Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Cześć,
szukałam jakiegoś tematu zbiorowego odnośnie poszukiwań, ale wszystkie są dość stare (2008, 2010), więc mam nadzieję, że nie popełniam błędu zakładając nowy temat.

Do rzeczy, od kilku lat myślę o filmie, którego nie potrafię znaleźć. Gatunek horror/thriller. Fabuła opierała się o kilka wątków, które z...

Witam

Dzięki pomocy wielu z Was udało mi się odnaleźć wszystkie filmy, które zostały mi w pamięci po latach.

Teraz chodzi mi o kreskówkę (bodaj Marvela) bardziej dla starszej młodzieży puszczanej w tv w gdzieś między 1999-2003. Pamiętam tylko jedną scenę - główny (super?) bohater został schwytany (przez złe...

Mam w głowie szczatkowe wspomnienia filmu (bodaj familijnego). Leciał w okresie bożonarodzeniowym gdzieś w latach 2003-2008.

Ktoś zły (bodaj kobieta albo szajka dowodzona przez kobietę) chce zniszczyć święta. Pamiętam robota świętego mikołaja (albo roboty?) - dosyć straszny widok gdy byłem mały. Tę dobrą stronę...

hej, moze to nie temat (pytanie) na forum Filmweba, ale właściwie może ktoś tutaj coś podpowie: gdzie można online zobaczyć film z 2018, dokument, "Whitney"? jest 5sierpnia i ja na razie nie natrafiłam na żaden dobry trop...dziękuję

Hej,

1 ) Grupa nastoletnich przyjaciół gra w grę, coś chyba z motywem piekła.
2 ) Dostają zaproszenie do jakiegoś miejsca, gdzie odbywa się "zlot" sympatyków gry czy jakiś tam konkurs
3 ) Film leciał w zeszłym tygodniu
4 ) Tytuł bodaj coś na V

Ktoś coś?

Widziałam go jakiś czas temu w telewizji ale zapomniałam tytułu.
Oglądałam go od połowy. Było chłopaku (mordercy) który podróżował z dziewczyną pamiętam scenę z kręgielni w której dziewczyna krzyczała?? W wesołym miasteczku policjant który miał żonę jak to mówił ten chłopak "roślinę" śledził go .
W ostatniej scenie...

więcej

Thriller z lat 70/80. Samotnym domu jest brat ze dwoma siostrami. Jakiś gość napada na ich dom wybija okno i kawałkiem szkła ich atakuje.

Film byl nakrecony prawdo posobnie w wielkiek brytani lub irlandi
5 lub 6 kumpli kombinowali jak dostawac kase za darmo i wpadli na pomysl zeby zyc z zasiłkow
Tyle co pamietam ;( mam nadziej ze ktos mi pomoze :)

Witam, z góry chciałem zaznaczyć, że filmy których poszukuję oglądałem "za dzieciaka" i mogą być niespójności w opisach, ale mam nadzieje, że ktoś pomoże. Zaczynam więc.

Pierwszy film opowiada historię chłopaka uczącego się w gimnazjum(?) męskim, który zakochuje się i romansuje z kucharką/ sprzątaczką(?)(Z tego co...

więcej

Czesc szukam komedii o amerykanskim wojsku jedyne co pamietam ze kazali robic grubasowi pompki a jego koledzy podnosili go na kanale samochodowym.
Dziekuje za pomoc