PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121881}

Wysyp żywych trupów

Shaun of the Dead
2004
6,6 51 tys. ocen
6,6 10 1 51335
6,8 44 krytyków
Wysyp żywych trupów
powrót do forum filmu Wysyp żywych trupów

ogladalem go wlasnie 2 raz i znowu smialem sie jak glupi,film jest zajebisty choc pocatekna to nie wskazuje(film rozkeca sie dopiero po 20 min) i koncowka tez troszke slaba ale ogolnie film jest zajebisty,polecam:)

raffaelo23

Ja przypadkowo kupiłam film z jakąś gazetą pare lat temu i co jakiś czas po niego sięgam, żeby dobrze się pośmiać. Moim zdaniem super;)

ocenił(a) film na 8
raffaelo23

najlepsze było jak główni bohaterowie udawali zombie^^ rozwaliła mnie ta scena

ocenił(a) film na 10
Selene018

faktycznie, początek słaby, ale później można umrzeć ze śmiechu :D
kocham ten film

ocenił(a) film na 8
raffaelo23

Jako komedia - przeciętny, jako horror - dno. I teraz pewnie większość myśli, że dałem ocenę 1-5. Nic bardziej mylnego. Reżyser znakomicie połączył te dwa gatunki. Otrzymujemy więc znakomitą czarną komedię . 8/10 - polecam !

ocenił(a) film na 10
Itachi1993

Jak dla mnie nie licząc Martwicy mózgu to najlepszy horror komediowy ever. Scena gdy Shaun idzie do sklepu nie zważając na zombie zabija :D. 10/10

ocenił(a) film na 4
bisban

Jak dla mnie - humor dla przedszkolaków.Nawalają kijami zombiaki i to być śmieszne?:/
Przez cały film 2 razy się uśmiechnąłem...

4/10, to nie dla mnie.

ocenił(a) film na 9
wklos1

To skoro ten film jest nie dla ciebie to nieoglądaj i nie oceniaj,proste.

ocenił(a) film na 4
raffaelo23

A skąd ma wiedzieć przed obejrzeniem, że to film nie dla niego? Ja liczyłam na prześmiewczy pastisz filmów grozy, ale się zawiodłam. Ten humor do mnie nie trafił, ale sądzę, że fanom horrorów mogę spokojnie polecić jako coś co powinno im się spodobać.

ocenił(a) film na 9
dzikakulka

Istnieje coś takiego jak recenzja wystarczy przeczytać

raffaelo23

Beznadzieja...
Głupi film zadna komedia ani horror tylko bajka xD 0/10 nie wiem co wy widzicie w tym filmie zadnych smiesznych momentow ani nic strasznego.

ocenił(a) film na 7
raffaelo23

@raffaelo23
filmy sie krytykuje, a skoro Ty nie potrafisz przyjac krytycznej oceny to nie wchodz lepiej w ogole na filmweb. Skoro twierdzisz, ze po recenzji mozna poznac czy film jest dla nas lub nie to gratuluje.

ocenił(a) film na 9
meret12

tak można po recenzji poznać czy film jest dla nas,od tego właśnie są recenzje i sam lepiej nie wchodź na filmweb ty stróżu moralności,jeśli nie potrafisz wyczuć po recenzji czy film jest dla ciebie to współczuje ci ograniczony człowieczku

ocenił(a) film na 7
raffaelo23

a w którym miejscu pan meret12 powiedział cokolwiek o moralności żeby go tak obrażać?
a jeśli dla pana raffaelo23 recenzje pisane przez jakichś przypadkowych frustratów są taką świętością, to przyłączam się do wcześniejszych gratulacji.

ocenił(a) film na 9
Mudshark

panie mudshark istnieje taki miesięcznik o nazwie "FILM" i wątpie,żeby tam pisali recenzje jacyś przypadkowi frustraci

ocenił(a) film na 7
raffaelo23

wobec tego mogę tylko zachęcić do większego zainteresowania się kulisami funkcjonowania gazet, współczesnego środowiska dziennikarskiego i ogólnie mediów XXI w.

ale w sumie ja nie o tym chciałem, tylko o tym, że warto samemu myśleć, a nie kierować się recenzjami. ale co ja tam wiem.

ocenił(a) film na 9
raffaelo23

ja się zgadzam w stu procentach, film zajebisty, dawno się tak nie uśmiałam :) polecam

ocenił(a) film na 9
kasiazzz

Rewelacja zarówno ze strony aktorów jak i samego filmu. Jeden z moich ulubionych filmów

ocenił(a) film na 9
Zilla

Film rzeczywiście genialny...a co do wypowiedzi wyżej , a szczególnie do raffaelo23, powiedz ludziom w takim razie po co jest skala od 0-10, każdy ma prawo do swojej oceny, nawet tej najniższej, a ograniczonym człowiekiem jest ten który innym tego zabrania

Borhile

Nie spodziewałem się, że ten film tak mi się spodoba. Według mnie ten obraz świetnie się trzyma jako całość. Początek jest jak najbardziej klimatyczny i "wciąga" widza w życie głównego bohatera (dawkowanie początków epidemii potraktowałem jako smaczek). Gdy Shaun szedł za drugim razem do sklepu, byłem już z nim na dobre i na złe. Swoją drogą, ciekawe jak skończyłby się ten film, gdyby na końcu pomoc nie nadeszła?

ocenił(a) film na 8
raffaelo23

Film mi się bardzo podobał. Najfajniejsza jest scena jak sobie śpiewają na ulicy i jakiś zombiak im jęczy. Chociaż pod koniec nieco sceny się ciągną, to ogólnie film godny polecenia :D

ocenił(a) film na 4
Krol_Sedesow

kiepski film wogule sie na nim nie smialem;/