PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121881}

Wysyp żywych trupów

Shaun of the Dead
2004
6,6 51 tys. ocen
6,6 10 1 51335
6,8 44 krytyków
Wysyp żywych trupów
powrót do forum filmu Wysyp żywych trupów

Klimat tego filmu jest mi naprawdę bliski. Tez lubie jak główni bohaterowie przesiadywać godzinami w zadymionym piwie i przy piwku rozmawiać ze znajomymi o praktycznie wszystkim. Tyle, że czasami przychodzi taki moment kiedy trzeba z takiego pubu wyjść i przylać paru trupom (parę chyba naprawdę widziałem- np. ja rano przed lustrem po pobycie ubiegło-wieczornym w pubie:)). Taki bodziec daje samo życie. Ale w końcu to komedia. A scen naprawadę zabawnych jest w tym filmie mnóstwo. Długo zajęło by ich wymienianie. Nawet te brutalne wydają sie naprawdę śmieszne (w końcu nie żadko widzimy człowieka któremu trupy wyrywają wnętrzności z brzucha[sic!]).

DLUGInator

Już same pomysły na bohaterów filmu są naprawdę niezłe. Pośmiać się można, nawiązań do innych filmów jest sporo, nowych gagów również. Jedna z lepszych komedii, jaką ostatnio widziałem. Choć wiadomo - nie każdemu musi się spodobać bo trochę sztucznej krwi na ekranie się leje. I co ważne - nie każdemu odpowiada ten specywiczny, wyjątkowy i niesamowicie dobry angielski humor.