A, więc co według was najbardziej spodobało wam się(kiedyś,dawno temu),w naszych
hollywoodzkich twardzielach.W sensie co w ich stylu wam zainponowało,kogo najbardziej
lubicie i dlaczego,który większą karierę zrobił itp.A zwłaszcza co oni mają,że tak wam
inponują(oczywiście ktoś może napisać jednego ulubionego bohatera).Wiem,że nie muszę
pisać o jakich ludzi chodzi,ale napiszę.W skład mojego tematu wchodzą następujące
nazwiska:
1.Van Damme
2.Stallone
3.Schwarzenegger
4.Norris
5.Seagal
6.Lundgren
7.Li
8.Chan
9.Statham(jak chcecie)
10.Snipes
Piszcie,więc swoje opinie,według wskazówek,które podałem wyżej.Czekam na odpowiedzi.
O CGI w Olimpie już napisałam przy swojej ocenie tego filmu, więc nie będę się powtarzać. Jeśli ciekawi Cię ta kwestia, to sam znajdziesz odpowiedź. Owszem było CGI, sporo tego się pojawiło. Niektóre były od czapy, a niektóre trochę więcej niż przeciętne. Ale były inne elementy, które szły na korzyść dla filmu. Najważniejsze jest to, że film nie nudził, tak jak ''Raid''. Poza tym Butler dobrze odegrał swoją rolę, choreografia walk na poziomie. A to, że film jest przereklamowany guzik mnie obchodzi.
,,Owszem było CGi ,sporo się tego pojawiło ,, Rozumiem że CGI w Niezniszczalnych 2 też cię nie raziło .
W ''Ex2'' efekty wyglądały wiarygodnie, więc nie raziły mnie swoją sztucznością. Poza tym o ''Ex2'' i efektach już rozmawialiśmy setki razy. Więcej nie będę.
Ok ,rozumiem .Ale moim zdaniem w ,,Olimp w ogniu ,, efekty specjalne też wyglądały wiarygodnie .Przecież nawet Granat piszę że Olimp miał słabej jakości efekty specjalne .To co miał mieć takie jak Die Hard 5 ?
No bo zawsze jedziesz po CGI, że do dupy wszystko niszczy, a tu nagle chwalisz film w którym tego jest dużo, dlatego mnie to dziwi. Zwykle jest tak, że jak widzisz dużo CGI to dyskwalifikujesz film. A dajmy na to jeszcze, że w Olimpie efekty są słabej jakości. To nawet w Die Hard 5 lepiej wyglądały.
Nieprawda. Nie dyskwalifikuję filmu, jeśli jest dużo widocznego CGI. Jedynie obniżam ocenę. I tak też uczyniłam z Olimpem. Dostałby mocne 9/10, ale za CGI mogłam dać jedynie mocne 7/10.
Transporter był w PG -13 i miał przesadzone sceny akcji a ,,Olimp w ogniu ,, takich nie miał .Zdobywanie siłą Białego Domu przez odział dobrze wyszkolonych ,twardych ,zdeterminowanych najemników -koreańczyków to nie jest nic naciąganego ,jak na kino akcji .Bo w rzeczywistości takie coś to by nie miało raczej miejsca .
Nie .Olimp miał brutalne i realistyczne walki ,i nieudawał filmu dla dzieciaków tak jak Transporter .Miło było popatrzeć jak Kang daje wycisk sekretarz Ruth .Po za tym atak lądowy na Biały Dom wgniata w fotel .Zresztą co ja cię bedę przekonywał ,i tak nie lubisz tego filmu .To jest twój problem ,mi on się spodobał .Zresztą inni też go uwielbiają ,co światczy o ocenach .
Nie ,nie .Właśnie przez to że efekty specjalne w ,,Olimpie w ogniu ,, były słabszej jakośći to lepiej .I tak samo Kasia uważa .I pewnie wiekszośc uważa .Przecież Die Hard 5 był za efekciarski !!!!
Efekty słabszej jakości to lepiej? A efekty lepszej jakości gorzej? Takiego czegoś jeszcze nie słyszałem.
