PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180040}

V jak Vendetta

V for Vendetta
2005
7,4 298 tys. ocen
7,4 10 1 298139
7,2 49 krytyków
V jak Vendetta
powrót do forum filmu V jak Vendetta

Promujące pederastię i anarchię lewackie dziełko, które może tylko wywołać zażenowanie. Dałbym 1, ale trudno nie docenić niezłej gry Portman i ogólnie całkiem dobrej realizacji, stąd 3. Jednak ten film jest równie szkodliwy jak tak mocno lżony (i słusznie) w nim ustrój totalitarny. Film doskonale wpisuje się w dzisiejsze trendy, czyli tworzenie cywilizacji bez zasad moralnych, w którym wolność równoznaczna jest z anarchią, a dewiacyjne zachowania uważane są za normę. Przesłanie filmu to jakaś tragifarsa, bo w miejsce słusznie obalonego reżimu totalitarnego film proponuje anarchię i relatyzwizm moralny. Powtarzam, jest to bardzo szkodliwy film.

rock79

Tak, można by i o Hitlerze napisać, że był w pewnym sensie wolnościowcem a M. Teacher że była w pewnym sensie feministką. Korwin i swoboda dysponowania własną osobą całkowicie się wykluczają. Wolnościowiec prawicowy w sensie pełna wolność ale na prawo, zamordysta, który siebie nazywa libertarianinem... śmiech na sali. Nie interesuje mnie jak o sobie pisze Korwin, bo on pisać o sobie może co chce. To że jakieś jego założenie, ocierają się o libertarianizm nie znaczy, że można was i jego uznać za libertarian, absolutnie nie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Libertarianizm
a tu ciekawy blog- przestudiuj i ucz się od tego człowieka nie mylenia pojęć http://pobozny-socjalizm.blogspot.com
Jak tam słusznie autor zauważył, absolutny wolnościowiec nie powinien chcieć istnienia m.in dyktatury i cenzury. JKM chce dyktatury i cenzury - ocenzurować wszystko co nieprawostronne i za mordę trzymać ludzi o poglądach lewicowych, kontrolować ich, terroryzować, zmuszać do porzucania swoich poglądów. Libertarianin powinien umieć dyskutować na poziomie a JKM potrafi tylko pyskować (od niego się uczysz?) przekrzykiwać, mówić o obijaniu mordy, kopaniu i zamykaniu w jakichś obozach (np tzw enklawa dla "homosiów" bo mu nie pasuje ich wolność) to jest wolnościowiec? Poza tym jaki wolnościowiec jest chorym mizoginem, który postuluje odebranie kobietom całości praw do samostanowienia???
Czym teraz odpowiesz? Inwektywami? Pyskówą? Rymowanką? Powiesz "Nawet za Hitlera było lepiej" jak Twój guru? Ja blog i stronę Korwina-Mikke znam dobrze. Ostatnio Twój guru próbował z porażki zrobić sukces, poszedł z kibolami na Rosjan myśląc, że będzie ich prowokował transparentami bo większość z nich przyjdzie w koszulkach z sierpem i młotem oraz czerwonymi flagami, przeliczył się- sromotna klęska. Ale mimo to chuliganerię skutecznie podpuszczał do zadymy- za to powinien beknąć a dalej dobrze się miewa.

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

A kiedy JKM powiedział, że za Hitlera było lepiej? No chyba, że masz na myśli zdanie: "w III Rzeszy podatki były niższe". Żenująca jest twoja niewiedza. Wiem, że dla ciebie wypowiedź była zbyt mało barwna więc w swoim stylu musiałaś ją podkoloryzować. W sumie to pewna odmiana w twoim ciasnym, szarym światku.
A tu masz dowód że kłamiesz:
http://jkm.nowyekran.pl/post/43166,rafal-ziemkiewicz-mowi-od-rzeczy

Ale ty i tak wiesz lepiej co powiedział autor. Lepiej od samego autora. Haha!

rock79

"Jesteśmy niewolnikami we własnym kraju. Za tego łajdaka Hitlera podatki były trzykrotnie niższe niż obecnie. Hitler wyzyskiwał Polaków trzy razy mniej niż Kwaśniewski. " Jego słowa, tak jak i to "Nawet za Hitlera czy Stalina, góral mógł sobie robić oscypki, jakie chciał, a dzisiaj stoi nad nim urzędnik unijny. " Daleko szukać nie musisz, wikicytaty. I jeszcze by ci ranę po klęsce posolić http://korwin-mikke.blog.onet.pl/W-wirtualnej-goscinie-u-Kaszub,2,ID369929552,n
Żenujące, to jest twoje IQ- bo niskie. Cóż jąkała chciał zasugerować tymi wypowiedziami? Że za Hitlera (nawet) było lepiej. I co z tym kłamaniem dzieciaku, nie rzucaj kłamstwem w innych, bo ktoś ci odda.
no hia hia... dobre podsumowanie twojej osoby.

