Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
55 801 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Genialny aktor

użytkownik usunięty

W pełni zasługuje na miejsce w Top10. Mówcie sobie co chcecie, ale zagrał fenomenalnie w Mrocznym Rycerzu i Tajemnicy Brokeback Mountain. Po prostu znakomity aktor, chciał coś osiągnąć. Mógł zostać idolem nastolatek, a nie chciał. Wolał grać w ambitnych produkcjach, a nie w komediach rom. 9/10

Miejsce w top 10 za zagranie dwóch ról? To chyba jakiś żart.
Nie twierdze, że aktor jest kiepski, za mało oglądałem z nim filmów,
ale zapewniam, że są setki lepszych. Po za tym śmiem twierdzić, że wcale rewelacyjnie nie gra:)
Może nie chciał być idolem nastolatek, a teraz najłatwiej w ten sposób stać się popularnym i brawa mu się należą za to, ale niestety się nim stał skoro jest na 7 miejscu w tym całym rankingu.

użytkownik usunięty
FifiQ

Ja uważam, że jest lepszy nawet od Henry Fonda albo Bogarta. Ale zagrał jeszcze świetne w Candy,Casanovie...

użytkownik usunięty

"Mroczny rycerz" to ambitne kino.
Chyba sobie to do opisu dam.

Może i jakieś mega ambitne to nie jest, ale jako Joker był genialny i to nie ulega wątpliwości. Nie każdy aktor umiałby tak świetnie odegrać tę rolę. Nie wyobrażam sobie nikogo poza Heathem w tej roli... Może i "Mroczny rycerz" bardzo ambitnym kinem nie jest, ale Ledger pokazał w tym filmie swój niesamowity talent i możliwości.

Z resztą nie tylko w tym filmie...
'Tajemnica Brokeback Mountain", "Candy", "Patriota", "Ned Kelly"...

lemiracle

Nie każdy, ale wystarczy zobaczyć Nicholsona w roli Jokera i widać, że są tacy, którzy potrafią zagrać to na takim samym poziomie, a jestem pewien, że gdyby to Nicholson zagrał u Nolana, wyglądałoby to równie dobrze.

Cover

ale nie zagrał:)
Więc pole do popisu miał Heath i jak dla mnie, zagrał wyśmienicie, jak już wspomniałam, nie tylko w "Mrocznym rycerzu", lecz również w wielu innych filmach:)

lemiracle

Tak, ale nie ma co robić z tej roli czegoś niebotycznego, jest na świecie paru aktorów, którzy również świetnie poradziliby sobie w tej roli.

Cover

Możliwe, możliwe, tyle tylko, że to właśnie Heath zagrał tę rolę, a nie kto inny., więc trudno mi się wypowiadać na temat tego kto by zagrał i jak.

Był genialny. Ale jest również wielu innych genialnych aktorów. Koniec kropka :)

zgadzam się zdecydowanie.
GENIALNY AKTOR! Jego śmierć to ogromna strata nie tylko do fanów ale także dla aktorów młodego pokolenia, którzy w pewien sposób mogliby brać z niego przykład.
Kiedy dowiedziałam się o jego śmierci nie mogłam w to uwierzyć. Był, nadal jest to jeden z moich ulubionych aktorów.

użytkownik usunięty
dzej_kej

Jeśli już rozmawiacie o Jokerach to uważam, że Johnny Depp również były rewelacyjny.

A co ma piernik do wiatraka?

mad_monkey

Jack Sparrow jako Joker? nie dzięki...

zgadzam sie ..ale to byłby taki dżoker w klimacie dżeka nikolsona...

człowieku to że chcial to nie znaczy ze osiągnał...ja bym chcial zostac najlepszych ping pongistom swiata i co...??? to znaczy ze juz w rankingu ląduje na pierwszej 10 tce????...nawet jesli ze 2 turnieje wygrałem

uprzejmie uprasza się o używanie tkanki moozgowej do myslenia

pozdro

tichy

A dla mnie osiągnął, tym co już zagrał i pokazał. Koniec kropka.