pamietam ze na poczatku lat 90 lecial w ferie (chyba zimowe bo cos mi sie kojarzy ze przed tym serialem leciala jakas nauka jazdy na nartach dla najmlodszych) na ktoryms TVP
to byl jakis taki straszny (wtedy dla mnie) serial chyba dzialo sie to hba w wakacje w USA jakies dzieciaki mieszkaly domu nad jeziorem a w innym ?nawiedzonym? domu z piwnicy jakies bagniste potwory czy cos takiego
chcialbym sie dowiedziec obejrzec i posmiac co kiedys mnie straszylo

gagarin77

to to Wielkie dzięki !!!!!!!!!

Ania_2

2) Chodzi o to?
http://www.filmweb.pl/serial/Rupan+sansei-1971-148851#

QTianMan

http://www.filmweb.pl/serial/Bajer+z+Bel-Air-1990-93748

helsinger

Szukam serialu, który leciał w TV w drugiej połowie lat 90. W nazwie chyba była nazwa miasteczka, opowiadał o losie dwóch sióstr, miały wspólnego ojca, ale chyba inne matki. I ten ojciec był bogaty, wysoko postawiony. Był taki statek, na którym były jakieś imprezy :P Jedna siostra była zła, zabiła kogoś tam i jej matka poszła za nią do więzienia. Ogólnie główny motyw to takie intrygi. Proszę o pomoc!

ansii

mi się coś kojarzy http://www.filmweb.pl/serial/Savannah-1996-93639

Maryna9

tak, dokładnie ten serial ;) znalazłam go zaraz po tym jak napisałam posta, zapomniałam napisać :P w każdym razie dzięki :P mogłam od razu zapytać a nie męczyć się przez rok :D

ansii

Może i mi ktoś pomoże?:) Szukam następującego filmu:
-Puszczany na TVP2 prawdopodobnie w piątki koło godziny 12 , jakieś 7 lat temu
-Bohaterami była czwórka nastolatków, dwie dziewczyny i 2 chłopców, nieco zróżnicowanych wiekowo.
-To były takie fajne opowieści, oni walczyli z różnymi zjawami, generalnie były przedstawiane ich przygody
-Kojarzy mi się coś, że tytuł zawierał coś takiego ''Opowieśći według Amy.....'', ale nie daje grarancji, że dobrze zapamietałam. Jeżeli ktoś wie o co mi chodzi, to będę wdzięczna za odpowiedz:)

milenky

Jedyne co przychodzi mi do głowy to "Czy nie boisz się ciemności?", ale czy to leciało na tvp? Niewiem.

milenky

i cos takiego jak gęsia skórka jeszcze, tez bylo w tym stylu.

QTianMan

ja poszukuje 2 seriali, 1 to pamietam tylko ze byl o takim chlopcu, ktory mial pokoj na poddaszu i w nocy wychodzil na dach i uprawial jaka joge czy cos, pamietam tez ze w kazdym odcinku zawsze co nabroil i dostawal od ojca lanie, dalej nie pamietam ale lecialo to gdzes w tatach 80tych. natomiast ten drugi to byl taki miniserial z dwoch odcinkow, wiem ze lecia po kaczych opowieciach w sobote w walt disney przedstawia , i opowiadal o dziewczynce i jej bracie ktorzy mieszkali w buszu gdzies w afryce, potem przylecial jakis samolot i ich porwal z tego buszu. Potem ona trafila do takiej szkoly katolickiej i tam mialabyc wychowana na katoliczke wbrew jej woli wiem ze na koncu uciekla z tej szkoly z bratem bo buszu spowrotem.

jeszcze 3 film mi sie przypomnial ale to nie wiem czy w tym dzale. To byl dramat opowiadajacy o takiej dziewczynie ktora mimo ze byla zdrowa to trafila do zakladu zamknietego , pamietam tylko ze byla w tym zakladzie taka dziewczymma ktora zeby cos zjesc zawsze rozbijala wszystko mlotkiem wiem ze swoje przezycia z tego zakladu ta dziewczyma opisala potem z ksiace

