PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124098}
7,6 223 tys. ocen
7,6 10 1 223268
7,8 65 krytyków
Wesele
powrót do forum filmu Wesele

Gdzie byli rodzice pana młodego?! Świadków owszem widać w kościele, księdza, kolegów, a gdzie rodzice młodego i dlaczego za wszystko płacił ojciec panny młodej, a nie po połowie? No i dlaczego do dziadka panny młodej mówi "dziadek"?! Nie wiem, czy to był ojciec ze strony jego, czy matki, ale dziwne maniery.

mates_z

Matkę pana młodego widać na weselu jak mówi "to dobre dziecko" a ojca pewnie nie miał. W ogóle to był przecież gołodupiec jak mu Wojnar musiał garnitur i buty nawet kupować.

ocenił(a) film na 8
Jordan66

Faktycznie. Matka pokazała zdjęcie syna z młodości. Mógł idiota poprosić o pieniądze. Co mu po samochodzie jak nie ma gdzie mieszkać...
Też przypomniało mi się, że Dziadek był ojcem Wojnarowej, bo notariuszowi powiedział, "Eluśka, żona znaczy się moja z domu Mróz". Na marginesie aktor grający dziadka miał wtedy 75 lat, a odszedł w 2016 roku.
Nie rozumiem dlaczego nie zmusili do ślubu ojca dziecka, ale uparli się na Janusza - gołodupca. Przecież skoro dziewczyna wyjechała do Warszawy na studia to wiadomo, że tam zaliczyła wpadkę. Panny młode z brzuszkiem raczej nikogo nie dziwią, zwłaszcza księdza, gdy proszę o ekspresowy termin. Kamerzysta chyba ją zdradził, a ona mu nie wybaczyła. Sam powód wesela trochę nierealistyczny, nawet jak na 2004 rok.

mates_z

Wzięli gołodupca bo tylko on za audi cudzego bachora zgodził się wychowywać.
Powód wesela może nierealny w mieście ale to wieś, gdzie reputacja najważniejsza. Wojnar by nie zniósł myśli, że ludzie myślą że ma wnuka bękarta.

ocenił(a) film na 7
Jordan66

Wzięli gołodupca, bo do niej wcześniej cholewki smolił. Za Stuhra nie mogła wyjść, bo ją rzucił, choć to się dość prawdopodobne.