Oglądałam film u koleżanki, ogólnie bez rewelacji. Film strasznie nudny, długie sceny dialogowe których osobiście nie trawię. Plus filmu to przede wszystkim Brad Pitt który w tamtych latach był niezwykle przystojny (chociaż do Roberta Pattinsona sporo mu brakowało). Zniesmaczył mnie jednak wątek namiętności Louisa do Klaudii. Co to miało być? Bo mi to śmierdziało pedofilią. Gdyby Louis miał w tym filmie jakąś dorosłą partnerkę bez wątpienia byłoby ciekawiej. Mógł by to być ekscytujący romans grozy na miarę "Zmierzchu". A tak nudna lipa, na dodatek z pedofilskimi podtekstami. No i twórcy mogli sobie darować sceny wysysania krwi. W niektórych momentach było to naprawdę obrzydliwe.
Jeśli jesteś za młoda i nie rozumiesz tego typu filmów to nie oglądaj. Wywnioskowałam to po twojej wypowiedzi o Patinsonie, który prócz robienia głupich min nic innego nie potrafi robić. " Ekscytujący romans na miarę Zmierzchu " haha to mnie rozwaliło. Wyidealizowany wampir, który nie ma nic wspólnego z prawdziwym wampiryzmem i zwykła, ciamajda jaką była Bella. Nie chcę nikogo urazić, ale chyba naprawdę jesteś albo zbyt młoda albo zbyt mało inteligenta by zrozumieć relacje łączące dwoje wampirów w tym Louisa i Claudię. I oczywiście zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami. Ręce mi się trzęsły, gdy czytałem te głupoty, które wypisują dzieci Zmierzchu ( największego komercyjnego shitu na świecie )
Przecież ta Sweet Gosia to jeszcze dziecko(tak myślę), niepotrzebnie się bulwersujecie. Ten film jest dla dorosłych i dojrzałych ludzi, a nie dla dzieciaków.
chyba coś ci sie w tym łebku poprzestawiało, jak nie rozumiesz tego filmu to nie oglądaj
"Lubię dobre kino z inteligentnym, niebanalnym przesłaniem" - hahaahhaahhahahahahahaahhaha, to się uśmiałam
HAHA, a te inteligentne i niebanalne filmy to: szansa na sukces, lizzie mcguire, idealny facet, zmierzch itd, natomiast dobre filmy takie jak np. lot nad kukułczym gniazdem ocenione na 1! GRATULACJE, no ale coż, to kwestia gustu : )
Bez szału, ale pamiętam jaki był dobry gdy oglądałam go będąc dzieckiem:) mam do niego sentyment;p za to 7/10.
ogólnie cały temat z sweet gosią jest z d***y,i to ,że lubi zmierzch i hanne montane ok niech sobie lubi ,ale dlaczego wystawia jedynki takim obrazom jak obywatel kane ,ojciec chrzestny czy lot nad kukułczym gniazdem , to nie wporządku
Jezu , dajcie jej spokój ! To jest jej zdanie i opinia , skoro ona woli ,,Zmierzch " to jej sprawa . I byłoby miło gdybyście przez jedną dziewczyne nie oceniali całej społeczności nastolatków , bo nie każdy szaleje za HM czy tam High School Musical. A nawet jeśli już to nie świadczy to odrazu o osobie ,ze jest niedojrzała czy dziecinna . Kazdy ma swój gust A co do Gosi , ja mam inne zdanie na temat ,,Zmierzchu" . Uwazam ze to własnie on nie dorasta ,,Wywiadowi z wampirem " .
inteligentne i przemyślane dialogi w tym filmie, są jak widać za trudne dla dziewczynki, która wychowała się na sztywnych i pustawych tekstach ze zmierzchu. i oczywiście na pudrowanych wampirkach z tegoż filmu.
chrońmy szarganie mienia wspaniałego filmu przed faneczkami patinnsona
uh
Zaraz,zaraz bo czegoś tu nie rozumiem...ekhmmm cytuje: "Lubię dobre kino z inteligentnym, niebanalnym przesłaniem" taaaak no ok i wg. Ciebie owe kino to Camp Rock czy Lizzie McGuire które oceniłas 10/10?
