PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=515048}

Wolverine

The Wolverine
2013
6,7 133 tys. ocen
6,7 10 1 133171
5,5 50 krytyków
Wolverine
powrót do forum filmu Wolverine

czy ten film zostanie zdubbingowany.

kaczoburger

Sam z siebie robisz hołotę i motłoch a to że film zostanie zdubbingowany jest bardzo prawdopodobne.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kaczoburger

Spodziewałem się tego typu odpowiedzi , po twoich postach widać kto ma nierówno pod sufitem.

kaczoburger

A jakie ty masz argumenty oprócz udowadniania , że jesteś zwykłym chamem. Ledwo słyszalne oryginalne głosy przy lektorze? Bądżmy poważni.

kaczoburger

Kończę te dyskusję a ty jak chcesz rób dalej z siebie debila którym niewątpliwie jesteś.

kaczoburger

7. Zabrania się wykorzystywania Serwisu w sposób sprzeczny lub niewłaściwy z jego celem. W szczególności zabrania się umieszczania Treści Użytkownika w tym Profili lub innych treści sprzecznych z Regulaminem, powszechnie obowiązującymi przepisami prawa lub dobrymi obyczajami, w tym treści i zdjęć:
[...]
b) zawierających treści powszechnie uznawane za wulgarne i obraźliwe,
[...]
d) naruszających dobra osobiste lub obrażających godność innych osób,

Regulamin : http://www.filmweb.pl/regulations

Chcesz bana? :)

misiek73169

w pełni popieram cię też 100 razy wolę dubbing.

kuba1234567890

Dzięki , miejmy nadzieję , że ten film faktycznie zostanie zdubbingowany.

kaczoburger

7. Zabrania się wykorzystywania Serwisu w sposób sprzeczny lub niewłaściwy z jego celem. W szczególności zabrania się umieszczania Treści Użytkownika w tym Profili lub innych treści sprzecznych z Regulaminem, powszechnie obowiązującymi przepisami prawa lub dobrymi obyczajami, w tym treści i zdjęć:
[...]
[...]

kaczoburger

[...]
[...]

ocenił(a) film na 8
kaczoburger

przesadzasz, w takich filmach jak ironman, wolverine, x-meni może być dubbing bo są oparte na czystej fantastyce, komiksach a a to w większości przypadkach kojarzy się z młodszym pokoleniem.

ocenił(a) film na 7
GalaQXus

Tak i nie. Akurat na podstawie "X-men" da się zrobić film, który nijak by pasował do "młodszego pokolenia" a na pewno nie do fanów "Spidermana" z Maguirem:)
I liczę, że obędzie się bez dubingu. Jakoś nie wyobrażam sobie Jackmana nadającego po polsku:)

ocenił(a) film na 8
littlelotte52996

hahahahaaaaaaa zal mi cie chcesz powiedyiec ze nigdy nie ogladales animacji z xmenami, spidermanem, avengers??

ocenił(a) film na 7
GalaQXus

Nie wiem, o co Ci dokładnie chodzi i jakie to ma odniesienie do tego, co napisałam, ale animowanego X-mena oczywiście widziałam. Nie pisałam, że "X-men" to film dla dorosłych, tylko, że - na przykład na podstawie "Weapon X" - da się zrobić film, który z kolorową, "wybuchową" serią za wiele punktów wspólnych by nie miał. Akurat "Wolverine" zapowiada się dużo bardziej... psychodelicznie niż "Geneza".
I co właściwie jest żałosnego w tym, co napisałam?

ocenił(a) film na 8
kuba1234567890

Ale zauważmy też, że IM, jak i Spider Man to filmy od 12 lat, jak nie mniej, a X-meni przynajmniej "Pierwsza Klasa", jak i "Geneza" były od 15, więc myślę, że to również. A dubbing robią przeważnie dla dzieci (choć jest też dużo starszych widzów, ale nie oszukujmy się, że jest robiony pod najmłodszych), więc Wolverine pewno nie dostanie. :D

Gangelus

Oczywiście jesteście świadomi tego że w Polsce nie ma oficjalnych kategorii wiekowych? Kino jak ma ochotę to sobie może walnąć przy Wolverinie "od lat 7" a przy Dzwoneczku czy innych Disco Robaczkach "od lat 16" (oczywiście nikt tego nie zrobi z ekonomicznego punktu widzenia). Dubbing to decyzja nie nawet dystrybutora (nie licząc mocno niszowych filmów) a wytwórni filmowej.

BTW ma ktoś jakieś rzetelne info o tym że to Disney wymusił dubbing w "Niesamowitym Spider-Manie" i że nie była to po prostu autonomiczna decyzja Sony?

Grievous

Kino dostaje od dystrybutora od ilu lat ma byc film.

Gangelus

Nie. Polskie kina same ustalają przedział wiekowy (chyba tylko filmy od lat 18 są odgórnie narzucane, ale nie jestem tego pewien). Często się różnią takowe np. pomiędzy Heliosem a Multikinem, mimo iż dystrybutor jest ten sam.

Grievous

To wybacz, mi powiedzieli raz w Multikinie, że "dystrybutor nam narzucił, że ten film ma być od tylu, więc zmieniliśmy z 16 na 18".

Gangelus

Bo jak napisałem wyżej, jedynie filmy od 18 lat mają odgórnie narzucaną kategorię wiekową. Reszta to już decyzja kina.

ocenił(a) film na 7
Gangelus

Grievous ma racje kina w Polsce same sobie ustalają kategorie wiekową. Niech za przykaład posłuży Avengers, który na wersji z napisami miał bodajże od lat 12, zaś na wersji dabbingowej od lat 7 czy 8.

Misior_pl

ten film chyba nie zostanie jednak zdubingowany.