Daniel Day-Lewis

Daniel Michael Blake Day-Lewis

8,9
30 869 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Day-Lewis

wybitnym aktorem to on nie jest. W okół jego osby zaczyna wytwarzać się pewien kult. Być może jest to
spowodowane niewielką ilością filmów w jakich gra, a jak już gdzieś występuje to robi to przynajmniej
poprawnie. Ale do poziomu np. Hopkinsa, Zapasiewicza, to brakuje mu bardzo sporo. To poprostu inna pułka.

Cpt_Spaulding

Masz racje :) Hopkins powinien mu czyscic buty.

mateusz_77

Absolutnie się nie zgadzam! Podajcie choć jeden powód dlaczego tak uważacie.

Cpt_Spaulding

Nie liczy się ilość ale jakość. A to, że gra w tylu filmach to jego sprawa. Przynajmniej starannie dobiera sobie role.

Cpt_Spaulding

w ogóle się z Tobą nie zgadzam. Day-Lewis nie gra w postaci. On nimi jest. A w każdym filmie robi to całkowicie inaczej. Nie widziałem chyba tylko dwóch filmów z jego udziałem i uważam go za jednego z najlepszych aktorów na wszech czasów. Hopkins również jest w tym gronie.

donkoguto

chyba mi się klawiatura psuje :D przepraszam za te błędy powyżej.

Cpt_Spaulding

Nie masz racji to jest niesamowity aktor bardzo prawdziwy w tym co robi.

Cpt_Spaulding

pÓłka

Kurde no ja jakoś nie mogę polemizować z ludźmi, którzy sadzą takie błędy ortograficzne..

bmasian

absolutnie masz rację i nie zmuszaj się do polemizowania z takimi jak ja.

Cpt_Spaulding

Wolność słowa nie oznacza wolności ortografii, poprawność Twojej wypowiedzi świadczy o twoim poziomie i wykształceniu. Nawet jak masz problemy z ortografią to włącz sobie w Mozilli sprawdzenie pisowni i po problemie. Tekst z takimi błędami strasznie ciężko się czyta...

Cpt_Spaulding

Piszesz głupoty. Albo masz coś ze wzrokiem albo nie oglądałeś zbyt wielu jego filmów . Dla mnie jest to absolutnie jeden z najlepszych aktorów na świecie jeśli chodzi o umiejętności aktorskie.W filmie "Moja lewa stopa" był po prostu genialny. Jestem fanem jego aktorstwa dla tych którzy uważają inaczej proponuje obejrzeć film "Moja lewa stopa", "W imię ojca" lub jego ostatni film o nafciarzach.

Cpt_Spaulding

Co to jest jakiś klub snobów . Gość może ma dysleksje lub jest słabo wykształcony jakie to ma znaczenie ma prawo żeby się wypowiedzieć co to jakiś klub snobów .

krecix2

nie mam dysleksji, a edukację kończyłem w USA, nie było mnie w Polsce prawie 6 lat, więc czasami sadzę
byki. dla mnie temat dalszego wałkowania pisowni wyrazu "półka" nie istnieje, dlatego przestałem śledzić
wątek. zaczęło się , że ośmieliłem się nie dostawać orgazmów nad wybitną grą aktorską pana D.D-L a
skończyło się na ortografii i dzieleniem się przemyśleniami nad moją edukacją. widocznie pomyliłem fora...

Cpt_Spaulding

Obejrzyj film " Moja lewa stopa " . Jego rola w tym filmie to jedna z największych i najbardziej poruszających kreacji aktorskich jakie w życiu widziałem.