Sweet_Gosia co robisz na filmwebie skoro nie masz za krzty gustu ? swoje kiepskie uwagi lepiej zachowaj dla siebie lub upewnij się że nie skompromitujesz się przed szerszym gronem ludzi.
3-cia wypowiedz popieram w 100%. Tepa nastolatka wychowana na "High School Musical", "Zmierzchu" i innym badziewiu, ktora nie moze zniesc dlugich, jakze niezrozumialych dialogow :(... Co do filmu b. dobry, niebanalny.
Gust, gustem - podobno każdy ma swój i się o nich nie dyskutuje, zatem nie obrażę Twojego braku gustu. Co do Pitta i Pattinsona ... to mnie rozbroiło, ale to też kwestia gustu. Natomiast co do klasy filmu i porównywania go do Zmierzchu ... to jest oznaka TĘPOTY , a nie braku gustu. W zasadzie jednak to chyba należy Ci się "rozgrzeszenie" bo idealnie wpisujesz się w stado baranów zachwycających się filmidłami ( a jest ich całe mnóstwo ) . Dobre filmy są do wyłuskania! Jeśli uważasz, że "Wywiad z wampirem" jest kiepski i nudny ... no cóż, widzisz jak wiele osób się z Tobą nie zgadza. A Twoje "przemyślenia" i porównania ... wiesz, nie wiem czy Pattinsonowi starczy życia, żeby dojść do 1/2 klasy jaką prezentuje Brad Pitt. Obejrzyj sobie film "Joe Black" chociaż dla Ciebie pewnie Anthony Hopkins i Brad Pitt to straszna nuda i kino dla staruchów. Podsumowując ... skasuj konto na Filmweb.pl, a my i Ty odetchniemy z ulgą.
Aha i jeszcze jedno. Jeżeli Ty uważasz, że horrory są do kitu bo są straszne to gratuluję Ci serdecznie ( napisałaś tak o Egzorcyście ). To jednak mógłbym wybaczyć, jednak jeśli o Ojcu Chrzestnym ( części I ) i Marlonie Brando piszesz "Mój tata uwielbia ten film, jak dla mnie to straszna nuuuuda... Opowieść o jakimś starym gościu i jego rodzince zamieszanej w ciemne interesy. Strasznie się ten film ciągnie. Nie trawię tego faceta co gra główną rolę, dla mnie jest on totalnie antypatyczny" to wierz mi, chętnie postawiłbym Cię przed plutonem egzekucyjnym. Mam nadzieję, że to prowokacja.
Ja już nie wiem czy mam płakać, czy się śmiać. Ten wątek jest jedną wielką pomyłką, która stawia dzisiejsze nastolatki w złym świetle. "Dzisiejsze nastolatki wychowują się na Zmierzchu, Hannie Montanie i tym podobnych gniotach, niedoceniając takich arcydzieł pokroju właśnie "Wywiadu..."". To boli... No cóż, prawda w oczy kole.
Tak, masz rację. Wiesz co Ci jeszcze powiem? Kristen Stewart powinna zagrać w trzeciej części "Nagiego instynktu".
hahahah, bo SWEET GOSIA WOLI TEGO TAM JAK MU TAM ZE ZMIERZCHU XD dziecko, mleko w butelce Ci stygnie xd. Wywiad z wampirem to klasyka, jak tego nie lubisz, to...lepiej się nie przyznawaj.
Eeeee... nie wiem czy się śmiać czy płakać... Ta dziewczyna to Troll albo idiotka, gorzej jak jedno i drugie.
