PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=572459}

Władza

Broken City
2013
6,5 36 tys. ocen
6,5 10 1 36212
5,8 14 krytyków
Władza
powrót do forum filmu Władza

Rany! Ale tu łatwo - detektyw bez kłopotu robi zdjęcia, śledzona szybko umawia się ze śledzącym na rozmowę, każdy chętnie czyni wyznania, lekko tylko przymuszony a wielkie tajemnice i przekręty są chronione jak listy poczty polskiej. Bohater chla na umór z butelką w szarej torebce by po kilku minutach być trzeźwy jak niemowle i w lot rozumieć nieme polecenia komisarza. Brakło klimatu, który gdzieś uleciał w pośpiechu, w chęci wtłoczenia w film jak najwięcej. Brakło punktów charakterystycznych drugiego planu - tylko Alona Tal jako asystentka detektywa ma coś tam ponad do zagrania. No i... Po "Układzie zamkniętym" ten film jakoś tak drętwo się ogląda...

ocenił(a) film na 7
treborus

Mnie ogolnie sie podobal ten film ale motyw z szybkim otrzezwieniem byl chyba jakims niedopatrzeniem ze str osob ktore edytuja scenariusz pod katem merytorycznym. Uznaje to jako blad w filmie z serii odbicie ekipy filmowej w oknie :)

ocenił(a) film na 4
treborus

tak,zbyt wartkie tempo filmu,bezgłębny,Crowe wglądał wręcz śmiesznie,banalny,jak większość tego typu amerykańskich produkcji

ocenił(a) film na 6
treborus

Hehe też zwróciłam uwagę, że mega tajemnica jakoś tak bez problemu wychodzi na jaw w momencie kiedy Billy pomacha spluwą. Nie rozumiem też jak kandydat na prezydenta został nagle znaleziony przez policjantów w domu Andersona i jakoś tak chyłkiem go wyprowadzili, to nieprofesjonalne jak dla mnie śledzenie żony burmistrza. Na to jeszcze przymknełabym powieki, ale po prostu brakowało mi napięcia, klimatu. Faktycznie podobała mi się Alona Tal, jakoś tak najbardziej wyrazista postać drugo a może trzecioplanowa.