Oglądałam film u koleżanki, ogólnie bez rewelacji. Film strasznie nudny, długie sceny dialogowe których osobiście nie trawię. Plus filmu to przede wszystkim Brad Pitt który w tamtych latach był niezwykle przystojny (chociaż do Roberta Pattinsona sporo mu brakowało). Zniesmaczył mnie jednak wątek namiętności Louisa do Klaudii. Co to miało być? Bo mi to śmierdziało pedofilią. Gdyby Louis miał w tym filmie jakąś dorosłą partnerkę bez wątpienia byłoby ciekawiej. Mógł by to być ekscytujący romans grozy na miarę "Zmierzchu". A tak nudna lipa, na dodatek z pedofilskimi podtekstami. No i twórcy mogli sobie darować sceny wysysania krwi. W niektórych momentach było to naprawdę obrzydliwe.
Ja tam się świetnie bawie.. Zero nerwów . Jestem tolerancyjna i nie widze problemu w tym ze ktoś ma odmienne zdanie niż ja.
Genialny film.
Jak bylam nastolatka to lubilam Kroniki Wampirze bardzo bardzo. Nie ma porownania do 'Zmierzchu', mimo zbierznej tematyki. Kroniki nie sa dla dzieci, ledwo dla mlodziezy, za to Zmierch raczej doroslym sie nie podoba, choc ja lubie oba 'dziela' :). Niemniej jednak, Wywiad z Wampirem zainspirowal mnie do napisania dyplomowki nt wampirow. Bez lektury Stokera nie podchodzic do tematow wampirycznych...
Katie15, dajmy spokój dorosłym, bo oni są zawsze o tyle od nas mądrzejsi. My, głupie nastolatki, jesteśmy po prostu skazane na uwielbianie pudru na przeuroczej buźce Edzia i podziwianie klaty Kubusia. Nie potrafimy poznać się na arcydziełach. Codziennie powinnyśmy wsłuchiwać się w ścieżkę dźwiękową "High School Musical" oraz pisać nieortograficznie i niepoprawnie stylistycznie. I nie zapomnijmy o slangu młodzieżowym, bo to nieodłączny dodatek do naszego portretu "Polska nastolatka".
jezzezel: Oprócz "Draculi" Stokera proponuję także zapoznanie się z "Carmillą" Le Fanu, bo o tej pozycji wielu zapomina :]
Czytalam Carmille w oryginale jeszcze jak bylam nastolatka. Polecam Polidoriego ;)
A o czym to??? Bo poszukuje dobrych książek o wampirach, bez miłości w stylu wampir-człowiek
"Carmilla" i "Wampir" Polidoriego to klasyczne dzieła literatury 'wampirycznej'. Mi osobiście trudno opisać fabułę bez ujawniana ważnych dla niej wątków. W każdym razie, bardzo polecam osobom, które interesują się taką literaturą i chcą czegoś ambitniejszego niż obecne książki dla młodzieży. Możesz przeczytać też recenzje w Internecie.
Wywiad z Wampirem mógł być "ekscytującym romansem grozy na miarę <<Zmierzchu>>", niestety Bradowi Pittowi "do Roberta Pattinsona sporo brakuje". Hehe, poprawił mi się nastrój. Stawiam na prowokację, dodaję do ulubionych i czekam na kolejne wpisy Sweet Gosi.
wejście na Twój profil i ujrzenie "10/10" Zmierzchowi to była z mojej strony tylko formalność.
jak cię spotkam to obiecuję, że wujek Władek zeżre cie na lunch, bo bedzie pełny po śniadaniu.
Biorąc pod uwagę twoje oceny to się nie dziwię, ale porównywać taki film do zmierzchu...? Eh. Zmierzch to zbrodnia przeciwko kinematografii, wypacza młode umysły.
uhh , po samym nicku i avie nie spodziewałam się niczego dobrego ... Ekranizacja Zmierzchu była kompletną klapą jeśli chodzi o PRAWDZIWE KINO . Rzeczywiście ktoś kto wychował się na disnej czanel raczej tego nie zrozumie ... a większość twoich ocen - żałosne , aż woła o pomstę do nieba , piekła , czyśćca i wszystkiego innego !
Niewierze!!! jesteś nieprzyzwoicie głupia........może kiedyś z tego wyrośniesz czego ci życze.
@Sweet_Gosia Przez ciebie ze śmiechu się zmoczyłam xD
"Plus filmu to przede wszystkim Brad Pitt który w tamtych latach był niezwykle przystojny (chociaż do Roberta Pattinsona sporo mu brakowało)."
Byłabyś świetnym komedio pisarzem XDDD
hahahahhaha dobry żart...
"Plus filmu to przede wszystkim Brad Pitt który w tamtych latach był niezwykle przystojny (chociaż do Roberta Pattinsona sporo mu brakowało" hahahah
"Mógł by to być ekscytujący romans grozy na miarę "Zmierzchu"" hahahha
zgiń przepadnij bezbożniku
+ jestem nastolatką (16) i nie sikam na widok Biebera, Hanki Srontanki czy HSM
MÓJ BOŻE, W KTÓREGO NIE WIERZĘ... ZNISZCZ TĄ ZABŁĄKANĄ DUSZĘ