PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124098}
7,6 223 tys. ocen
7,6 10 1 223258
7,8 65 krytyków
Wesele
powrót do forum filmu Wesele

... a robi imprezę w remizie, jak wszyscy?

Kwestia zastanawiająca, nie było żadnych domów weselnych w sąsiednich wioskach/mieście?

Szaqalek

10 lat temu nie było takiej mody na wsi.

ocenił(a) film na 8
Jordan66

Nie zgodzę się, wychowywalem się na wsi, i takiej mody może nie było, ale 20 lat temu, baaaardzo dawno już slyszalem o jakimś weselu w remizie w okolicy.

Szaqalek

A ja żem 10 lat temu był w remizie na weselu takich bogaczy że Wojnar przy nich to biedak. W tym samym roku co wyszło Wesele byłem na dwóch weselach odbywających się w szkolnej stołówce i nikt nie odbierał tego za obciach, wręcz przeciwnie.
Wtedy nawet nie było tylu domów weselnych na wioskach, dopiero 5-7 lat temu zaczęły wyrastać jak grzyby po deszczu.

Szaqalek

A ja, mistrzuniu, chociaż z miasta pochodzę, to od czterech lat mieszkam na wsi obok remizy i tyle powiem, że wciąż ona 80% miejscowych wesel obsługuje. I chociaż lepiej wygląda niż ta na filmie to akurat kible i kuchnia - identyko.

Ale buractwa dużo mnie. Smarzowski bardzo mocno przerysowuje swoich bohaterów. W jednym weselu mieści ciemne historie na jakie musiałby czekać przez kilkanaście imprez.

ocenił(a) film na 8
Szaqalek

oj widać że nie dokładnie oglądałeś film, przecież od samego początku było widać że Wiesiek na każdym kroku kombinował jak tu zaoszczędzić na tym weselu, stąd remiza a nie dom weselny:)

ocenił(a) film na 9
Szaqalek

Remiza jest jak najbardziej typowa. Domy weselne to młody biznes ;-)