Raczej nie ma się co spodziewać mądrej i ambitnej odpowiedzi po kimś kto wielkie arcydzieła kina ocenia na 1 , podczas gdy disney'owskie pseudo produkcje ocenia na 10. Niestety jest to bardzo smutne kiedy takie dzieci zaniżają oceny wszystkim wspaniałym filmom i tłumaczą się tym że film jest do dupy bo go nie zrozumiały, jak dla mnie to po prostu nie dorosły do tego żeby cokolwiek w takim filmie zrozumieć. Nie przepadam za ''Zmierzchem'' bo jest dla mnie kolejnym filmem o miłości, przeznaczonym raczej dla młodzieży i do tego w tak katastrofalny sposób niszczącym wizerunek wampira, natomiast ''Wywiad z wampirem'' wspaniale pokazuje problem człowieczeństwa i wszystkich spraw związanych z jego utratą. Dlatego dziecko, dorośnij do tego filmu i przemyśl wszystkie trafne słowa krytyki jakie otrzymałaś i napisz jeszcze raz co sądzisz o tej produkcji, bo ''Wzw'' daje bardzo dużo do myślenia.
Skoro uważasz,że dzieci nie powinny oceniać filmów dla dorosłych to jakim prawem dorośli oceniają i krytykują filmy dla dzieci? W końcu są one przeznaczone dla dzieci...
Niestety dziewczynko musisz pojąć pewną prawdę, a mianowicie taką że dziecko nie potrafi zrozumieć wielu ambitnych filmów i dlatego wystawia im ocenę 1 i jeszcze pisze jaki to jest głupi film, a zachwyca się jakimś gniotem dla młodzieży. Zaś jeśli chodzi o dorosłych to wiedz że ja lubię wiele filmów z dzieciństwa, bo one miały coś w sobie (np ''Król Lew''), ale to co jest dzisiaj serwowane nie wnosi nic co mogłoby dowartościować dziecko. Dlatego jednym słowem, skończ pierdolić w bambus kiedy się nie znasz i wyjeżdżać z tekstami które podnoszą ciśnienie, bo nie lubię kiedy dziecko chce zgrywać dorosłą. Zanim zaczniesz kogoś pouczać to zastanów się czy przypadkiem wielu dorosłych widzów nie ogląda z ciekawością filmów dla dzieci. Ja znam wiele i do teraz mam dla nich wielki szacunek, bo te wszystkie bajki niosły ze sobą przesłanie, a nie żadne gówna typu Hana Montana i reszta tego ścierwa, która zamienia mózg nastolatek w galaretkę.
Po pierwsze będe ,,pierdolić " co mi sie podoba, bo jest to forum dla wszystkich a jeśli Ci się nie podobają moje wypowiedzi to po prostu je olej i nie podnoś sobie ciśnienia... Po drugie nie znasz mnie ,więc prosze nie mów o mnie czy jestem dzieckiem czy dorosłą, bo metryka nie mówi wszystkiego . Skoro jestem dla Ciebie takim dzieckiem to nie wdawaj się ze mną w dyskusje i tyle. Co do bajek, owszem nikt tu nie mówi ,że HM czy HSM są lepsze od ,,starego " Disneya. Tamten Disney był i nie wróci a teraz są na czasie nowe produkcje. I nie wiem , jak ty ,ale ja uważam ,że nie wszystkie bajki w dzisiejszych czasach sa zniszczone. Mówie np. o ,,Shreku " , który został doceniony nie tylko przeze mnie.. A poza tym dorośli skoro nie myślą już jak 5-6 latki to niech darują sobie wypowiadanie sie na tematy dla dzieci. Chyba najwazniesze zeby to im się podobała bajka ?
A i jeszcze taka prośba .. Jak w swojej wypowiedzi masz mnie dyskryminować czy obrażać ze względu na wiek to może lepiej odrazu sobie daruj , bo chyba ani ty ani ja nie mamy ochoty na kłótnie ..
