Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,6
20 281 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

Jestem świerzo po obejrzeniu filmu: Bez Odwrotu - jednego z pierwszych filmów z Van Dammem: rok 1986
Jak Wam się on podobał i jakie macie o nim zdanie, jak go oceniliście?
Odpowiadajcie :)

AdamBayern01

Film jest bardzo dobry, tylko szkoda że Van Damme gra tam czarny charakter i zostaje na końcu pokonany, ale mimo tego film godny obejrzenia :)

kewin948

hehe Kewin w każdym poście się idealnie zgadzamy ;)
walki Van Damma na najwyższym poziomie, szkoda tylko, że przegrał z McKinneyem.
A tak wogóle dlaczego ten film ma średnią tylko 7.1? :P

AdamBayern01

czekam na wypowiedzi innych :)

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Dlaczego ten film ma 7.1, bo ludzie mało w niego wieżą, małe upodobanie, albo nie wszyscy go oglądali.
Dla nie to zaj****ty klasyk i dałem 10/10.
to że Van Damme grał czarny charakter nie znaczy że jest gorszy, superowo się bije i to jest główna atrakcja filmu.
We wszystkich filmach wymiata, i zostaje niepokonany, w tym filmie był odwrót, co mnie normalnie zmiażdżyło bo liczyłem że i tym razem dostaną od JCVD łomot.
On dostał, ale to nic, i tak miało być.

ten film zasługuję tylko na 10 :D
to jeden z pierwszych filmów z Van Dammem, ale wg mnie dobrze wczuł się w rolę czarnego charakteru, i ten film chociaż na średnią 7.6/7.7 zasługuję. Walki na najwyższym poziomie, nie podobała mi się tylko jedna rzecz: porażka Van Damma w końcówce filmu :(

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Porażka, no tak widoczna jak nic, może to dlatego stad taka niska ocena ?

też niektórzy nie oglądali pewnie i oceniają po zdjęciach i wypowiedzi innych - Leon92 masz rację ;)

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Dzięki - ty tez masz rację :)

AdamBayern01

ja ten film dopiero mam do na liscie do obejrzenia, jak obejrze to sie wypowiem

statnik

ok statnik i wspomóż jakąś 10 ;)

statnik

i nie oglądaj Ulicznego Wojownika - widzę, że masz go na tej liście :) wg mnie ten film to porażka, tylko 1,5 godziny straconego życia :)

AdamBayern01

Moim zdaniem to jeden z gorszych filmów Janka. Po prostu film jest bardzo kiczowaty i jedyne co jest w nim na plus to rola Van Damme'a.

frycek49

E tam nie przesadzaj frycek49, w takim razie jaki jest Twoim zdaniem najgorszy film Van Damma? :)

AdamBayern01

"Za ciosem" i "Ryzykanci" to są dwa najgorsze filmy Janka.

frycek49

tego pierwszego nie oglądałem, ale Ryzykanci mnie zaskoczył, to jest bodajrze film z Mickeyem Rourke :)
a oglądałeś np. Ulicznego Wojownika albo Legionistę?

AdamBayern01

Do "Ulicznego wojownika" to mam sentyment bo to film z czasów dzieciństwa. Zaś Legionista nie był najgorszy typowe kino wojenno przygodowe może być.

frycek49

mhm :) jak widać mamy inne poglądy na film, a dlacego nie spodobał Ci się film "Za ciosem"? :)

AdamBayern01

Bo był po prosu beznadziejny mało walk, durna fabuła i nuda. Z resztą sam zobacz ten film. Ja go oglądałem dosyć dawno ale mimo wszystko źle go wspominam i raczej do niego nie wrócę

frycek49

Moim zdaniem najgorszy film z Van Damme to był Cyborg . Jakośc mi nie podszedł ,ta cała dzika banda piratów i ten klimat postapokalipstyczny to mnie jakosc mi się nie spodobało

bradock

cyborg był ok ;) ale wg mnien ajwiększa porażka Van Damma to Uliczny Wojownik...
na początku i przez środek filmu nic isę nie dzieję, aż musiałem przewijać... dopiero w końcowe 20/30 minut coś się zaczyna dziac, a walki mało mi się podobały.
Tak to pozostałe filmy Van Damma mnie isę podobały ;)

użytkownik usunięty
frycek49

CHYBA ŻARTUJESZ ?!?!

lekkie nieporozumienie - co nie Leon92? :D

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Albo kpina z nas :)
lekka głupota.

wiesz, tego "za ciosem" to jeszcze nie oglądałem, ale Ryzykanci mi się podobał nie tylko we względu na Van Damma - ale też świetnej gry Rourke i Rodmana ;)

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Za CIOSEM, polecam - obejrzyj :)
A co do ryzykanci to po prostu wyśmienita akcja do samego końca !

