Ben BarnesI

Benjamin Thomas Barnes

8,0
16 561 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ben Barnes

Możecie pisać z prośbą o autograf itp na adres:
Ben Barnes
CAM
First Floor
55-59 Shaftesbury Avenue
London W1D 6LD
UK

komuś się tam udało i nawet Ben odesłał zdjęcie z autografem: poczytajcie na tej stronie
http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic.php?t=92418

owieczka

Dziewczyny a dużo napisałyście w tym liście? Właśnie się zastanawiam co napisać, zwłaszcza, że nie jestem dobra z angielskiego (mam wiodący niemiecki).

ona243

Ja napisałam jedną stronę A4. Głównie, że cenię go jako aktora i bardzo podobał mi się w roli księcia Kaspiana i Doriana. Aha, na początku napisałam trochę o sobie. Również pochwaliłam jego umiejętności jazdy konnej ;p (bo to mój konik). A na końcu poprosiłam o autograf, gdyż byłaby to dla mnie najwspanialsza rzecz ;).
Tyle, jak chcesz coś więcej to napisz, bo mam jeszcze ten mój list po angielsku , więc mogę pomóc :)

w_michura

Byłaby miło, to mój mail natka243@gazeta.pl jeśli możesz odezwij się.

ona243

A ja napisałam o sobie, wychwaliłam nasz kraj i trochę się napodlizywałam:P Ale w sumie napisałam co myślę. I poprosiłam o autograf dla siebie i mojej najlepszej przyjaciółki. Dorzuciłam jeszcze wierszyki po polsku.

ona243

Odezwałam się na e-maila :) Mam nadzieję, że coś pomogłam !

w_michura

Chciałabym podziękować za poprzednie odpowiedzi i mam jeszcze kilka pytań. Wiem, że pewnie z waszej strony są durne, ale ja naprawdę nie jestem obeznana w tradycyjnej poczcie ;P Proszę o to, żebyście mnie nie wyzywali z powodu mojej głupoty i z góry dziękuję ^^
No, to te moje pytania:
-Czy płaci się coś za odbiór autografu?
-Co to jest ten (nie śmiać się xD) kupon priorytet i czy kupuje się go na poczcie?
-Btw to nie zbyt dużo tych linijek w adresie Bena? Jak je rozmieścić na kopercie? ^^
Będę wdzięczna za wszelką pomoc :)

exstar

- nie płaci sie nic za autograf
- kupon międzynarodowy to kupon, który wkładasz do koperty i w angli
wymienią go na znaczek a priorytetem sie wysyła szybciej list
- wpisz normalnie w dolnym prawym rogu koperty po kolei po sobie jak jest (
dużo jest bo to inny kraj a w każdym jest inaczej)

nevadatan7

Dzięki.
A gdzie i za ile można kupić taki kupon?

exstar

na poczcie poproś o kupon międzynarodowy i pani ci da. on kosztuje 4,5 zł

nevadatan7

Wielkie dzięki za udzielenie pomocy ;D Jak będę miała jeszcze jakieś wątpliwości dotyczace tego listu do Bena to wiem, że mi ktoś tu zawsze pomoże ^^

exstar

spoko jak dostaniesz autograf to koniecznie napisz że juz masz bo ja
wysłałam 1 grudnia i czekam ciągle

nevadatan7

Ja już czekam od sierpnia :(. Mam nadzieję, że Ben odpisze !

w_michura

ja daje im rok na odpowiedz i pisze następny list

nevadatan7

Zasypiemy go listami, aż w końcu będzie musiał odpisać ;]

w_michura

teraz tez musi odpisac...

