pamietam ze na poczatku lat 90 lecial w ferie (chyba zimowe bo cos mi sie kojarzy ze przed tym serialem leciala jakas nauka jazdy na nartach dla najmlodszych) na ktoryms TVP
to byl jakis taki straszny (wtedy dla mnie) serial chyba dzialo sie to hba w wakacje w USA jakies dzieciaki mieszkaly domu nad jeziorem a w innym ?nawiedzonym? domu z piwnicy jakies bagniste potwory czy cos takiego
chcialbym sie dowiedziec obejrzec i posmiac co kiedys mnie straszylo
Naprawdę nie ma za co. Cieszę się, że mogłem pomóc i polecam się na przyszłość. A co do samej kompozycji, uważam, że jest wyjątkowo natchniona dobrymi emocjami. To piękne dzieło, które nie potrzebuje obrazu, by dosięgnąć właściwych rejonów serca. Zwłaszcza, kiedy linię melodyczną prowadzi wokal z głębokim pogłosem. Pozdrawiam serdecznie.
Matmann
To zabrzmiało bardzo profesjonalnie :) Myślę, że co do Miasteczka Twin Peaks możemy mówić o pokoleniu młodzieży Twin Peaks, czyli ludzi, którzy wychowali się na serialu. Praktycznie każdy wie, co to jest, każdy oglądał chociażby jeden odcinek. U każdego wzbudzał emocje..
hejka ja szukam serialu hmm w sumie tez duzo nie pamietam byl ajakas walka dobra ze zlem i chlopak musial walczyc z szatanem..jak byl na slonecznej stronie to nic mu sie nie dzialo a szatan go wabil na ta ciemna zeby mu sluzyl..chyba polski serial...please podaj tytul jesli bedziesz kojarzyl
Pamiętacie może jak nazywał się serial, w którym to była scena (jedyna jaką zdołałem zapamiętać), w której był wielki półprzezroczysty kolorowy mur i ludzie wrzucali do niego śmieci, a następnie te śmieci wracały z powrotem?
Cześć wszystkim! Usilnie poszukuję wiadomości na temat pewnego australijskiego(?)serialu z początku lat 90-tych o parze kosmitów, którzy przybywają na Ziemię, aby odnaleźć 7 przedmiotów magicznych, w których znalazł się rozbity, chyba, meteoryt (te rzeczy to: odkurzacz, który przenosi w czasie, pasta do zębów, która pozwala mówić w różnych językach, kapcie, dzięki którym można się szybko poruszać, do tego czapka, waza, itd.; po ich połączeniu i założeniu na siebie można było sprawdzić, kto jest następcą władcy kosmitów - Króla Dzidziusia Pierwszego, który przebywa na Księżycu i się starzeje (rosną mu zęby, itp.)). Kosmitka ma specjalne tabletki, po ich wrzuceniu do wazy z napojem, napój ów leje się z niej bez końca, a do tego posiada jeszcze złotą kulkę, która ma siłę rażenia bomby atomowej :P do tego był tam jeszcze taki zły koleś, który chciał te rzeczy zabrać sobie... Na koniec to pies głównych bohaterów został królem. Czy ktoś to pamięta? Z góry dziękuję za odp. :)
późno odpowiadam, ale może jeszcze się przyda: serial nosił bodajże tytuł "Nie z tej ziemi" lub "Nie z tego świata" - niestety nie pamiętam tytułu oryginalnego.
wah wah wah!!!! jak ja długo szukałam tego tytułu. pamiętałam tylko coś o tej czapce niewidce, i że mieli vana, którego ktoś im ukradł i wywoził śmieci w kosmos, bo to kosmiczny van był. i jeszcze odcinek o tabletkach, które wrzucili do wazy z ponczem, żeby go nie zabrakło na imprezie, którą udało im się zorganizować. i tego ponczu tak przybywało, że zaczęli zmuszać ludzi, żeby go pili. pamiętam baaardzo długą kolejkę do wazy z ponczem :D
dzięki!