a Twoim zdaniem Leon92 jaki jest najgorsszy film z Van Dammem?
Jaj jak już wcześniej wspomniałem - uliczny wojownik :P

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Jak dla mnie uliczny wojownik był spoko.
SINAV jest najgorszą rolą JCVD :)

tego filmu chyba nawet nie ma w Polskim języku - jak go obejrzałęś? :)

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Byłem w stanach dwa lata temu i leciał w TV :)
Ciotka mi przetłumaczyła co nieco.
Zresztą JCVD kiepsko tam grał.

aa spoko ;) a o czym to jest? ;)

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Jest to opowieść o grupie przyjaciół planujących ukraść pytania egzaminacyjne w szkole średniej, żeby podwyższyć swoje oceny. Kiedy akcja kończy się sukcesem, ich następnym celem stają się pytania do egzaminu wstępnego na Uniwersytet. Tym razem potrzebować będą pomocy zawodowego włamywacza (J.C. van Damme), ponieważ gmach uniwersytetu jest ściśle chroniony.

no dobra ;) mozesz już się wypowiedzieć w moim nowym temacie, dodałem go przed sekundą ;) oczywiście na temat Van Damma ;)

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Ok, już to zrobiłem :)

AdamBayern01

Niestety mam złą wiadomość: Bez Odwrotu spadł z 7.1 do 7.0 :(
Ciekawe, co ludzie o tym filmie tak naprawdę myślą? :(

AdamBayern01

Film Bez Odwrotu był całkiem fajny i ciekawy mimo ze było mało van damma . Ten film pokazał dwie ważne rzeczy jesli chodzi o Janka .Pierwsza to taka ze Van Damme potrafi robić rewelacyjne cheografie walk i sceny walk . Druga ze potrafi dobrze i przekonowójąco wcielić się w czarny charakter . Mimo ze Van Damme zagrał mniej w tym filmie niż główny bohater to on został bardziej zapamientany z tego filmu .

bradock

dobrze mówisz Bradock, nie wiem, dlaczego średnia taka niska ;( aż mi się sumtno zrobiłlo...

AdamBayern01

Myślę ze głównie ma taką niską notę dlatego ze mało tam jest jego no i przegrywa pojedynek finałowy ( Ale za to w wielkim stylu ) A Fani Van Damma by pewni chcieli zeby on ciągle wygrywał . Ja mam ulubiony film z Van Damme Czarny Orzeł gdzie też gra czarny charakter i gra drugoplanową rolę stacza 2 fenomenalne wali z tym japoczykiem i na końcu przegrywa ale przez nie uwagę i on też nie jest tak popularny jak inne filmy van damma np krawy sport ,kickboxer ,lwie sece itp mimo ze nie jest wcale taki zły . Nie ma co się przejmować zadnymi srednymi , ani ocenami . Trzeba się cieszyc ze jest ktoś taki fajny jak Van Damme oraz inni herosi z epoki kaset vhs .Ja cesto lubię powracać do ich świetnych filmów

bradock

hehe może i tak, też zauważ, że tam gdzie van Damme przegrywa, nie ma wysokich średni ;) ciekawe jak zagra w Niezniszczalnych 2?
Z tego co słyszałem ma grać czarny charakter, więc może być ciekawie ;)

użytkownik usunięty
AdamBayern01

No właśnie co tak naprawdę myślą !?

Ko to obejrzał film to wie jak się zabrać za ocenę ja daję 10/10 bo wymiata tak jak inne !

BEZ ODWROTU :

Jason Sill jest zagorzałym fanem Bruce'a Lee. W życiu przyświecają mu dwa cele: dorównać swemu idolowi i pomścić ojca pokonanego przez nieczysto walczącego Rosjanina. Zapisuje się na kurs karate prowadzony przez mistrza USA, Ian'a Reill'ego. Intensywny trening pomoże mu rzucić wyzwanie nowo kreowanemu mistrzowi, Ivanowi (Jean-Claude Van Damme). Jeśli Jason przegra tę walkę, przegra całe swe życie.

brzmi interesująco :)

A lista filmów która moim zdanie zasługuje na bita 10 -chę !
to oczywiście wszystkie filmy :0

oczywiście Leon92 - ale patrz na to z tej strony, że pewnie połowa tych ocen negatywnych dały te osoby dla których fanem jest np. ten fi*t Johnny Depp albo Al Pacino - do tego aktora wyjątkowo nic nie mam , ale bardzo mało on oskarów zdobył i skąd od razu 1 miejsce?
Dla mnie to wszystko jest jakieś dziwne - lubie w obecnym świecie nie doceniają wielkich gwiazd lat 80 i 90 - dla nich liczy się tylko teraźniejszość - żal mi tych ludzi :P

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Dokładnie, nic dodać nic ująć masz rację :)
Po prostu ludzie nie maja gustu, ale i o tym lepiej z nimi nie gadać.