bulka601

Pierwszy to może być
http://www.filmweb.pl/serial/Emil+z+L%C3%B6nnebergi-1974-104696
Drugiego nie pamiętam, może pomoże ci spis filmów Disneya ale uprzedzam, że będzie ciężko. Opisy poszczególnych odcinków są na imdb (znaczy większość).
http://www.filmweb.pl/serial/Disneyland-1954-130265
#3 to może to ale oglądałem dawno temu i nie ręczę
http://www.filmweb.pl/Przerwana.Lekcja.Muzyki

gagarin77

Witam poszukuję serialu dla młodzieży,najprawdopodobniej niemieckiego z wczesnych lat 90 emitowanego na tvp1 lub tvp2.Serial był o grupie młodzieży,w czołówce główna bohaterka mówiła coś takiego:"....gdyby nasi rodzice wiedzieli co robimy naprawdę..."bo oni angażowali się w jakieś niebezpieczne sprawy...nie pamiętam dokładnie ale chyba część akcji działa się w jakiś piwnicach lub podziemiach bloków.Nic więcej nie kojarzę,tyle mi się tylko przypomina...

Znawca kina

Może chodzi Ci o Tajną misję (najbardziej mi podchodzi) albo Kamienną tajemnicę, do głowy przychodzi mi też angielski serial Piątka detektywów, znalazłam też "The Enid Blyton Secret Series", "De 5 i fedtefadet" ale to film, RFN, Dania). Te po Tajnej misji to raczej seriale gdzie akcja nie jest w piwnicach, to takie seriale detektywistyczne...

777temida

To nie te.Ciężko będzie znaleźć bo nie mam żadnego punktu zaczepienia,kompletna pustka ale dzięki.

QTianMan

Kukiełkowy serial dla dzieci w stylu star Treka. Była jakaś załoga, statek kosmiczny itp. leciało to na WOT w latach 90. (gdzieś w środku) około 15.10 w soboty

QTianMan

Serial bodajże włoski. Grupa notabli pije podczas lotu samolotem. Jeden z nich wyrzuca butelkę. Butelka spadając zabija dziewczynę. Jej chłopak dostaje świra. Przez wiele miesięcy zatrudnia się w archiwach, znajdując w końcu listę pasażerów. W każdym odcinku mści się na jednym z nich. Nie zabija ich, tylko odbiera kogoś lub coś najbardziej ukochanego. Jednocześnie nie ma świadomości, że ukochana nie żyje i codziennie przychodzi pod jej dom w nadziei na spotkanie.

aklekot

Szukam 2 seriali z ok. lat 90, tak 97', 98'. lecialy bodajze na TVP. jeden byl o 2 braciach albo kolegach, ktorzy po znalezieniu jakiegos niebieskiego kamienia chyba przenosili sie w czasie i szukali kolejnych takich niebieskich kamieni. pamietam ze w jednym odcinku przez przypadek zmienili swoja mame w mloda dziewczynke, za pomoca owego kamienia.
drugi serial bylo facecie, ktory byl jakby niezniszczalny, jak sie skaleczyl to rana sie odrazu goila i jak biegal to sie nie meczyl, a piotem sie okazalo ze jego syn jest taki sam.

milekkrytyk

Pierwszy serial: http://www.filmweb.pl/serial/Tajemnica+Sagali-1996-10017

babsztyl

Super dziekuje, a drugi ktos moze kojarzy?

milekkrytyk

Kojarzę ten drugi ale też nie pamiętam tytułu :(

staszek92

A kojarzy ktoś może taki serial który leciał w 2002 roku o chłopcu który przenosił się w czasie lub do innego świata, innej ery . A w tym drugim świecie byli dobrzy i źli ludzie. Ci źli mieli pojazdy mechaniczne.
Pamiętam przez mgłę

staszek92

no dokładnie, ja też szukam, dopowiem jeszcze że ten chłopiec miał jeszcze siostrę albo jakąś babkę, ten drugi świat to była głównie pustynia a przenosili się do niego za pomocą jakiś urządzeń podobnych do metalowego fotela z matrixa podpiętych pod kąpa (chyba taka opaska na głowę), pierwszy świat to była jakaś kraina w górach, a w drugim świecie jeszcze oprócz pojazdów mieli jakieś takie pola siłowe czy coś (jak sie przeszło przez nie to wysuwały się pręty z ziemi i raziło prądem i zabijało) i dziadek tego chłopca dał mu takie urządzenie (spodek czy coś o trzech rohach jak trójkąt) co jak się rzuciło w to to to dezaktywowało się.
Proszę o pomoc bo ten serial był super

popos1

Może to "Świat mitów"? http://www.filmweb.pl/serial/W+%C5%9Bwiecie+mit%C3%B3w-2001-221153 kojarzy mi się jeszcze drugi ale nie pamiętam tytułu.

popos1

Jest jeszcze http://www.filmweb.pl/serial/Dwa+%C5%9Bwiaty-1995-36059 i www.filmweb.pl/serial/W+krainie+w%C5%82adcy+smok%C3%B3w-1997-98493 no i ten który nie pamiętam...