Latami szukałem tego serialu. Pamiętam że na początku lat 90'tych puścili go w wakacje. Leciał codziennie, wakacje się skończyły i było smutno że mój ulubiony serial też się skończył :) Jak dzisiaj włączyłem sobie jeden z odcinków na youtube to jednak powiem że czas swoje robi. Wyobrażenie tego co się pamięta z dzieciństwa a postrzeganie tego samego ale już jako dorosły to dwie całkiem różne sprawy i czasami lepiej nie psuć sobie wspomnień ;)
cześć! poszukuję tytułu pewnej bajki z lat 80, która przedstawiała życie mrówek, a głównym bohaterem była taka, której nie chciał urosnąć odwłok. pamiętam, że każdy zdobywał tam jakieś doświadczenia, prace, a ta mrówka nic. ;d potem znalazła w jaskini jakiś minerał, jakiś potwór był itd. ;d
mam na to na kasecie video, ale zajęłoby mi tydzień znalezienie tego. czy ktoś może oglądał tę bajkę? z góry dziękuję.
a moze ktos pamieta taki serial, w latach 80tych to chyba lecialo, to bylo w jakims miasteczku, na bagnach chyba sie cos rozbilo i swiecily jakies elementy, pamietam, ze czas sie zatrzymal w tym filmie... pamieta ktos moze jaki to byl tytul ?
Witam. Potrzebuje tytulu serialu z dzieciństwa o grupie dzieci ktore byly w jakiejs organizacy walczącej z terroryzmem mialy swoja baze na jakiejs wsi komunikowaly sie z innymi dziecmi z innych krajow swiata poprzez takie komputerki w ksiazkach, pamietam jeszcze ze byla tam postać dzoszuła badz joshula nie pamietam dokladnie tak sie to wymawia, jak by ktos znal tytul tego serialu to bede bardzo wdzieczny prosze o kontakt na mail cahex2@gmail.com badz tutaj w temacie.
Pozdrawiam
Cześć!
Serial o dzieciach, o który pytasz to najprawdopodobniej jest "Tajna misja" :)
Ja poszukuję serialu o dziewczynie,która zamiast swojej Przyjaciółki/matki/ kuzynki przenosi się w czasie z roku ok. 3000 w nasze czasy i spotyka rodzinę (rodzice i dwoje dzieci - starsza córka w jej wieku).Później zabrała ze sobą do roku 3000 tę koleżankę. Mogła zostać w tych czasach (chyba) 2 tygodnie. Pamiętam, ze w roku 3000 wszędzie było zielono, a ludzie byli ubrani na biało. Aby się wykąpać stawali na podłodze i wymawiali "wash" czyli pranie i od stóp do głów przechodziło światło i byli czyści jak łza. Mieli też takie opaski na czoło i potrafili dzięki nim przenosić rzeczy w powietrzu. Ta dziewczyna była brunetka i miała długie, proste włosy. W międzyczasie "odwiedzili" tez rok (chyba) 2500 i wszędzie było brudno, pełno śmieci i trwała wojna. Będe wdzięczna.
nie wiem czy aktualne. jezeli dobrze kojaze to serial nazywal sie "dziewczyna z przyszlosci" http://www.youtube.com/watch?v=WJvO7HGpqEo
http://film.wp.pl/idGallery,12941,idPhoto,365278,title,TOP-10-Polskie-seriale-ml odziezowe-przelomu-lat-80-i-90,galeria.html tu znajdziesz
a ja poszukuję serialu (nazwałabym to bardziej filmem w częściach) prawdopodobnie z serii walt disney przedstawia. pamiętam ,że była tam mała dziewczynka lub chłopiec, który przeprowadził sie do dużego satrego domu, potem był jakiś motyw ze znalezioną starą lalką, która należała do zmarłego już dziecka. i potem to dziecko od tej lalki ukazało się jako duch- mała dziewczynka z czarnymi włosami, w białej sukience z kokardą, taka jakby "fluoryzująca":P i jakiś motyw był ze studnią (może ta lalka był w tej studni albo ciało tego dziecka?) bardzo się bałam tego filmu, jak byłam mała, a z chęcia dowiedzialabym się, jak się skończył:)
już znalazłam:) to był film podzielony na części dla dzieci z serii disney, nazywał się child of glass
mam pytanie, kiedyś na mini maxie, jakieś 10 lat temu leciał australijski serial o chłopaku i dziewczynie, którzy się zajmowali astrologią... Pamiętam scenę z domkiem na drzewie.... pomóżcie jaki był tytuł tego serialu..
