tym iz sugerowanie sie srednia ocena na tym portalu jest totalna bzdura, rozumiem ze filmy moga sie podobac bardziej lub mniej, ale w przypadku tego filmu to nie rozumiem, heh, naprawde nie wiem jak mozna ocenic ten film na 7/10 taka ocena to jak by dac 1/10... nie wiem czy to wynika z niezrozumienia tresci filmu? z jeko ogolnego zalozenia? ale jak nie mozna zrozumiec filmu parodjujacego horrory klasy B? to juz jak Lesle Nillsen nie wystepuje to to juz nie jest parodia? Film jest mocno groteskowy ale takie bylo zalozenie.
O tym filmie wypowiadali sie Robert Rodrigez, Tarantino, Peter Jackson, Sam Raimi, wszyscy uwazajac film za dzielo sztuki i teraz wiem dlaczego. Robert Rodrigez nakrecil od Zmieszchu do Switu, Quentin co nakrecil to nakrecil filmy jego sa wystarczajaco specyficzne i pasuje do omawianej reszty tutaj, Peter Jackson nakrecil Martwice mozgu, a Sam, Marte zlo. Ci rezyserzy ocenili tak wysoko ten film gdyz go rozumieja, uwielbiam filmy wszystkich tych rezyserow i moze dlatego mi rowniez tak bardzo podoba sie Wysyp zywych trupow, wiec czemu innym nie? najwyrazniej nie jest to produkt dla wszystkich, boli mnie tylko ze do oceny jego biora sie ludzie ktorzy po prostu nie wiedza co widzieli na ekranie (a przekonuje si eo tym czytajac niektore wypowiedzi)