.......................................

nevadatan7

A tak z ciekawości... List pisałyście ręcznie czy na kompie? ^^

exstar

ja napisałam recznie, na ładnej papeterii, zgrabnym pismem :D

nevadatan7

Ja też ręcznie. Uważam, że to świadczy o Twoim zaangażowaniu , a na kompie to może być list tzw. kopiuj i wklej ;p

w_michura

Ja też ręcznie :)
Dziewczyny ja wiem,że to nie w temacie ale mam podobny problem ale nie z Benem.
Za durne pytania z góry przepraszam ;)
Otóż jestem fanką zespołu Westlife i właśnie teraz wysyłam list do nich,do Irlandii.
Mam pytanie apropo znaczka,dołączać jakiś do środka? Z tego co piszecie wynika,że część z Was dołącza jakiś kupon.Co to takiego? Jak to działa. Będę wdzięczna.Wiecie,z Benem poszłam na żywioł ale Westlife kocham od 9 lat prawie,więc sprawa jest wielkiej wagi :)

Saorise4

Droga Saorise, kupon międzynarodowy w innych krajach wymieniają na znaczki
pocztowe. takowy kupon możesz kupic na poczcie i kosztuje ok 4.5 zł.

nevadatan7

Dea...co tak oficjalnie ? :) I rozumiem,że ten kupon mam wrzucić do listu? Ok dzięki :)

Saorise4

sorry pomyliłam się...tak to jest jak się część moich koleżanek z forum udziela na filmwebie :)

Saorise4

Ej, mam jeszcze jedno pytanie...
Chodzi o to, że dziś wysyłam, a nie chcę z siebie zrobić idiotki na poczcie.
Czy jak wysyłam priorytetem to muszę mieć swoje znaczki czy na poczcie przykleją mi jakieś specjalne?

exstar

tam pani wszystko ci da. poprostu powiedz że chcesz ten list wysłac
priorytetem i tyle

nevadatan7

Dzięki :*
Właśnie wróciłam z poczty ^^ Teraz wystarczy czekać jakieś 5 miesięcy i MOŻE dojdzie autograf.

exstar

A ja na słowo "listonosz" podskakuje jak pies. Dzisiaj jak wracałam z mamą samochodem ze sklepu i zobaczyłyśmy listonosza odchodzącego od naszej furtki, to ja jak tylko się zatrzymałyśmy, ja wyskoczyłam z samochodu i rzuciłam się na skrzynkę. A w środku nic, prócz rachunków za telefon. Albo jak widzę listonosza przy naszym domu, to stoję w oknie i trzymam kciuki, żeby włożył w końcu to, na co tak bardzo czekam. Każdego dnia, oprócz niedzieli i świąt, budzę się i myślę "Może to dzisiaj dostanę list od Bena". Ale jak narazie nic nie dostałam.

marquesa

a ja każdego dnia nawet w niedziele i święta przechodząc koło mojej skrzynki pocztowej zaglądam do niej.

nevadatan7

Trzymam za Was pkciuki dziewczyny :)Mam nadzieje,że Bennie Was nie zawiedzie.

Saorise4

Miejmy nadzieję :)

w_michura

Nadzieja umiera ostatnia :) Witam, dziewczyny! Dzisiaj obejrzałam Doraia i po prostu .. szczęka mi opadła.. Stopniałam jak ujrzałam te jego oczy.. Jutro zabieram się za pisanie listu. :)
Pozdro

Atheraia

Głupia klawiatura.. oczywiście "Doriana Graya" ;)

Atheraia

ja ten film widziałam tylko raz....zbieram się na odwagę by zrobić to znowu :)

pink_lady1992

Ja zaczynałam 3 razy :) I nigdy nie umiałam obejrzeć do końca.. ;p
Aż w końcu mi się udało :)
Ależ miałam drreszcze.. Przy książce też był, ale nie takie ;)

Atheraia

Ja obejrzałam raz...no i jak na razie to mi wystarczy :)

Saorise4

Dorian Gray jest super, Oglądałam go jakieś dwa razy ,i zbieram się na trzeci , ben ma piękne oczy *.* Ja się zbieram do listu do Bena już około półtorej roku , albo więcej i się zebrać nie mogę, ale chyba zacznę pisac wersje próbną ;)

Violettelle

Doriana Gray? Ja czekam na polską premierę chociaż nawet nie podają kiedy będzie.A co do listu to naprawdę warto napisać ! Ja żałuje że nie mogłam się zebrać do napisania listu do Heatha Ledgera ale niestety umarł. Módlmy się żeby z żadnemu aktorowi nie podali już leków które powodują śmierć! Szczególnie Benowi.