Witam! Kiedyś na POLSACIE rano leciał blok programowy dla młodzieży. Jedną z atrakcji tegoż bloku był serial animowany, którego tytułu nie potrafię sobie przypomnieć i nawet google mnie zawodzą. Serial był o młodym chłopaku, który mieszkał tylko z matką, później okazuje się, że jego ojciec był kosmitą a znakiem rozpoznawczym były oczy, które podczas gdy korzystali z mocy błyskały na niebiesko(?). Pamiętam jeszcze tylko, że w napisach końcowych chyba pojawiało się nazwisko Spielberg ale mogę się mylić. I tu moja gorąca prośba: jeśli ktoś wie o czym mówię i zna tytuł to będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
ok znalazlam serial:) dla zainteresowanych chodzilo o "Invasion america", ktory lecial na TVN a nie polsacie jak myslalam
nie wiem, czy w dobrym miejscu się wpisuję.. witam. ja mam z kolei problem z serialem, który był na pewno też w jedynce w serii "Walt Disney przedstawia" kiedy była najpierw jakaś bajka, a następnie serial.. ten, o który pytam, opowiadał o rodzince, z bodaj czwórką czy piątką dzieci... mieszkali w takim ładnym wiktoriańskim domu.... niewiele pamiętam, ale wiem, że jedna dziewczynka, może ok. 12-letnia, miała długie, kręcone włosy.. a co pamiętam najlepiej, to to, że w swoim pokoju miała taką świetną wnękę na okno, gdzie mogła sobie usiąść... wiem, że niewiele szczegółów, ale tyle pamiętam.. aha, w tym urywku, gdzie pokazywali "za chwilę" i kawałeczek serialu w okienku, był fragment, gdzie cała rodzina siedzi razem, obejmują się ramionami i bujają się w lewo i prawo:D:D z góry dzięki, jeśli ktoś odpowie:D
http://www.youtube.com/watch?v=aVcolCQBKyc
Temat kilka pieter wyzej. Dom, duch dziewczynki, lalka na dnie studni...;)
Chyba szukamy tego samego serialu, ale niejestem pewna... W tym którego szukam owszem było więcej dzieci, ale część była właściciela domu (chyba dwójka, a napewno była dziewczyna) i część Pani do pomocy w domu (zdaje sie że trójka i też najstarsza córka). Skończyły mi się pmysły jak znaleźć tytuł tego serialu... Może ktoś pamięta??
no ja dokładnie nie pamiętam... ale wydaje mi się, że to była rodzinka.. możliwe, że tylko z mamusią, ale jak już wspomniałam, to tylko domysły...
szukałam już na stronach Disney'a, ale tam też nic takiego nie znalazłam..
cześć dziweczyny
ja tez szukam tego serialu o mamusi i dzieciach.
kojarzę dziewczynę z długimi, ciemnymii kręconymi włosami.