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

"Tępa" to najdelikatniejszy epitet jakim można cię określić. Wypowiedź sugestywna może nosić znamię niejednoznaczności. JKM niczego nie sugerował lecz powiedział wprost, że podatki nawet za rządów takich łajdaków były relatywnie niskie. A contrario obecnie są niewspółmiernie wysokie w stosunku do faktycznego stopnia ich redystrybucji. Skąd ci się wzięło, że JKM chwalił pozostałe aspekty rządów Hitlera? Tylko tak sponiewierany socjalistyczną propagandą ciasny umysł jak twój, mógł wysnuć tak niedorzeczne wnioski. Nie potrafisz podać argumentów to bezczelnie kłamiesz. Ale cóż, każdy lewak to zakłamane ścierwo.

rock79

Czyli za ich rządów było lepiej. Kto tu jest tępy?

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

Lepiej w jakim kontekście? Obyczajowym? Gospodarczym? Socjalnym? Infrastrukturalnym? Widzisz to jest twój problem, że wyciągasz zdanie z kontekstu i czynisz z niego hasło swojej propagandy, tylko nie wiesz co to hasło oznacza. Typowe lewactwo. Powtarzacie slogany ale nie zastanawiacie się nad ich sensem. JKM mówił, że obciążenia fiskalne były niższe czyli państwo w mniejszym stopniu drenowało KIESZEŃ obywatela. Nie wspomniał ani słowem na temat samego ustroju bo najwidoczniej nie przewidział, że znajdzie się jakiś ćwierćinteligent, który będzie go posądzał o nazistowskie poglądy. Skoro tobie do stworzenia miarodajnej charakterystyki wystarcza jedna cecha to gratuluję.

rock79

Argumenty masz, udajesz że ich nie widzisz? To dopiero bezczelność. Nawet JKM się przyznał do swoich słów. Wikicytaty to pewnie sprawka zakłamanych, żydowsko-lewacko-masońskich gnid?

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

Patrz, czytaj i płacz sieroto:
http://www.libertarian.pl/czarne-konie-wyborow-napieralski-i-korwin-mikke

rock79

A gdzie napisałam, że JKM chwalił pozostałe aspekty rządów Hitlera? Straszna nadinterpretacja, ale widać by zakłamane, faszystowskie bydło mogło się wybronić z własnej porażki, posuwa się tylko do inwektyw i kłamstw. Atak zamiast dyskusji- to też dobre narzędzie- ale do robienia z siebie debila, dobrze ci idzie robienie z siebie debila. Ściema już gorzej.

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

Ja nadinterpretuje? I to mówi ktoś kto swoją wiedzę opiera na wikicytatach. Ahahaha.

rock79

P.S.
Staraj się nie używać wypowiedzi KoLibrowskich bloggerów jako swoich, bo to żenada maksymalna.

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

Maksymalna żenada to głoszenie lewackich haseł. Trzeba być skończonym kretynem żeby w socjalizmie - zalegalizowanym złodziejstwie, widzieć szansę rozwoju. No chyba, że jest się złodziejem.

rock79

Co to są lewackie hasła? Bo ja mam po prostu swój pogląd na wiele tematów prawacki lemingu.

rock79

Gdzie napisałam, że widzę w socjalizmie szansę rozwoju? Zacytujesz? Jak nie to wy...j błaźnie:)

rock79

Kamyk, szczekaj dalej szczekaj, próbowałam z Tobą dyskutować, inni też próbowali. Nie da się, na dodatek ośmieszasz libertarian, mylisz pojęcia albo nie widzisz zasadniczych różnic, poza podwórko JKMa nie wychodzisz. Po co z Tobą rozmawiać? Pyskówki w nieskończoność mnie nie bawią, ciebie pewnie tak, bo cóż innego potrafisz? Żegnam.

