Ten film jest totalnym dnem .
Nie wiem co was w nim śmieszy - on jest beznadziejny .
Aktorzy dobrze odegrali swoje role ale sama koncepcjai teksty są kompletną bzurą .
Ten film nie ma porównania to innych znakomitych komedji np . " Dzień Świra" "Zróbmy sobie wnuka" itd
co ty pleciesz ? Takie klimaty sa na wiejskich weselach !! Sala OSP wódka i wiejskie przeboje !! Film zajebiscie to odzwierciedla !! Chyba nigdy nie byłeś na weselu na wsi, ze ci sie film nie podoba ;/;/
Młody jeszcze jesteś i chyba nie wiesz jeszcze jak życie wygląda, a i o Polsce też chyba nie wiesz byt wiele. "Wesele" moim zdaniem jest dziełem znaczącym, zasługującym na duże uznanie, ze względu na trafność ukazanych w nim rażących przywar Polaków, znakomitej gry aktorskiej, świetnych dialogów i ogólnie panującego w filmie klimatu. "Wesele" nie miało być typową komedią, nastawioną wyłącznie na serwowanie głupich dowcipów i zabawnych gagów. Jeśli już, to jest to gorzka komedia, podobnie z resztą jak "Dzień Świra". A co do filmu "Zróbmy sobie wnuka" to wybacz, ale nie zgodzę się, że jest to znakomita komedia, czy choćby nawet dobra. Raczej powszechnie uważana jest raczej za niewypał i to mało śmieszny. Więc w przypadku tego obrazu zgodzę się z twoim stwierdzeniem, że "Wesele" nie ma nawet porównania do "Zróbmy sobie wnuka" ;)
Ja nie zaprzeczam że jest to złe odzwierciedlenie prawdy o Weselach na wsiach , bo wiem ze jest to rzeczywisty obraz .
Ja poprostu nic nie odnalazłem na tyle śmiesznego żeby muc uznać ten film za dobry. Ja poprostu wolę kino inne . Naprzykład komedią ktora bardzo mi się podoba ją "Samotni" ( film czeski) czy "Kumple"( Skandynawski - nie pamietam który kraj) .
Rozumiem, kwestia gustu po prostu. Ale myślę, że i tak zbytnio przesadzasz ze swoją strasznie skrajną oceną "Wesela", określając je mianem " totalnego dna ", gdyż film na pewno nie jest jakimś gniotem ( jak dla mnie rewelacyjny, no ale... ) A, że gustujesz w innym kinie to już inna sprawa. Pozdrawiam.
Jeden woli piwo, inny woli żyto..jak to kiedys ktos powiedział :):) Niebede nikogo namawiać by mu się ten film podobał, bo wiadomo z że nie bedzie on sie podoabal jak sie nie poczuje jego klimatu :):) Zareagowałem tylko jak napisałeś ze film jest beznadziejny :):) Ale teksty m.in. (... niechce sie drapać po nie swoich jajach...) czy (..ferarri wsród skód...) mnie powaliły :):) pzdr