Alan Silvestri

Alan Anthony Silvestri

7,9
9 252 oceny muzyki
powrót do forum osoby Alan Silvestri

Autor pewnej recenzji muzyki do filmu "Beowulf" stwierdza, że jest ona prawie identyczna z OST do "Van Helsinga". Pisze tam również o monotonności utworów Alana Silvestri. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Ja po przesłuchaniu całej płyty ost. do filmu "Beowulf" polecam ją wszystkim miłośnikom Alana Silvestri, a w szczególności utwór "Second Grendel Attack". Charakterystyczne wyciszenia, po których następuje eksplozja + sekcja smyczkowa, dzięki której można poczuć narastające napięcie to styl muzyki filmowej, który mi odpowiada.
Jeśli chodzi o moje ulubione soundtracki to jak u większości: "Predator" nr 1, "Van Helsing", "The Abyss".

Jansz

Zgadzam się, że nic odkrywczego w tej płycie nie ma, ale jej słuchalność jest ogromna. Świetne chóry, gitara(!) no i te bębny... Alan Silvestri jakiego wszyscy kochają.

Jansz

Zgadzam się, że muzyka pana Silvestri jest mało oryginalna, ale świetnie się jej słucha :) Podobnie jak Ty lubię takie klimaty. Do soundtracków, które wypisałeś dorzuciłbym jeszcze "The Mummy Returns". Pozdrawiam :)