Przypomina mi się scenka gdy dziewczyna wybierała sie na jakis szkolny bal, nie mając kasy na sukienke,jej mama przyniosła jakąś uzywana różową sukienke( z jakiejs organizacji dla ubogich)trochę ja przerobiły, jednak sukienka miała plamę-zakryły ją dużą różą z materiału.Potem na balu podeszła jakas bogata dziewczyna i zerwała tą różę na dowód, że to była kiedys jej sukienka i przez plamę oddała ja do tej organizacji
dzieczyny znalazłam ten serial o mamusi i dzieciakach to RODZINKA TORKELSONÓW ( THE TORKELSONS)
pozdrtawiam
DZIĘĘĘKIIIIII!!! to to :D rany, szukałam tego parę lat :) a przy okazji znalazłam jeszcze "Almost home", czyli coś jakby drugi sezon i grała tam Britanny Murphy :)
susanna_z jesteś wielka :D
Przyłączam się do podziękowań , sam od lat miałem te urywki serialu , o mamie z dziećmi przytulających je i siedzących na poduszkach koło okna i kołyszących się ... i dziś właśnie tutaj znalazłem :)
szok , że nie tylko mnie się te fragmenty zapisały w pamięci :)
ach to były czasy
Ja też szukam serialu z tej serii.
O klasie, która stała się rozbitkami na bezludnej wyspie.
Kojarzę, że jednym z bohaterów był jakiś rebel, który miał niebieskie jeansy z wielkimi dziurami na kolanach (to było strasznie modne w latach 90-tych xD).
Poza tym utkwił mi w głowie jeden odcinek o dziewczynie, która była pod każdym względem bezużyteczna (każdy starał się jakoś pracować by polepszyć byt na wyspie) i w końcu załamała się i uciekła/odeszła. Potem wszyscy ją szukali, na końcu znaleziono ją w dżungli na drzewie gdzie z nudów pozaplatała liany w warkocze.
Okazało się że zrobiła w ten sposób genialne liny, które były im bardzo przydatne.
Był chyba jeszcze motyw łowienia ryb przez kogoś za pomocą nici dentystycznej, ale może coś mi się pomyliło z innym filmem. ;)
wow! szukam tego tytul od niampamietam kiedy :) mialem straszne koszmary po tym filmie - masakrycznie straszny byl dla mnie!
dzieki za info o "tajemnicy wygaslych wulkanow" jedna zagadka rozwiazana :)
Ale...mam jeszcze jedna - szukam serialu, gdzie bohaterami bylo 2ch chlopcow, roziwazywali oni przerozne tajemnicznie, nadprzyrodzone zagadki - na koniec kazdego odcinka spotykali sie w na strychu i podpisywali i wkladali to szafy przedmiot ktory byl "dowodem rzeczowym" jakims przedmiotem nawiazujacym do odcinka. Pamietam tez ze w czolowce filmu pokazywala sie nazwa miasteczka i populacja ludzi w miasteczku. kojarzycie cos takiego?
dzieki!
a pamiętacie taki serial, który leciał zaraz pod koniec lat 80. lub na początku lat 90., gdzie bohaterami były takie indiańskie dzieci, były w tym serialu jakieś azteckie miasta, pola uprawne, rzeki oraz taki ptak z dużymi skrzydłami - trochę był taki magiczny ten serial bo opowiadał o azteckich wierzeniach i bogach, trochę mało tych wspomnień, ale miałam może 3-5 lat jak ten serial oglądałam i go wprost uwielbiałam bo nie mogłam opuścić ani jednego odcinka... będę wdzięczna jeśli ktoś pamięta tytuł owego serialu...
Cześć :) tak siedzę i myślę pół wieczoru nad serialem z dzieciństwa też chyba z tego cyklu. A mianowicie był duch który nie mógł opuścić posesji domu i ogrodu bo jak opuścił to go goniły takie chyba "snorki" a jak opuszczał to by pomóc właścicielowi tego domu w którym on był. Może ktoś pomóc jak się nazywa ten serial??
Pamiętacie serial bodajże polsko-niemieckiej produkcji o dzieciakach z jakiejś organizacji Alfa Centauri czy jakoś tak? Ukrywali się przed jakimś biznesmenem(chyba) Cedrikiem na ranczo u wujka. Proszę o pomoc. Lubiłem to oglądać ;)