Lily214

jak juz przy temacie Heatha jesteśmy , to facet był wielki ;( (*)
w każdym razie też czekam na doriana, oglądałam już co prawda i czytałam książkę , ale wybrać się do kina nie zaszkodzi ^^

użytkownik usunięty
Lily214

Polska premiera 'Doriana Graya' jest planowana na 31.o5.2o1o

Czad ^^ gdzie o tym czytałaś ? Na pewno odwiedzę kino :D

Violettelle

Ja nie...Nie jestem pewna czy chce to zobaczyć w kinie, nie zrozumcie mnie źle, nie mam jakiejś fobi związanej z seksem w filmie ale niektóre akcje w tym filmie to wg mnie gruba przesada zwłaszcza że tego w książce nie było. Ja wiem że "Portret Doriana Graya" to nie najlepsza książka do ekranizacji bo czytałam i wiele rzeczy wzieli z życiorysu Wilde'a ale przesadzili... I jeśli jeszcze na coś czekam apropo DG ot soundtrack bo muzyka była boska.
A datę znamy chyba ze strony naszego dystrybutora, pamiętam że czytałam o tym na wp i oczywiście na forum wiemy co i jak xD

Saorise4

No, zgodzę się, że niektóre sceny.. jak oglądałam to piszczałam i miałam oczy wieeelkie jak talerze deserowe ;) jedne z nich - gruba przesada, a reszta.. Cóż, odrobina pikanterii nie zaszkodzi. Gorzej gdy jej jest za dużo. Ja pójdę mimo wszystko do kina. Przegapiłam Parnassusa to odbiję sobie na DG ;D Oczywiście, nie pójdę sama, bo z kumpelą :):)

Atheraia

Racja...przyda sie ktoś kto Cię będzie mocno trzymał za rękę :) Też sądzę że trochę erotyki nie zawdzie ale przesadzili. Po tej scenie z małą dziewczynką a potem z jej matką było mi niedobrze.

Saorise4

to było przerażające. zwłaszcza że ta mała siedziała pod łóżkiem , przesada, ale chcieli zrobić zepsutego doriana i zmanierowanego , i udało im się. chociaż czasem aż za bardzo ;)

Saorise4

Mam podobne zdanie... Ale jako Dorian Ben bardzo mi się podobał... :) Tak tutaj czytam o autografach, że chyba sama spróbuję...

Carita

a ja dalej sie nie zebrałam xD w takim tempie bd pisać ten list chyba to czterdziestki :P

Violettelle

To ten film ma kontekst erotyczny? Nie wiedziałam. Nie czytałam książki. To może lepiej nie pójdę do kina. Ale to i tak strasznie długo musimy czekać na premierę. A wiecie gdzie ten film można obejrzeć na internecie? Z napisami albo lektorem?

Lily214

można obejrzeć online tutaj ; http://www.ekino.tv/film,Dorian-Gray-2009-napisy,12405.html a co do podtekstu erotycznego, to w książce tego nie ma;) sięgnęłam po nią bo podobał mi się film

Violettelle

Hej mam do was pytanie. Bardzo często mówi się że do koperty powinno się Kupon Międzynarodowy, bo są wtedy większe szanse na otrzymanie autografu. Niestety byłam na poczcie i pani powiedziała że nie mają ich do sprzedaży. Więc, Gdzie je kupić?

Lily214

O własnie! Kiedy ja byłam na poczcie pani w okienku też o tym nie słyszała...

Saorise4

E tam, się martwicie. Ja przez mejla wysłałam wiadomość do pewnej piosenkarki kanadyjskiej, Loreeny McKennitt i napisali mi, że autograf został wysłany w ubiegły poniedziałek :) Czyli za kilka tygodni powinien być, ale wiecie jak to z naszą pocztą.. Co do filmu, ja tam niczego się nie boję ;P