Przecież ten film jest propagandowy, jak filmy z czasów stalinowskich! Ten paszkwil zasługuje na ocenę 1/10.
Problemy rodziny Wałęsów ? A jakież to były problemy ? problemy to miały i nadal we współczesnej już Polsce mają zwykłe rodziny i są one głównie związane z pracą, finansami i dachem nad głową. Robotnik Wałęsa był w stanie utrzymać ośmioro dzieci i żonę, miał na zakup mieszkania, potem domu. Pokaż mi dzisiaj takie cuda, ludzie z dwójką dzieci mają teraz trudniej niż on z ośmiorgiem miał kilkanaście lat temu, kiedy to przecież była taka bieda i pustki w sklepach a Wałęsa podobno walczył z systemem, który nie tolerował żadnych form sprzeciwu.
Zamiast szukać tych, do których ''nie trafiają argumenty'', spójrz w lustro i zobacz, że z tobą jest dokładnie tak samo. Przykro mi, dałeś się oszukać Wałęsie tak jak miliony Polaków.
P.S. daruj sobie wyzywanie mnie od kaczystów czy jak to tam określiłeś, bo mnie to nie rusza a poza tym daleki jestem od opowiadania się po tej stronie sceny politycznej. Wałęsa ma znacznie więcej przeciwników niż ci się wydaje.
Polak potrafi zgnoić każdego, dlatego to, że Wałęsa ma więcej przeciwników "niż mi się wydaje" wcale mnie w tym kraju nie dziwi. Ja jednak darzę go wielkim szacunkiem (podobnie jak Mazowieckiego, Borusewicza, czy chociażby Lecha Kaczyńskiego), bo on mu się po prostu należy, za to, co zrobił. Teorie spiskowe nigdy do mnie nie trafiały, bo zazwyczaj mają one z rzeczywistością tyle wspólnego, co nienarzekający Polak.
"zakup mieszkania" - tym sformułowaniem udowodniłeś, że wgl nie znasz tamtego okresu, dlatego niniejszym kończę z tobą dyskusję :). Pozdrawiam.