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

No to strzeliłaś sobie w kolano sieroto, bo akurat o libertarianizmie pisałem pracę. Jeśli uważasz, że się mylę, to z pretensjami udaj się na WPiA UJ i powiedz to komisji egzaminacyjnej. PS: Ocena bdb :-)))

rock79

Tak, ja tam studiowałam, więc uważaj o czym chcesz rozmawiać. Ta praca to chyba za loda przeszła, bo z taką wiedzą to niemożliwe.

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

Może ty miałaś w nawyku zdawanie egzaminów za loda, może ci nie powiedziano, że można też zdać posiadając wiedzę. Ale w sumie lepiej żebyś otwierała usta w celu o którym raczyłaś wspomnieć, bo dyskusja z tobą może przyprawić o mdłości.

rock79

Swoją drogą "ciekawy" temat pracy jak na ten wydział... a może pomyliłeś się, przyśniło ci się że praca z WOSu jest pracą na UJ? Kto był promotorem?

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

Tępa sierotko, przedmiot studiów obejmuje też Historię Doktryn Politycznych i Prawnych. Chciałabyś tam studiować ale na szczęście jest selekcja i tak tępa strzała jak ty nigdy tam nie trafi.

rock79

Tak, chciałam i postudiowałam, kiepsko trafiłeś, myślałeś, że zabłyśniesz a tutaj LIPA, uważaj klocku bo czasami zmyślając możesz sobie napytać biedy, bo akurat trafisz na kogoś kto ściemie zweryfikuje. Pytam, kto był promotorem? Selekcji to powinni była twoja matka poddać kandydatów na męża i ojca. Jeśli cokolwiek pisałeś, to może pracę na zaliczenie przedmiotu. Administracja czy prawo?

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

"Selekcji to powinni była twoja matka poddać kandydatów na męża i ojca"
Ja przynajmniej swojego znam, bękarcie.

rock79

No czekam! Wiele pytań, wiele odpowiedzi, pokaż czy piszesz prawdę. A co do Korwin- on był tematem Twojej pracy? Chyba nie, to co sobie teraz w główce roisz na jego temat, jeszcze przedyskutujemy, a skoro takim jesteś znawcą libertarianizmu bo...pracę napisałeś (wow, biedulo szczycisz się jakbyś doktorat zrobił a do tego daleko i nawet nie dojdzie) to dyskusja będzie ciekawsza. Może w końcu napiszesz choćby pół zdania z sensem i mądrze.

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

Może ty pisałaś pracę poświęconą konkretnej osobie i jak nietrudno zgadnąć był nim ktoś z trójki: Lenin, Marks lub Palikot.

rock79

Umiesz odpowiedzieć dziecko, czy dalej chcesz się kompromitować? To chyba nie jest trudne pytanie, czy twoja praca była poświęcona JKM czy libertarianizmowi? Bo po przestudiowaniu tematu libertarianizmu po prostu pomyliłeś się, jak wielu innych, przypisując go do JKMa. Poza tym nie rób z siebie debila, bronisz JKM, pier...sz coś o pracy na studiach o których możesz pomarzyć, przyznajesz się do bycia sympatykiem JKM więc czemu dziwi cię moje pytanie? Czy ja gdzieś bronię Lenina, Marksa lub Palikota albo bredzę, że pisałam o nich magisterską?

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

A ja pisałem pracę o JKM? Lecz się dziewucho bo już tracisz kontakt z rzeczywistością.

rock79

Ja mam się leczyć? Od kiedy to zdrowy ma się leczyć na polecenie wariata? Zaprzeczyłam tezie, że JKM to libertarianin a ty mi wyjechałeś z pracą na temat libertarianizmu.

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

Zdrowy nie musi się leczyć, ty musisz.

ocenił(a) film na 8
Lady_Konsternacja

Poczytaj tępa strzało.
http://www.libertarian.pl/czarne-konie-wyborow-napieralski-i-korwin-mikke

rock79

Ta jasne, ty to możesz co najwyżej klasówkę napisać, ale jak jakimś cudem to co piszesz faktycznie jest prawdą, to poziom edukacji w tym kraju jest jeszcze niższy niż sądziłem, skoro takie bezrozumne ścierwo jak ty jest w stanie w ogóle dostać się na wyższą uczelnię. Pozostaje tylko ubolewać z tego powodu. Także świadczy to nisko o tobie, jeszcze gimbus piszący takie teksty jak ty by uszedł, więc lepiej kłam, że jesteś w gimnazjum (bo pewnie w realu nawet tam się nie znalazłeś, aczkolwiek nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie, więc jest jakieś 1% prawdopodobieństwa że faktycznie studiujesz na UJ, ale w to nie wierzę, tak czy siak jak tacy ,,ludzie" jak kamyczek zdobywają wykształcenie to czarno widzę przyszłość tego kraju)

ocenił(a) film na 8
ObiWanKenobi444

Zieeew...