Tak, ale zważ na to, że każdy dorosły kiedyś dzieckiem był,a dziecko póki jest dzieckiem nigdy jeszcze dorosłe nie było. Zapewne tego nie zrozumiesz bo masz zaledwie 15 lat, ale kiedyś powstawały znacznie inteligentniejsze filmy dla dzieci, były one z przesłaniem, opowiadały o prawdziwych wartościach, bez kiczu itp. Szkoda że wam teraz serwują wyłącznie taką beznadziejną odmóżdżającą papkę.
Ok ,ale w tym momencie tym dzieckiem jest i chyba ono najlepiej oceni czy bajka jest śmieszna , nudna czy głupia i czy jemu się podoba. 90 % produkcji to amatorszczyzna , która została zrobiona tylko po to ,żeby zarobic jak największe pieniądze. Tylko w tym rzecz ,że dzieciom się ona podoba i chyba to się liczy . Ja jak byłam młodsza też oglądałam bajki typu ,,Królewna Śnieżka" itd . Mnie się bardzo podobały . Jak puściłam jedną z tych bajek mojej kuzynce to ona po 5-minutach prosiła mnie ,żebym przełączyła na HSM. Sami widzicie ,że teraz są inne czasy i dzieciom podoba sie co innego . Dla nich bajki ,,legendy " ,że tak powiem ,są po prostu nudne. A co do tego odmóżdżania.. Naprawde uwazacie ,że te seriale tak bardzo zminią te dzieci ??Przecież one prędzej czy później z tego wyrosną.. A narazie niech sobie oglądają jak im sie to podoba..
Widzę że w końcu zaczynasz chwytać o co w tym wszystkim chodzi, gratuluje błyskotliwości.
Gosiu, jak będziesz trochę starsza i inteligentniejsza, to zapewne docenisz ten film. Oglądałam go pierwszy raz mniej więcej w Twoim wieku i go zrozumiałam. Czytałam też książkę. Najpierw trzeba zrozumieć, a potem oceniać. Kiedyś Cię olśni, że "Zmierzch" może i jest "fajny" i lekko się go ogląda, ale nie ma szczególnej wartości i przejdzie do historii tylko, jako w pewnym czasie najchętniej oglądana przez nastolatków produkcja...
"Wywiad z Wampirem", to mój ulubiony film. Nie pisałabym tego, gdybyś nie uraziła moich uczuć...
A tak poza tym, to naprawdę trudno mi uwierzyć, że nie robisz sobie jaj i że napisałaś to na serio.
Dajcie spokój, szkoda słów na tą prowokację. Przecież od razu widac, że ktoś specjalnie tak napisał. Sam nick sweet .... buhaha. To jest jedna wielka prowokacja. Założyła wątek, a teraz podziwia wywołaną przez siebie burzę i jest z siebie niezmiernie dumna....
A przepraszam, byc może nie prowokacja (zwiedziłam Twoje konto), ale biorąc pod uwagę twój wiek i filmy, jakie oceniłaś wysoko, a jakie nisko, wnioskuję, że jeszcze dojrzysz do filmów z inteligentnym przesłaniem. Nie twierdze, że filmy typu ,,idealny facet" czy ,, historia kopciuszka" są do bani, bo ja też przeżywałam okres ,, fascynacji" takimi filmami, ale oprócz nich oglądałam też troszkę ambitniejsze kino. A jeżeli Ty twierdzisz, że w/w filmy, zmierzch itp. są ambitnym kinem, to jesteś w błędzie. Ja wiem, że dla każdego ten termin może oznaczac coś innego, ale wątpię, by ktokolwiek zaliczył w/w filmy do ambitnych.
