseksualistą, nie koniecznie "wybiera" chłopców.

"Bo jeśli mówisz o młodzieńcach, to terminem tym byli obejmowani również mężczyźni w wieku lat dwudziestu. Jeśli ty dojrzewałeś w tym wieku, to "gratuluję""

Przecież wyraźnie napisałem że mówię o młodych ludziach KTÓRZY OSIĄGNĘLI DOJRZAŁOŚĆ PŁCIOWĄ, a nie KTÓRZY DOJRZEWAJĄ. Nie moja wina że, jak wspominałem, nie umiesz czytać ;).

"Odsyłam również do słownika języka polskiego, który - przypuszczam - zawiera bardziej aktualną od twojej definicję:"

*facepalm* - Wyraźnie napisałem że pederastia jest często mylona ze zwykłym homoseksualizmem. Wspominałem o genezie słowa "pedał"? Wspominałem. Ty naprawdę uważasz że słowniki się nie mylą? Naprawdę tak uważasz? Wiesz że człowiek nie jest nieomylny? Wiesz że człowiek piszący słownik też mógł nie do końca wiedzieć co znaczy "pederastia"? Otóż pederastia to termin pochodzący ze starożytności, którego znaczenie opisałem w poprzednim poście. Jeżeli ktoś zacznie mówić że marchewka to owoc, bo robi się z niej dżem (ostrzegam że tak powiedziała UNIA EUROPEJSKA), to zaczną o tym pisać w słownikach. Znajdzie się mądry człowiek, który powie "Co to za bzdura!? Marchewka to warzywo!" i taki "mądry" człowiek jak ty, prześle mu stronę internetową z takiego rodzaju słownikiem, w którym będzie napisane "Marchewka - owoc".

Wow! Do jednego błędu się przyznaję! Napisałem "przed, lub blisko fazy przekwitania" a miałem oczywiście na myśli "dojrzewania" bo "przekwitanie" to menopauza i andropauza ^^.

Na ten temat również kończę rozmowę z tobą. Ty po prostu nie umiesz rozmawiać (ani czytać). Łapiesz się brzytwy i wygadujesz głupoty, byleby tylko nie przyznać się do błędu.

ocenił(a) film na 8
andrzej_goscicki

"Ty naprawdę uważasz że słowniki się nie mylą?"
Czyli uważasz się za bardziej kompetentnego od Rady Języka Polskiego? Haha! Masz tupet.
Jeszcze tupnij nóżką i się popłacz. Strzeliłeś sobie w kolano ale krzyczysz, że to moja wina. Jesteś nieukiem i takie są fakty.

ocenił(a) film na 10
rock79

Nie uważam się za mądrzejszego od nikogo, oprócz ciebie. Wiem tylko że zanim wyciągnie się jakiekolwiek wnioski, najlepiej jest dojść do nich samemu. Ja bardzo rzadko korzystam z internetowej Cioci Wikipedii, słowników czy nawet encyklopedii.

Nie jestem tobą by płakać z powodu braku intelektu. Więc jak chcesz, sam sobie tupaj dziewczynko ;).

Skoro twierdzisz że jestem nieukiem to najwyraźniej masz rację. Skończyłem liceum Stefana Zamoyskiego z najlepszym wynikiem w mojej klasie. Studiuję Biologię, obecnie dołączyłem do wolontariatu i odbywam edukację w Afryce. Ale skoro ciągle twierdzisz, że jestem nieuk... Najwyraźniej jestem ;).

ocenił(a) film na 8
andrzej_goscicki

Od kiedy Warszawa leży w Afryce. No ale widocznie leży.

ocenił(a) film na 10
rock79

*facepalm*

Gdzie ja napisałem że studiuję w Warszawie? Liceum to nie studia przedszkolaku. Uczyłem się w Warszawie, owszem. Na pierwszym roku. Później dołączyłem do WOLONTARIATU (ominąłeś to słowo?) i stąd Afryka.

Zresztą po co ja się męczę? Po pierwsze: i tak nie zrozumiesz. Pod drugie: nawet gdybyś jakimś cudem zrozumiał, to nie uwierzysz i to akurat pochwalam. Znałem takiego ułomnego człowieka, który uważał internet za zwykłe źródło komunikacji i był skory uwierzyć we wszystko co mu się powiedziało...

Pozdro, idź się uczyć tabliczki mnożenia ;).

ocenił(a) film na 8
andrzej_goscicki

WTF. W którym to miejscu ja napisałem, że studiujesz w Warszawie? o.O

ocenił(a) film na 10
rock79

Napisałeś "Od kiedy Warszawa leży w Afryce?". Skoro nie chodziło ci o to, że studiuję w Afryce, która leży w Warszawie, to o co ci chodziło Panie Problem?

andrzej_goscicki

Podejrzewam, że on sam nie wie, o co mu chodziło

ocenił(a) film na 10
ObiWanKenobi444

Albo wiedział, ale zapomniał ^^.

ocenił(a) film na 10
ObiWanKenobi444

Hej Obi, mam prośbę. Przeczytaj moją rozmowę z użytkownikiem "pavel13" i powiedz mi co o nim myślisz (na samym dole). Chciałbym zaczerpnąć opinii kogoś kogo uważam za rozsądnego.

ocenił(a) film na 4
andrzej_goscicki

heh, biezesz sobie do pomocy jakiegos idiote, ktory nawet nie potrafi podjac walki :(

ocenił(a) film na 10
pavel13

Zazwyczaj osoba która w dyskusji sięga po przezwiska, jest taka, jak sama określa swoich rozmówców.

I nie dziwię się że Obi nic nie piszę. Bo on chyba z as dwóch jest najbystrzejszy i wie że ta dyskusja sensu nie ma.

ocenił(a) film na 8
andrzej_goscicki

Bystry jak woda w klozecie. Nic dziwnego, że stanowi dla ciebie wzór cnót wszelakich.

ocenił(a) film na 10
rock79

Ehhh... Nie mierz innych swoją miarą ;).

rock79

Ktoś ci coś dyktuje kretynie? Nie widujesz całujących się par hetero? Ani par hetero na plakatach, billboardach, w gazetach? Gdzie ty żyjesz? W lesie? Ktoś ci coś narzuca? To może ty skrytym gejem jesteś, jak czujesz się atakowany homoseksualizmem.

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

"Kryptogej". Haha! Tak mnie jeszcze nikt nie określił.

rock79

Nie, już cię tak ktoś określił- ja.

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

Ty czyli CO?

ocenił(a) film na 7
rock79

Wszystko w temacie.

andrzej_goscicki

Nie, to małe, głupie stworzenie nie potrafi pisać normalnie. Jak widzisz, on nie umie dyskutować no ale to zwolennik JKMa, więc czego się można po nim spodziewać?

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

Do tej pory czekam na wyjaśnienie, które to poglądy libertarian są niedorzeczne.

rock79

Libertarian? hahahahaha! xD ubawiłam się. Nie dość, że myli pederastię z homoseksualizmem, to jeszcze libertarianami określa zwolenników zamordysty Korwina.

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

http://korwin-mikke.pl/szukaj/tag/Libertarianie
Czytaj i płacz tępa strzało.

A teraz proszę podać te niedorzeczne założenia programu libertarian. A może znów obrzucisz mnie milionem inwektyw żeby tylko odejść od tematu?