PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525620}
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 107201
6,6 37 krytyków
W ciemności
powrót do forum filmu W ciemności

A kiedy Holland zrobi film o zbrodniach swoich rodaków w Libanie i Palestynie. Tylko, że
wtedy z nominacji do Oscara nici.

ocenił(a) film na 5
_mosquito_

Kolejny podwórkowy psycholog po gastronomiku :)

rock79

Tak się tylko spytałem, bo twoje posty nieco na to wskazują.

ocenił(a) film na 5
_mosquito_

Twoje wskazują na to, że wódz sprzedał cię za paczkę fajek.

rock79

Ciebie nikt nie sprzedałby nawet za paczkę fajek, bo ani do zbierania bawełny ani do sportu ani do niczego byś się nie nadał.

ocenił(a) film na 5
_mosquito_

Czyli jednak miałem rację. Pozdrów kolegów z czworaków.

rock79

A ty pozdrów swoich współlokatorów w szpitalu psychiatrycznym.

ocenił(a) film na 5
_mosquito_

Ja do ciebie z sercem, a ty tak się odpłacasz. To takie typowe dla pejsa.

rock79

Jeśli już to mam dredy a nie pejsy. Zapomniałeś, że według ciebie jestem czarny. Widziałeś czarnego pejsa?

ocenił(a) film na 5
_mosquito_

A chcesz mi wysłać słitaśną focię?

rock79

A co podrywasz mnie? Nie wiedziałem, że lubisz facetów ;p

ocenił(a) film na 5
_mosquito_

"Jeśli już to mam dredy "
Sorry Winnetou ale to ty prezentujesz na forach swoją sylwetkę. Cóż taki ekshibicjonista jesteś ale żeby na forum filmowym...? Musisz być zdesperowany.

rock79

Przynajmniej mam co pokazać. Ty jakbyś się rozebrał to wszyscy by uciekli ;)

hauser

bezczelna nadinterpretacja. lubię ich tak samo jak ciebie, czyli mam ich gdzieś

ocenił(a) film na 6
Vertinsky

Ja ciebie nigdzie. To robi różnicę?

hauser

ale tylko symantyczną

Pancefaust

Polacy są życiowym przykładem z jakim mieliśmy do czynienia w sławnym filmie Fanatyk. Prawie każdy tu jest z Żydami spowinowacony a do tego brzydzi się tym tak bardzo, że nie może sobie z tym poradzić.

kowalsky20

Myślę, że Żydzi mają ten sam problem i demonstrują go w bardziej zbrutalizowany sposób

Vertinsky

Nikt nie jest większym antysemitą od Żyda. To prawda. Wojna wyraźnie to pokazała.

ocenił(a) film na 9
kowalsky20

Oczywiscie, ale i tak Cie kochamy. Wszystko jest wina wielkiej polityki, manipulacja goni manipulacje. Mowilem Ci juz kotus, nakrec wlasny film o czym chcesz, moze dostanie np. nagrode w Cannes. Buziaki dla powaznego Pana którego prokuratorsko-napiety glos wywoluje usmiech na mojej twarzy. Wyluzuj.

ocenił(a) film na 9
Zandarm

Vertinsky bedzie nam teraz uswiadamial jakim zagrozeniem sa zydzi. Znane chwyty, tylko kolego wiekszosc ludzi ma w dupie te Twoje madrosci i wywody. Jak Ci sie film nie podoba to nie musisz zaraz sie na nim wyzywac zeby nam udowodnic w jakiej propagandzie i ciemnosci zyjemy a Ty jasnie oswiecony Pan nam zdradzisz kulisy spisku zydowskiego.

ocenił(a) film na 9
Zandarm

A najwieksz manipulacja jest system, patriotyzm i podporzadkowanie ideologii w mysl ktorej nasze zycie jest wazne tylko wtedy kiedy oddajemy je ojczyznie. Choroba umyslowa polegajaca na zniewoleniu i manipulacji. Wmawiana ludziom od wieków, ludzie zyja w tej obludzie. Marnuja swoje zycia dla iluzji, obludy - tak jak alkoholik nie wie, ze jest chory tak patriota ma uszykowane odpowiedzi na "ataki agresora" wpajane przez guru i powtarzane jak mantra dookola w znanym sobie srodowisku. Kiedys tutaj namieszalem, teraz gardze tym forum i Wami wszystkimi. Get a life people, zróbce cos ze soba, proponuje miec to wszystko w dupie i skupic sie na egoistycznym zyciu dla siebie. Wtedy wasze nadete i napuszone wywody wydadza sie wam smieszne wobec niedoskonalosci luddzkiego zywota i jego malego znaczenia wobec wszechswiata.

