Britney Spears

Britney Jean Spears

7,4
197 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Britney Spears

księżniczka pop'u?

użytkownik usunięty

Zastanawia mnie dlaczego Brit została okrzyknieta Księzniczka Popu?
Moze to przez jej bardzo popowe piosenki, może to przez jej słodki cukierkowy look?
można sie nad tym dłuuugo zastanawiać.
Dziwne jest to, że owa "księżniczka" nagrode Grammy(poniekąd muzyczny Oscar) dostała za piosenke Toxic dopiero w 2005 roku.
Natomiast takie gwiazdy jak Alicia Keys, Beyonce czy Christina Aguilera zdobyły je już na początku swojej kariery.
W latak kiedy kariera Brit kwitła ameryka potrzebowała słodkich młodych gwiazdek.
Była taka moda. Christina zerwała z wizerunkiem cukierkowej nastolatki i w tym momencie ameryka przestała się nią interesować, co nie przeszkodziło jej w zdobyciu grammy z piosenke Beautiful.
Wg mnie nie ogłoszona jej Księżniczka popu tylko ze względu na jej głos.
Jest wiele piosenkarek, których głos jest o niebo lepszy od głosu Britney.

Osobiście patrząc teraz na Britney jest ona dla mnie tylko komercyjna gwiazdką.
Jej piosenki sa nudne, a na teledyski nie można patrzeć.
na siłę chce się pozbyc plakietki upadłej Kiężniczki..
zaczynając od reklamowania lizaków i herbatek, a koncząc na jeansach Hilfingera.
Nawet jej matka zamieniła ją w maszyne do pieniedzy...

tak, tak samo jak czytam jak niektórzy bronią Mandarynę tym, że dobrze tańczy. No i co z tego? Niech się nie pcha do nagrywania płyt...
A wracając do Britni, wydaje mi się, że za jakiś czas, kiedy wszystkim zbrzydnie już wyzywająca a zarazem słodka Spears zacznie pokazywać to, co naprawdę potrafi i skupi się na śpiewie. Tylko kiedy to będzie?

użytkownik usunięty
cherryfashion

Wydaje mi się, że to ma też związek z tym, iż prawną opiekę nad nią sprawuje jej ojciec. Bo w kwestii koncertów, nagrywania piosenek itd. nie ma wiele do gadania(tak mi się wydaje). I to się tez udziela na jej koncertach, widać to jej znudzenie, tę niechęć. Wszędzie przykleja tylko sztuczny uśmiech i w drogę. Byle odbębnić i mieć wszystko z głowy. I przede wszystkim, jej team obawia się, ze to co ona stworzy, napisze itd. może się nie sprzedać, więc nie ryzykują i stawiają na sprawdzony towar. Tylko niestety, ludzie, fani mają już tego dosyć. Ile można patrzeć na dorosłą kobietę, która próbuje wcisnąć, ze jest tą sama słodką Britni, to jest już śmieszne.

użytkownik usunięty

U Spears i Aguilery nie ma tańca. Tak tego na pewno nazwać nie można. To
tylko marna próba zapełnienia sceny, aby otępieni widzowie nie nudzili się
przy jednym wokaliście przy mikrofonie na scenie... I to dla was jest
właśnie 'show' - taniec, wyginanie się, wypinanie, tak? To reprezentują
Spears i Aguilera.

Prawdziwe te wasze 'show' przy mikrofonie, a nie przy grupie tancerzy może
zrobić np. (jeśli już mówimy o kobietach ;)) Celine Dion. Ona nie musi się
popisywać tańcem. Wystarczy sam jej wokalny talent.

użytkownik usunięty

Akurat prędzej bym rzygnęła niż miała ciągle słuchać 'wycia' Dion. Śpiewać umie i co z tego? Śpiew to nie wszystko, trzeba dać z siebie więcej. A z tym show chodziło o to, że ludzie dobrze się bawili kiedy Britney dawała koncerty,kiedy wchodziła na scene, tańczyła, kiedy jeszcze lubiła to i dawała z siebie wszystko. Ajć, ja chyba ciągle żyje tą dawną Brit xd xO

użytkownik usunięty

Celine Dion nie wyje, tylko śpiewa i to jest zasadnicza różnica. Pies może
wyć.

użytkownik usunięty

Haha tak, dlatego dałam cudzysłów ;]
<za krótki>

użytkownik usunięty

Tzn. taki prawie cudzysłów ;D, nie wcisnęłam Shifta, ale raczej zorientować się można^^.

