Warto zobaczyć, trochę efekciarska koncówka, ogolna rozpierducha ale juz wiadomo o co chodzi jak sie strzelaja :)
Poprawny film akcji i niestety nic więcej. Początek mnie bardzo wciągnął ale im dalej tym gorzej. Końcowa nawalanka i happy end mocno rozczarowały. Ale z drugiej strony nie mogę nazwać filmu totalną porażką - jest nieźle zrealizowany i nie nudzi. 6/10
Końcówka beznadziejnie głupia co obniża o jeden punkt film, chodzi mi o akcję w laboratorium. Co najmniej 3 bezsensowne niewytłumaczalne debilizmy.
[SPOILER]
- przyszli zniszczyć maszynę a ją naprawili kompletnie bez żadnego powodu
- gość sam się zamknął w laboratorium bo tak widział w maszynie podczas gdy MÓGŁ uciec
- agent FBI strzelił z tyłu w głównego bohatera nie wiedząc że on się zaraz odsunie, tym samym zabiłby tego, po którego tutaj przyszli
Generalnie masz rację ale jeżeli chodzi o ostatni punkt to się mylisz - agent FBI miał zabić! właśnie głównego bohatera.
Przypomnij sobie tekst dowódcy akcji (miał prawo ci uciec w tym chaosie bitewnym)i: "Wyeliminować go. Mamy urządzenie, nie możemy ryzykować, że jego twórca wpadnie w niepowołane ręce" - co z resztą nie podobało się innym.