Czy w 1991 roku były takie komórki z jakiej korzystał Redford?? I te komputery ala połowa lat 90tych:)?? Nie wiedziałem podczas oglądania filmu w jakich latach odgrywa się akcja ale zgadywałem ze gdzieś końcem lat 90tych a nie początkiem.
Chodzi ci o nokie 3110 ?? http://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_3110 ( używana w samochodzie i na korytarzach ) czy o tą mniejszą używaną w ostatniej akcji ?
Tak chociażby o ten telefon nokia 3110, który miał być wypuszczony do sprzedaży w '97:) ( tako rzecze Wikipedia)
Zgadzam się z tobą. Również myślałem, że akcja filmu toczy się pod koniec lat 90. Niedociągnięcia co do sprzętu i mody trochę raziły. Wietnam i Berlin wschodni całkiem dobrze odwzorowany, reszta nie bardzo.
bardzo mało istotne szczegóły na które prawie nikt nie zwraca uwagi i nie mające nic wspólnego z fabułą i logiką filmu :)
a to sieci bezprzewodowych nie było w 1991? no proszę, czego człowiek się dowiaduje :)
Tak samo telefony bezprzewodowe, może tego modelu nie było, ale ogólnie były :)
Film ekstra i wciągający, nie zastanawiałem się wprawdzie, kiedy wynaleziono kolorowe faksy i czy w Zachodnim Berlinie w latach 80tych istniała sieć GSM :)
8 lub 9/10
Nadajniki 2,4 GHz, obecnie najpopularniejszy standard Wi-Fi, powstał około 2001 roku.Amen
Panie znawco, przecież to nie anteny Wi-Fi, nie ośmieszaj się :) 2.4GHz, to 12.5 cm długości fali, więc trochę średnio robić dla nich 10m antenę :D A standardy komunikacyjne, przed GSM istniały jeszcze wtedy drogi Panie.
Fakt faktem, można po wielkości anten dojść do wniosku, że to anteny GSM, ale w trakcie oglądania filmu, raczej na to nie wpadniesz :)
Zamiast wymądrzać się i pisać głupoty (vide anteny wifi), proponuję zająć się pożytecznymi rzeczami :)
przecież to CIA, które podobnie jak wojsko ma bardziej zaawansowane technologie, które dopiero po jakimś czasie przechodzą do użytku publicznego. ;p
haha, ja tak samo, oglądałem ten film i nie zauważyłem jaką nokie kto miał i jakie były anteny; nie zastanawiałem się nad tym, bo zbyt wciągnął mnie film ;)
CIA miala wszystko wczesniej, przeciez to najpierw wojsko ma najnowozesniejsze sprzety a potem dopiero wchodza one, ewentualnie, do obiegu. To czym dzis dysponuje wywiad i wojsko w rozwiniętych krajach, swiatlo dzienne moze ujrzec dopiero za kilka kilkanascie lat, lub w ogole ;)