777temida

A ja szukam serialu lub filmu co był wyprodukowany u Disneya o młodej dziewczynie z Kambodzy co zwiała do USA

giovanni50

niestety to nie spellbinder 1 i 2 ani w świecie mitów ale polecam to są zajebioskie seriale z dzieciństwa to co ja szukałem to bardziej przyszłościowe i wydaje mi się że bardzo dokładnie opisane, jak ktoś znajdzie/przypomni sobie to proszę napisać

popos1

Widziałem te seriale:)

giovanni50

777temida DZIĘKI ale to nie ten !
Dwa Światy i W krainie włdcy smoków POLECAM !!!
Przypominam że w każdy czwartek o 8:00 na TVP POLONIA leci " Trzy Szalone zera "
Proszę dalej o pomoc z tym serialem :)

staszek92

ja tak samo przyłączam się do staszka bo szukam tego samego

giovanni50

To "The Girl Who Spelled Freedom " - jakoś nikt na Filmwebie nie pofatygował się by sporządzić porządną stronę filmu ;) ale w Grafice zobaczysz kilka foto.

777temida

Tak to jest to!!!!!!!!!!!
Dziękuję

giovanni50

Kiedys oglądałem taki serial czas wojny kucharz cwaniak.
Pamiętam że jak gotował chyba dla jakiegos oporu to zrobił placek w trzech smakach jakis facet dał mu scyzor i powiedział pokrój tym.Z więzienia uciekł bo zamienił się ubraniami ze współwięzniem.Wiem że to za mało ale może ktos dojdzie

giovanni50

Udało się nam :D

777temida

tak to jest to dzięki :)

QTianMan

A pamiętacie taki serial grozy co leciał chyba w 2005 roku? Był np taki odcinek o jakiejś kobiecie, która chyba kręciła coś w szpitalu. Kiedy zeszła do piwnicy widziała zmarłych pacjentów. Potem jakieś duchy-lekarki topiły ją w wannie. Zależy mi na tym tytule.

kecim

Słuchajcie szukam serialu młodzieżowego z lat 90 chyba australijskiego lub amerykańskiego
Pamiętam żę był jakis niby gang chłopcy z bramme street (taka jakas podobna nazwa)
Jakas dziewczyna zwineła kiełbasę ze sklepu i ochroniarz ja złapał
Pamiętam taką akcje ze szkoły dziewczyna przyniosła jakis zrobiony domek z zapałek chyba zrobiony i niosła do oceny druga jej podstawiła haka tamta upadła na ten domek
Ta od haka powiedziała o tak mi przykro
Poszkodowana odpowiedziała mi też i jej prace wywaliła za okno
To nie jest serial Szkoła złamanych serc

kecim

Może to był "Czy boisz się ciemności?" nic innego mi do głowy nie przychodzi.

777temida

Albo Szpital "Królestwo" (2004).

777temida

Henderson Kids II

QTianMan

Szukam trzech filmów/seriali. 2 pierwsze od dłuuuuuuuugiego czasu.

1) wyprodukowane: 80-90te, leciało w TVP1 lub TVP2 w pierwszej połowie lat 90tych.
Pamiętam mroczny pokój, stylowo urządzony może to był jakiś pałac/zamek, na ścianie wisiał obraz z namalowanym facetem, jakaś dziewczyna/chłopak podchodzi do niego a ten z obraza ożywa, rusza się, mówi i może wychodzić z obrazu. Pamiętam to przez mgłę.

2) lata produkcji, emisji, kanał na którym leciał, kraj- te same co w nr.1
Pamiętam tylko przez mgłę talerze porcelanowe na których namalowane były scenki z ludźmi i zwierzętami, w tle domki i ogólnie plenery wiejskie. Postacie te i zwierzęta ożywały na tych talerzach, nie wiem czy mogły wychodzić z nich, to wszystko co pamiętam.

