PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037035
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Dobry, ale naiwny.

użytkownik usunięty

Film jest "dobry", nie bardzo dobry, ani nie rewelacyjny. Większość osób lubiących ten film od razu pyta mnie: "A wzruszyłeś się? Przecież ten film tak chwyta za serce".

Czy się wzruszyłem? Oczywiście. Czy to jest powód, żeby temu "dziełu" wystawiać 10 z serduszkami? Niekoniecznie.

Te wzruszenie zostało wywołane przez bardzo tanie chwyty. Historia jest prosta a pokazanie jaki to nasz ciemnoskóry bohater jest niewinny są śmieszne. Niekiedy wręcz robią z niego Boga (scena ze szczurkiem). Jest to po prostu śmiechu warte. Z resztą dam stówę każdemu kto rozróżni strażników, większość z nich grało znikome role i ciężko było się połapać kto jest kim. Prosto jest również narysowny główny zły. Od typowy burak, który nie zważa na nic co się w okół niego dzieje.

Nie zrozumcie mnie źle. Film oglądałem i nie czułem odruchów wymiotnych, wręcz przeciwnie oglądało się go bardzo przyjemnie, ale nie zasługuje, żeby być 4 w rankingu światowym i żeby otrzymywał dziesiątki, za dziesiątkami. Tyle.

użytkownik usunięty
Sheilad

Też jestem przeciwko takim wyzwiskom, tutaj się zgadzamy.
Kultura musi być, jeżeli chcemy dyskutować zachowujmy się jak ludzie a nie jak świnie, dlatego takie wpisy "krakersa", raczej będę omijał.
Odpowiedziałem raz, drugi nie zamierzam.

grzegorz_cholewa

odezwal sie frajer, co dnia nie potrafi wytrzymac bez hejtowania zielonej mili.

"amatorzy którzy nie maja pojęcia o filmach"

a ty masz pojecie? he he :D, tyle sie znasz na filmach, co dziwka na noszeniu majtek

ktoś ci napisal, ze zielona mila to slaby film, a ty juz to łyknąłeś jak mlody pelikan? zero własnego myslenia, cholewa.

"Zielona Mila 10\10 i ja już wiem że mam do czynienia z istnieniowymi szczynami"

naprawde myslisz, ze takie tanie teksty zrobia na kims wrazenie? az taki jestes niedowartosciowany gowniarz, ze musisz dzien w dzien przesiadywac na forum i pisac bzdety, jaka to mila slaba, itd? wiadomo, forum czesto bywa miejscem do pompowania ego takich chłopaczków jak ty, ale ty tego prawa naduzywasz

_krakers

Nie pindol, poleć mi jakieś kultowe dzieło. Oczywiście made in USA bo innych krajów chyba na globusie nie potrafiłbyś wskazać. W końcuś koneser dumny z chwalenia się tym "arcydziełem", błehehehe.

użytkownik usunięty
_krakers

Zero, nie odpowiada na moje posty, które są sensownie uargumentowane (chociaż wylałbym nie, bo, gdy gówno się tyka, to śmierdzi). Obraża innych użytkowników a potem dziwi się, że dostaje to samo w zamian.

Brak słów, zero, zero, zero i jeszcze raz krakers. Idź się leczyć chłopie, bo wstyd przynosisz.

ocenił(a) film na 10
kassis

na tego kola nie poradzisz , sieja takich czy cóś?

użytkownik usunięty
riko62

Tak.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
_krakers

Dzięki.
Nie rozumiesz, moich postów, pokazałeś, że jesteś w pewnym stopniu niedorozwinięty.
Nie "jadę" po osobach wystawiających 10, chciałem usłyszeć argumentację, dlaczego takową ocenę wystawiły. Szanuję ich subiektywizm, ale ja próbuję oceniać obiektywnie, ponieważ w pełni ocena obiektywna nie istnieje.

Nie obrażaj innych użytkowników, którzy już dawno zostawili twoją "inteligencję" i gburowatość w tyle.

Także spadaj! Ależ ozięble, co?

ocenił(a) film na 7

Ne rozumiem tylko jednego.
Dlaczego sam oceniłeś ten film aż na 8.

użytkownik usunięty
utombak

Z prostej przyczyny, oceniłem ten film z próba obiektywizmu. Jeżeli miałbym wystawić ocenę subiektywną byłaby to 6, może 5.

Dlatego starałem się wytłumaczyć niektórym, że film da się oglądać. Wymieniłem obiektywne wady, oraz zalety tejże produkcji.
Proste, wystarczy przeczytać parę innych postów, żeby to zrozumieć.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7

Mam zdanie podobne do Twojego, film był dobry, ale nic poza tym. Słyszałam o Zielonej mili już dużo wcześniej, ale oglądałam dopiero niedawno. Nie jestem jakimś wielce krytykiem filmowym i nie znam się na tym. Jestem przeciętnie żyjącym człowiekiem i muszę przyznać, że spodziewałam się czegoś lepszego. Zwłaszcza po tak wysokiej ocenie...

ocenił(a) film na 9

Cze! Pablowski nic nie zakumałeś z filmu , ale rozumiem. Młode wilki, młodsze niż moja córka tu piszą. Nie słyszałem jeszcze takie spłycenia tematu, czuję się tak jak byśmy jakieś inne filmy oglądali. Chyba tylko tyle . Więcej oglądaj.

użytkownik usunięty
Shedragon

Świetnie, czuję się dumny, że ktoś z góry od razu mnie ocenił. Młody wilk gryzie zawsze mocniej, niż stary i pomimo wieku ma czasami więcej do powiedzenia, ale nie jestem, aż taki młody, nie przesadzajmy.

Także łaskawy przywódco stada bardziej mi rozwiniesz temat jakże płytkiego i prostego w odbiorze filmu jakim jest: "Zielona Mila"?
Będę oglądał więcej o to się nie martw.

Pozdrawiam!