rock79

Tak zazwyczaj pisze się jak się nie ma nic innego do powiedzenia.

ocenił(a) film na 8
ObiWanKenobi444

A jak inaczej skomentować twój żałosny bełkot?

rock79

Może dla ciebie to bełkot, ale lepiej wczytaj się w to, bo to szczera prawda o twojej żałosnej osobie.

ocenił(a) film na 8
ObiWanKenobi444

Haha. Już opanowałeś USC czy IPN? Lecz się na nogi bo na ten pusty łeb jest już za późno.

rock79

Nawet nie musiałem, wystarczyło mi parę twoich wypowiedzi.

ocenił(a) film na 8
ObiWanKenobi444

Weź lekarstwa.

rock79

Trochę mnie gardło boli, więc już wziąłem herbitussin, ale dziękuję za troskę i przypomnienie.

ocenił(a) film na 8
ObiWanKenobi444

Wyglądasz na takiego co lubi ssać ale nie jestem zainteresowany usługą.

rock79

To dziwne masz pomysły, ja takich usług nie świadczę, nie wiem skąd ci się biorą takie pomysły.

ocenił(a) film na 10
Lady_Konsternacja

Kurde, filmweb jest tak chaotyczny, że nie wiem który post skomentowałaś! ^^

andrzej_goscicki

Nie, filmweb jest ok, tylko czasami jak się zjawi taki osobnik jak Pan Zadyma, i zacznie komentować co popadnie produkując 100 odpowiedzi na godzinę- to siłą rzeczy- robi się bałagan.

ocenił(a) film na 6
andrzej_goscicki

Nawet jeśli jest to kobieta lekkich obyczajów...' jestes zwolennikiem wolnosci seksualnej a uzywasz obrazliwych okreslen, gdzie tu konsekwencja?

ocenił(a) film na 10
DonVitoCorleone

?????

Rzuć mi delikatniejsze wyrażenie, którym mógłbym określić prostytutkę, bądź kobietę lubiącą uprawiać seks. "Kobieta wyzwolona"? Wybacz ale ten termin mija się z prawdą ;).

ocenił(a) film na 6
andrzej_goscicki

no coz, niezapominaj ze to 'twoja prawda' :)

ocenił(a) film na 6
andrzej_goscicki

chodzilo mi tez o to, ze po co wartosciowac (i tym samym hierarchizowac) w sytuacji gdy jest wolnosc calkowita, i to ona tworzy moralnosc

ocenił(a) film na 10
DonVitoCorleone

Kolejny raz: BŁĘDNA DEFINICJA ANARCHIZMU!

Odsyłam: strona druga tego tematu. Pełna definicja.

ocenił(a) film na 6
andrzej_goscicki

czytalem pare dni temu. chodzi mi ogolnie o wolnosc typu ' róbta co chceta', nie o konkretny system. bardziej obyczajowosc, swiatopoglad niz polityke, ustroj. poza tym wolnosc to dopuszczalnosc, a w anarchi takowa istnieje, tak? i stad moze sie brac 'niebezpieczenstwo'

ocenił(a) film na 10
DonVitoCorleone

No przecież wytłumaczyłem że anarchia to nie "róbta co chceta". Na pewno to czytałeś?

Natomiast wolność to nie "robienie czego się chcę". Strona 8, 15 post od góry.

ocenił(a) film na 10
DonVitoCorleone

I zła definicja wolności. Wolność to nie robienie czego się chce. To błędna interpretacja, rozprzestrzeniona niedawno przez... Niespodzianka! Nastolatków. Obyczajowość, światopoglądy. Przecież napisałem! Anarchia kieruję się zasadami moralnymi. To nie wystarczająco dużo?

Powtórzę: Anarchista =/= Człowiek niemoralny. Anarchista = Człowiek wolny. I nie moja wina, jak ludzie definiują słowo "wolność".