Cześć,
szukałam jakiegoś tematu zbiorowego odnośnie poszukiwań, ale wszystkie są dość stare (2008, 2010), więc mam nadzieję, że nie popełniam błędu zakładając nowy temat.
Do rzeczy, od kilku lat myślę o filmie, którego nie potrafię znaleźć. Gatunek horror/thriller. Fabuła opierała się o kilka wątków, które z...
Witam
Dzięki pomocy wielu z Was udało mi się odnaleźć wszystkie filmy, które zostały mi w pamięci po latach.
Teraz chodzi mi o kreskówkę (bodaj Marvela) bardziej dla starszej młodzieży puszczanej w tv w gdzieś między 1999-2003. Pamiętam tylko jedną scenę - główny (super?) bohater został schwytany (przez złe...
Mam w głowie szczatkowe wspomnienia filmu (bodaj familijnego). Leciał w okresie bożonarodzeniowym gdzieś w latach 2003-2008.
Ktoś zły (bodaj kobieta albo szajka dowodzona przez kobietę) chce zniszczyć święta. Pamiętam robota świętego mikołaja (albo roboty?) - dosyć straszny widok gdy byłem mały. Tę dobrą stronę...
hej, moze to nie temat (pytanie) na forum Filmweba, ale właściwie może ktoś tutaj coś podpowie: gdzie można online zobaczyć film z 2018, dokument, "Whitney"? jest 5sierpnia i ja na razie nie natrafiłam na żaden dobry trop...dziękuję
Hej,
1 ) Grupa nastoletnich przyjaciół gra w grę, coś chyba z motywem piekła.
2 ) Dostają zaproszenie do jakiegoś miejsca, gdzie odbywa się "zlot" sympatyków gry czy jakiś tam konkurs
3 ) Film leciał w zeszłym tygodniu
4 ) Tytuł bodaj coś na V
Ktoś coś?
Widziałam go jakiś czas temu w telewizji ale zapomniałam tytułu.
Oglądałam go od połowy. Było chłopaku (mordercy) który podróżował z dziewczyną pamiętam scenę z kręgielni w której dziewczyna krzyczała?? W wesołym miasteczku policjant który miał żonę jak to mówił ten chłopak "roślinę" śledził go .
W ostatniej scenie...
Thriller z lat 70/80. Samotnym domu jest brat ze dwoma siostrami. Jakiś gość napada na ich dom wybija okno i kawałkiem szkła ich atakuje.
Film byl nakrecony prawdo posobnie w wielkiek brytani lub irlandi
5 lub 6 kumpli kombinowali jak dostawac kase za darmo i wpadli na pomysl zeby zyc z zasiłkow
Tyle co pamietam ;( mam nadziej ze ktos mi pomoze :)
Witam, z góry chciałem zaznaczyć, że filmy których poszukuję oglądałem "za dzieciaka" i mogą być niespójności w opisach, ale mam nadzieje, że ktoś pomoże. Zaczynam więc.
Pierwszy film opowiada historię chłopaka uczącego się w gimnazjum(?) męskim, który zakochuje się i romansuje z kucharką/ sprzątaczką(?)(Z tego co...