PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124098}
7,6 223 tys. ocen
7,6 10 1 223258
7,8 65 krytyków
Wesele
powrót do forum filmu Wesele

Ohyda!

ocenił(a) film na 3

Ten film jest obrzydliwy i wulgarny. Nie wiem dlaczego zdobył tyle pozytywnych komentarzy. To jakaś chora wizja wiejskiego wesela i całego tam zgromadzonego towarzystwa. To obrzydliwe przerysowanie. Ale jaki był cel tego przerysowania? Ani w tym dowcipu, ani artyzmu, ani mądrości. Zostaje tylko niesmak.

fofa

Nie będziesz mi mówić, co jest naturalną reakcją.

ocenił(a) film na 3
jan_niezbedny0

Czemu ma słuzyc to mądre przerysowanie? Zniechęcac do picia alkoholu?

ocenił(a) film na 7
fofa

Hmmm, raczej chodziło o bigos. Żeby uważać na niego na weselach, taką mam koncepcję. ;)

ocenił(a) film na 10
xtomix

:-))))))))

ocenił(a) film na 10
fofa

nie chcę Cię oceniać po jednej wypowiedzi, ja tylko teoretyzuję. :-) być może, jak większość Polaków, sam wykazujesz się cechami, które posiada główny bohater i dlatego nie dostrzegasz jak bardzo prawdziwy jest film. reżyzser idealnie ukazał jak ważne jest dla nas co ludzie powiedzą. ja osobiście mniej skupiłam się na tym jak ukazano chytrość, zawiść, podłość, a bardziej na komicznie ukazanym strachu przed opinią innych. :-)

ocenił(a) film na 10
fofa

Na przerwach słuchasz RADIA MARYJA czy mi się tylko tak wydaje ?

ocenił(a) film na 10
fofa

Niesmak to miało być twoje drugie imie...
Kozacki film - tylko trzeba go umieć zrozumieć czego ci niestety zabrakło

ocenił(a) film na 3
raven9999

A ja mam wrażenie, że nie rozumiesz słowa kozacki :)

ocenił(a) film na 10
fofa

a ja mam wrażenie że nie rozumiesz tego filmu :)

ocenił(a) film na 10
fofa

jeśli nie widzisz w tym filmie nic ciekawego to wydaje mi się, że jesteś chora/chory psychicznie... Dla mnie ten Film jest genialny pod każdym względem - idealne połączenie dramatu z komedią i satyrą polskiego społeczeństwa.

fofa

Ten film to satyra i to jadowicie celna. Każdego boli ;) Chyba najlepszy film Smarzowskiego.

ocenił(a) film na 8
fofa

Mnie za pierwszym razem film nie podszedł. Ale jak by się bardziej wgłębić w temat to jest tu pokazane jacy Polacy tak naprawdę są. Oczywiście Smarzowski pokazuje to na swój sposób, ale za to bardzo prawdziwy

ocenił(a) film na 8
fofa

Masz prawo do swojego zdania, wiadomo, ale ja tam zaskoczony jestem, że komuś ten film kompletnie się nie podobał. :)