Zandarm

Oczywiście, można wybrać drogę, którą zaproponowałeś powyżej i całkowicie przestawić się na konsumpcyjny styl życia, mieć wszystko w dupie, żreć, pieprzyć i olewać wszystko wokoło. tylko, że wielu naszych przodków ginęło za różne idee i poglądy i wg mnie jesteśmy im winni pamięć o zbrodniach, których dopuścili się żydowscy zdrajcy. jestem pewny, że większość ludzi nie zgadza się z twoim postrzeganiem świata i rzeczywistości, ponieważ to, co napisałeś powyżej, to odwołanie się do hedonizmu i propagowanie lewackich wartości. ludzie powinni mówić otwarcie o zbrodniach, których dopuścili się Żydzi. od transformacji naród wybrany jest w mediach wybielany, a Polacy , którzy w czasie wojny ratowali Żydów są oczerniani i poniżani. jeżeli uważasz, że to jest ok, to pieprzę ciebie i tobie podobnych

ocenił(a) film na 9
Vertinsky

"lewackich wartosci" - no to juz wiem z kim mamy do czynienia, fan Korwina czy PIS ? Mam w dupie wartosci lewackie czy prawicowe - nazywaj to jak chcesz. Nikt mi nie bedzie mowil jak mam zyc - lewica czy prawica. Bede zyl jak ja chce, w odniesieniu do moich wlasnych wartosci. Czy tak ciezko Wam zbawicielom moralnosci to pojac ?

Zandarm

z tego co piszesz wynika, że każdy Polak, który nie jest reżyserem filmowym, może być lżony i wyzywany od antysemitów, pokazywany w żydowskich filmach jako brudas, menel i idiota. tylko współczuć stagnacji umysłowej

kowalsky20

to był odosobniony przypadek, poza tym postępowanie głównego bohatera miało dosyć specyficzne podłoże. a tak na marginesie, to o ile dobrze pamiętam, koleś Tory nie zbeszcześcił

ocenił(a) film na 9
Vertinsky

Mów za siebie ! Ja nie jestem nikomu nic winien, to nie sa moi przodkowie, moim przodkiem byl moj pradziad i o nim pamiec pielegnuje. Reszta mnie nie interesuje, fakt, ze ktos urodzil sie na tej samej ziemii nie czyni z niego mojego brata/siostry. Oni zyli w czasach swoich, ja zyje w swoich. Robili co uwazali za sluszne, ich wybór. Nie jestem z nimi w zaden sposob zwiazany. Ich winy nie sa moimi winami, ich bohaterstwo nie jest moim. Nie mowie o konsumpcjonizmie, mowie o zyciu w spokoju, apolitycznym, w zgodzie z natura i WLASNYM SUMIENIEM.

ocenił(a) film na 8
kowalsky20

Żydzi teraz są winni wszystkiemu, nawet temu, że to polacy mają kompleksy.

ocenił(a) film na 5
Pancefaust

Niech zgadnę, gdybyś mógł zagłosowałbyś za akcesją Polski do UE...

ocenił(a) film na 6
rock79

Kiedy wyszedłeś z zamrażarki?

ocenił(a) film na 5
hauser

Wtedy gdy spi3rdoliłeś ze swojej probówki.

ocenił(a) film na 6
rock79

Ale co to za Wersal ? Chyba nie wstydzisz się własnego chamstwa?

ocenił(a) film na 5
hauser

Chamstwa? Jestem nad wyraz wyrozumiały dla twojego umysłowego upośledzenia.

ocenił(a) film na 6
rock79

Facet: masz milutki paluszek na awatarze (którego pokazujesz każdemu, kto zawita w odwiedziny), obrażasz w każdym poście i jeszcze dziwisz się, że nazywa się to (zwyczajowo) chamstwem? Prosty opis zjawiska i osoby,

hauser

film totalna chała. paranoidalna wyobraźnia idiotyzmu. zero realnej męki ludzi w tym uczestniczącym. dno, poddnie czyli katastrofalne widzenie rzeczywistości. - 10000000 na 0 to czyni film nieoglądalnym, niekompetencja

ocenił(a) film na 5
hauser

Ten gest z awatara skierowany jest do ludzi głupich. Moja wina, że jesteś głupi?

ocenił(a) film na 6
rock79

Ciekawe. Czyżby tylko ludzie głupi mieli z tobą do czynienia? A jak pojawia się ktoś mądry, paluszek cudownie znika? Dość dziecinne są twoje wyjaśnienia, jeśli chwilkę się zastanowisz.

ocenił(a) film na 5
hauser

Mądrzy ludzie wiedzą, że nie jest skierowany w ich stronę bo niby dlaczego miałby być?

ocenił(a) film na 6
rock79

Mądrzy ludzie nie kierują faka w świat. Ale co ty możesz o tym wiedzieć, prawda?

ocenił(a) film na 5
hauser

Nieprawda.

rock79

Oj nie dobrze, rock79 masz taką paranoję i pojazd na Żydów jak w mojej rodzinnej Finlandii na Rosjan. Ja ci powiem po naszemu żadni Żydzi. Rosjanie rządzą całym światem.

ocenił(a) film na 5
kowalsky20

To raczej żydzi mają paranoję z całym światem. Ja pojęcia "antysemityzmu" nie wymyśliłem.
PS: "niedobrze"