Zapewne masz rację Ann777, ale hmm...darować sobie sceny krwi jak napisała autorka tematu? Błagam...oglądając film w gronie moich przyjaciół (może zaznaczę, że jesteśmy gothami, żeby nie było że nienormalni) to właśnie owymi scenami napawaliśmy się, wkrótce też biorąc z owych wampirów przykład. Film wspaniały, dialogi na doskonałym poziomie, do aktorstwa nie mam zastrzeżeń. Jest to najlepszy fil o wampirach jaki miałam okazje oglądać (a oglądałam wiele przez fascynację wampiryzmem) a co do Zmierzchu...cóż, gdybym była wampirzycą, poczułabym się obrażona do granic możliwości, jako gothka mająca duże pojęcie o wampirach jest mi po prostu żal nie samej autorki owej sagi, ale czytelników, którzy czytając nie tylko mają o wampirach błędne pojęcie, ale także śmią porównywać takie dzieła jak "wywiad z Wampirem" to tego chłamowatego romansidła.
Krew jest nierozłącznie związana z wampirami. Wampir bez żądzy krwi, to nie wampir. Osobiście wszystkie części zmierzchu przeczytałam, podobały mi się(pomijając opisy cudownej miłości Edzia i Belli, wszystkie ohy i achy.....). Przedstawienie wampira jako ,,wegetarianina" hmm...... naiwne, ale inne od pozostałych, dlatego bycmoże mi się spodobało. To coś innego niż reszta. Zatem nie wiem, jak można porównywac klasykę gatunku, czy ,,Wywiad..." ze Zmierzchem, który jako film jest niezmiernie nudny, drętwy i okropny....
haha ta dyskusja przekracza jakiekolwiek granice dobrego smaku. nie muszę dodawać, że porównywanie Zmierzchu do Wywiadu z wampirem jest idiotyczne, gdyż te dwa filmy nie łączy kompletnie nic poza wątkiem o wampirach, ale to nie jest wystarczająco wiele żeby dokonywać takich zestawień. nie bd sie rozwodzić na temat który jest lepszy, ponieważ oba filmy otrzymały u mnie ocenę 5/10, chociaż każdy oceniałam pod całkiem innym aspektem. Zmierzch, faktycznie pusta bajka dla małolatów, natomiast Wywiad zdążył już dostać miano klasyka kina tematyki wampirystycznej. pomimo jednakowej punktacji, stwierdzam teraz, że Wywiad jest lepszy, ale i tak nie dostałby u mnie wyższej średniej, ale to tylko z subiektywnych względów - poprostu nie jestem fanką takiego kina i tyle. jednakże samemu filmowi nie mam zupełnie nic do zarzucenia pod względem aktorstwa, czy też samej realizacji.
Wspaniała i głęboka recenzja :))))) Dialogi to nuda, ale chociaż aktorzy przystojni, ojojoj :))) Ale się uśmiałem. Ach ta młodzież, podążająca ścieżką kariery na zmywaku.
Zastanawiam się, ile naprawdę masz lat i dlaczego tracisz czas na takie marne prowokacje? Podszywasz się pod słodką trzynastkę, mieszasz z błotem legendy kina, wszyscy się bulwersują.. Niezły ubaw, co? Tylko po co to wszystko?
Dziwie się tylko wszystkim tym, którzy się tak strasznie gorączkują i szlag ich trafia, że jakiś szczyl ocenia jakiś badziew na "dyszki" a wybitnym dziełom "1". Na kilometr widać, że ten cały profil jest zwykłą mistyfikacją.
Ktokolwiek stoi za tym "czymś" popełnił prosty błąd. Ten profil jest zbyt "doskonały". Zbyt krzykliwie i oczywiście godzi we wszystkie stereotypowe wyobrażenia pustej 13-letniej fanki "Zmierzchu" czy "Hanny Montany".
Sranie jedynkami w wielkie filmy to zabieg mający na celu jedynie rozjuszenie grona "wytrawnych" znawców kina, którymi tak obrodziło na stronie. Nawet taki stereotypowy wytwór wyobraźni co niektórych filmwebowiczów nie wystawiłby jedynek takim filmom. Prosta przyczyna. Osoba w jej wieku nie oglądałaby takich filmów - bo i po co - a nawet jeśli, to pod publiczkę wystawiłaby im wysokie noty, żeby nie wyjść na głupią (tak robią również "wytrawni znawcy").
