Ten film jest obrzydliwy i wulgarny. Nie wiem dlaczego zdobył tyle pozytywnych komentarzy. To jakaś chora wizja wiejskiego wesela i całego tam zgromadzonego towarzystwa. To obrzydliwe przerysowanie. Ale jaki był cel tego przerysowania? Ani w tym dowcipu, ani artyzmu, ani mądrości. Zostaje tylko niesmak.
Hmmm, raczej chodziło o bigos. Żeby uważać na niego na weselach, taką mam koncepcję. ;)
nie chcę Cię oceniać po jednej wypowiedzi, ja tylko teoretyzuję. :-) być może, jak większość Polaków, sam wykazujesz się cechami, które posiada główny bohater i dlatego nie dostrzegasz jak bardzo prawdziwy jest film. reżyzser idealnie ukazał jak ważne jest dla nas co ludzie powiedzą. ja osobiście mniej skupiłam się na tym jak ukazano chytrość, zawiść, podłość, a bardziej na komicznie ukazanym strachu przed opinią innych. :-)
Niesmak to miało być twoje drugie imie...
Kozacki film - tylko trzeba go umieć zrozumieć czego ci niestety zabrakło
jeśli nie widzisz w tym filmie nic ciekawego to wydaje mi się, że jesteś chora/chory psychicznie... Dla mnie ten Film jest genialny pod każdym względem - idealne połączenie dramatu z komedią i satyrą polskiego społeczeństwa.
Mnie za pierwszym razem film nie podszedł. Ale jak by się bardziej wgłębić w temat to jest tu pokazane jacy Polacy tak naprawdę są. Oczywiście Smarzowski pokazuje to na swój sposób, ale za to bardzo prawdziwy