użytkownik usunięty

Chyba wiele osób żyje dawną Britney. Widać, że to co robi już nie sprawia jej satysfakcji, nie daje jej to radości. A nie ma nic gorszego niż praca której się nienawidzi/nielubi/itd.

użytkownik usunięty

Ale wiesz, że taniec to nie musi być odrazu skomplikowany układ choreograficzny? Teraz wyobraź sobie Candyman Christiny, Toxic Britney, Crazy In Love Beyonce, Sexyback Justina itd bez tańca. Owszem, może to jest niepotrzebne, ale wyobraź sobie też Satisfaction Stones'ów bez Jagger'a skaczącego po scenie. No bo po co? I nie wiem czy widziałeś/aś kiedyś koncert Aguilera? Przede wszystkim wokal.
Amy Winehouse i Duffy tez nie potrzebują tańca, ale to się wiąże z muzyka jaka wykonują, to samo się tyczy Dion.

użytkownik usunięty

Tak i dlatego nie słucham żadnych z tych pań, bo ile można patrzeć na jedno i to samo? Po prostu nie podobają mi się ani ich piosenki, ani teledyski i nudzą mnie one. Oczywiście teledyski nie opierają się tylko na tańcu, ale też na pewno powinny mieć jakaś fabułę.
"Przede wszystkim wokal." Myśle, że to własnie powinno być zróżnicowane - raz piosenka, która wymaga skupienia i koncentracji, a następnie taka, w której można włączyć elementy tańca. Bo można to połączyć i będzie to 5x ciekawsze.

użytkownik usunięty

Bez przesady, ale fabuły nie muszą mieć. Wręcz przeciwnie, teraz wchodzi moda na minimalistyczne teledyski.
I to robi Aguilera. Skupia się głównie na wokalu, nie na tańcu. W efekcie mamy np. spokojne Beautiful czy Understand, a zaraz obok mamy szybkie Candyman czy Lady Marmalade z elementami tańca.

użytkownik usunięty

Przeciez Candyman i Lady Marmalade można nazwac starymi piosenkami więc nie wiem czy wchodzi moga na minimalistyczne teledyski. Jestem wychowywana na najlepszych teledyskach, najlepszych artystów, dlatego przywiązuje do tego taką wage. Np. Meet Me Halfway - teledysk piękny i widać, że 'dopięty na ostatni guzik', bez niego ta piosenka nie sprawiałaby wrażenia, hmmm... magicznej.

użytkownik usunięty

Ale co do Beautiful i Understand się zgadzam, takie piosenki nie muszą mieć nie wiadomo jakich teledysków, a Candyman super, zrobiony w świetnym starym klimacie.

dobrze christina ma lepszy glos whitney tez byla lepsza od Madonny wokalnie ale ikona mody muzyki i stylu zostala Madonna i nadal jest nagrywa za kazdym razem inne plyty a whitney nie moze sie wygrzebac na pewno nie plyta Iook to you. Britney jest ikona kazdy jej ruch sledzi caly swiat Madonna pocalowala i Britney i Christine ale caly swiat pisal o pocalunku z Britney Christina byla w nawiasie

stawokir

Wiecie co juz sie przestancie przegadywac!

Tak poza tym wkurzajacym tematem to mam jej plyte "Circus" :) Tak wiem ze dopiero ale co z tego :P Jest super, bardzo mi sie podoba :)

użytkownik usunięty
stawokir

Pisał cały świat bo operator kamery wolał pokazać minę ex chłopaka Britney. I Britney Circusem też za bardzo nie zabłysła, niestety wypadła bardzo blado na tle innych artystów, którzy wydali krążki w 2009.

Trochę nie rozumiem dyskusji. Britney jest księżniczką popu, a pop nie jest zbyt wymagającym gatunkiem muzycznym i Britney jest tego idealnym przykładem. Jej piosenki są fajne, ciekawe dla ucha {ale przyznam, że po Blackout zawiodłam się Circus}.
Christina Aguilera nie śpiewa popu.

cherryfashion

Nie, tylko disco polo ! A co twoim zdaniem spiewa ona jesli nie pop ? Heee???????

użytkownik usunięty
dareszkaa

pop, soul, jazz, swing, r'n'b, blues.

pfff chyba cie lekko glowka boli dziewczynko

użytkownik usunięty
dareszkaa

No tak chyba nie. Jeśli sądzisz, ze piosenka Mercy On Me czy Nasty Naughty Boy to pop to Ciebie boli głowa i to bardzo.