Wystarczy przeczytać jej (zapewne jego) recenzję Transformers. Gołym okiem widać, że nie pisała tego 13 letnia "słitaśna" dziewczynka. Tekst ewidentnie napisała osoba dorosła pozująca na płytką i przygłupią nastolatkę, zachwycającą się urodą aktorów (nie znam fanki płci żeńskiej, Megan Fox) i krytykującą widowiskowość kina akcji. Może dla mnie jest to nazbyt widoczne, gdyż na przeczytałem w życiu wiele (zbyt wiele?) "dzieł" osób w tym wieku, lecz myślę, że po zapoznaniu się z tekstem większość stwierdzi to samo. Jej postać to jak wrzucone do jednego worka i przemieszane nieudolność w argumentacji swoich gustów (jakby to było konieczne - ale to swoją drogą), głupota, oraz brak szacunku do wybitnego kina. Czyli największe filmwebowe zbrodnie. Prowokacja przy ich wykorzystaniu jest tak prosta jak i skuteczna.
Ten profil byłby bardziej wiarygodny, gdyby jego twórca wykreował "zwykłą głupią nastolatkę", niedojrzałą do ambitniejszego kina, rozpływającą się nad kiczowatymi filmikami produkcji Disneya. Nastolatkę naturalną. Piszącą rzeczy dla dorosłego widza głupie i infantylne, lecz nie prowokującą i tak idealnie wpasowującą się w schemat dokładnej odwrotności wszystkiego co wielu uważa za inteligentne, mądre, ambitne etc.
sweet_gosia jest tworem tak samo sztucznym i wywołującym uśmiech zażenowania i politowania, jak filmy, które tak starannie wyselekcjonował(a) i ocenił(a) na 10.
Niby ktoś miał ostrą polewkę widząc jak dziesiątki osób się tak piekli i gorączkuje widząc, że jego ulubiony film dostał 1, a inni już go wysyłają na zmywak, zastanawiając się nad przyszłością naszych młodszych rodaków. Pytanie jednak czy nie mógł zrobić czegoś sensowniejszego w chwilach, które zainwestował na tak (zbyt) staranne przygotowanie profilu.
Dzisiejsze małolaty nie wiedzą co dobre
A co do użytkowniczki Sweet Gosi to najpierw powinna nauczyc sie poprawnie zakładać stanik a nie wymądrzac sie na forum
A co ma jedna nastolatka do całej młodzieży ? Goska oceniła film tak ,że wam się nie podoba to mozna obrazac odrazu cała młodziez...
Oj ,mogę Ci zacytować pare wypowiedzi :
,,Dzisiejsze małolaty nie wiedzą co dobre"
,,Ach ta młodzież, podążająca ścieżką kariery na zmywaku."
To jedne z niewielu.. 13 lat .. cóz to bardzo duzo zależy od indywidualnego rozwoju psychicznego , bo nie raz sie zdarza ze 7-latka ma więcej oleju w głowie niz 14-latka. Ale mysle 13 -14 lat to już mozna powiedziec ze młodziez. No bo jak inaczej to nazwiesz?
w wielu przypadkach 13 latki - to jeszcze dzieci (mam na myśli rozwój psychiczny, jak sama napisałaś, ,,olej w głowie" również się liczy. Dobra, skończmy tą wymianę poglądów na ten temat, bo rzeczywiście to nie jest forum do takich rozmów, a tym bardziej do pisania o wyborach prezydenckich. Nie wiem w jakim celu to napisałaś, ale nie miało to żadnego sensu, bo jak już napisałam, nie jest to forum do takich rozmów.
MIało to na celu uświadomienie ,niektórym tu ,że nie tylko małolaty nie wiedzą co dobre..