3) Film/serial USA lub Wielka Brytania ewentualnie Australia (bo anglojęzyczny) Wyprodukowane: 90te-2000-któryś. Widziałam rok temu tylko na YouTube fragment.
To historia miłości dziewczyny do ducha (taki młody facet/chłopak) w ubiorze z kilka stuleci wstecz. Kojarzyło mi się to z historią ducha z Canterville ale może to nie ma związku.

777temida

1) Strzelam w ciemno. Filmu dawno nie oglądałem:
http://www.filmweb.pl/film/Ghosts+of+Buxley+Hall,+The-1980-298199
Leciał pod tytułem "Duchy dworu Buxleya". Może to być to?

underground73

Wszystko pasuje! Nie pamiętam niestety ani fabuły ani twarzy aktorów ale te duchy z obrazów, chłopak, klimat tzn.ciemne pomieszczenia i humor- wszystkie znaki na niebie i Ziemi na to wskazują że to właśnie to! Baaaaaardzo dziękuję, bez Ciebie bym nigdy nie znalazła! Szkoda że nie wiem kiedy to u nas leciało, ile mogłam mieć wtedy lat....

777temida

No ja to nawet gdzieś mam nagrane na starej kasecie VHS, ale chyba nie w całości i już słaba kopia jest. A kiedy leciało to nie powiem, ale na pewno kilkanaście lat temu. Jak wpisujesz w Google "Duchy dworu Buxleya" (koniecznie w cudzysłowie), to wtedy się wyświetlają numery trzech czasopism z 1990 r., więc może wtedy leciało, choć i może później powtórki się zdarzały. W każdym bądź razie cieszę się, że mogłem pomóc. :-)

777temida

witam temida 777 szukam dokladnie tego samego serialu pamietam tez to przez mgle wydaje mi sie ze tytul to "zajaz pod" I tu mi sie pamiec urywa byl to serial skladajacy sie chyba nie wiecej niz z 10 odcinkow

QTianMan

A pamięta ktoś taki serial z lat 90tych ewentualnie początek 21w. o trójce współlokatorów (2 facetów i 1 dziewczyna), taki komediowy podobny do naszych "Lokatorów" tyle, że francuski lub niemiecki, to był chyba serial o nauce ów języka ;)

777temida

EXTR@
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=EXTR%40&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=13 62&bih=645&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=svp6T8bzBYHl4QTVjf2HB A

staszek92

Extra! ;) Dzięki.

staszek92

Tak mi coś świta........ czy nie był czasem jeszcze inny serial w sumie konwencja ta sama, fabuła itd. tylko, że jednym z lokatorów był Arab czy Hindus? coś mi mówi, że chyba to była nauka niemieckiego...?

QTianMan

Witam,
Odpowie mi ktoś na pytanie moje i kolegi o ten sam serial?:
staszek92
27 lutego 15:03
A kojarzy ktoś może taki serial który leciał w 2002 roku o chłopcu który przenosił się w czasie lub do innego świata, innej ery . A w tym drugim świecie byli dobrzy i źli ludzie. Ci źli mieli pojazdy mechaniczne.
Pamiętam przez mgłę
zgłoś nadużycieodpowiedzw odpowiedzi na post: staszek92
popos1
22 marca 19:02
no dokładnie, ja też szukam, dopowiem jeszcze że ten chłopiec miał jeszcze siostrę albo jakąś babkę, ten drugi świat to była głównie pustynia a przenosili się do niego za pomocą jakiś urządzeń podobnych do metalowego fotela z matrixa podpiętych pod kąpa (chyba taka opaska na głowę), pierwszy świat to była jakaś kraina w górach, a w drugim świecie jeszcze oprócz pojazdów mieli jakieś takie pola siłowe czy coś (jak sie przeszło przez nie to wysuwały się pręty z ziemi i raziło prądem i zabijało) i dziadek tego chłopca dał mu takie urządzenie (spodek czy coś o trzech rohach jak trójkąt) co jak się rzuciło w to to to dezaktywowało się.
Proszę o pomoc bo ten serial był super
zgłoś nadużycieodpowiedzw odpowiedzi na post: staszek92

popos1

Popos1 jest :)
http://www.filmweb.pl/serial/Thunderstone-1999-171479