Może nie ,tak W Die Hard 5 miałeś wiencej efektów specjalnych i bardziej efektownych .Co niestety ten film zabiło .
Tak było więcej niestety. Ale nie same efekty zabiły film. Bo jeszcze brak porządnego scenariusza, brak pomysłowych scen akcji, Willis też grał jakby mu się nie chciało już. Ten zły też nie zachwycił.
Przedewszystkim brak porządnego scenariusza ,brak pomysłowych scen akcji .To była przyczyna tak słabego filmu .
A jeśli jesteśmy już przy temacie CGI w filmach to mi bardzo podobały się efekty w horrorze ,,Carrie ,, Jak byłem w kinie na tym filmie to naprawdę sceny akcji orz CGI wgniatały w fotel swoją efektywnością i za*jebi*sto*ści*ą.
Ale ty Granat jesteś wiekszy spec od kina i od CGI odemnie to rzuć okiem na ten clip i powiedz co sądzisz o tym i czy te efekty nie rażą cię sztucznością : .http://www.youtube.com/watch?v=eTE8ChrgEy4
Co do Jeta li to jeszcze raz ci Kasiu wytłumacze ,bo żlę ci przetem tłumaczyłem .Owszem on grywał w filmach w latach 80 i 90 ale prawdziwą gwiazdą kina akcji stał się po ,,Zabójczej Broni ,, Ten film zrobił z niego status mega gwiazdy i pozwolił mu grać w coraz to lepszych filmach .I ja właśnie tak to liczę .W sumie on po 2000 roku i Statham to najlepsze gwiazdy tego gatunku .A przecież to że jest gwiazdą akcji po 2000 roku to nie jest żaden wstyd czy powód do hańby .Po 2000 też powstało wiele fajnych filmów akcji .Swoją drogą Jet li wykopał z interesu Van Damma i Seagala , bo co stojało na przeskodzię żeby np Van Damme zagrał w ,,Pocałunku Smoka ,, a Seagal w ,, Tylko jeden ,, ?
''Owszem on grywał w filmach w latach 80 i 90 ale prawdziwą gwiazdą kina akcji stał się po ,,Zabójczej Broni ,, '' <--- W USA może i odkryli go dopiero po ''Zabójczej broni 4''. Ale w swoim kraju już zabłysnął w 1982 roku. I to się liczy i to bardzo. Bo gdyby tam się na nim nie poznano, możliwe, że nie trafiłby do Hollywoodu i nawet nie wiedzielibyśmy, że istnieje ten mały Chińczyk. Poza tym seria ''Dawno temu w Chinach'' (od 1992 roku), otworzyła mu furtkę do hollywoodzkiego świata filmu. I chociażby z tych wszystkich powodów przypinam go do kina 80-90.
Jeszcze zapomniałem dodać że lubię Jasona Stathama ,za to ze ma fajny wygląd ,głos oraz kilka świetnych akcyjniaków na końcie jak ,,Wyścig śmierći ,, ,,Transporter ,, ,,Mechanik ,, ,,Elita Zabójców ,, ,,Niezniszczalni ,, Jet Li też jest świetny ,znakomicie walczy i kilka ciekawych pozycji filmowych ma .Z Jackie Chan najmniej filmów widziałem ale te co widziałem były naprawdę dobre i robiły wrażenie Wiadomo Jackie to legenda sztuk walk ..Oprócz tych co wymieniłem lubię bardzo Vina Diesela ,za świetny wygląd ,charyzmę ,oraz że fajnie gra .Moje ulubione filmy z nim to ,,Szybcy i Wściekli ,, ,,xXx ,, ,,Odwet ,, ,,Szybcy i Wściekli 6 ,, i Babylon A.D .Mela Gibsona też uwielbiam za ,,Zabójczą Broń,, Z innych aktorów grających w filmach akcji lubię Clinta Eastwooda ,Charlesa Bronsona ,Rutgera Hauera ,Matta Damona i Toma Cruise .Wschodzące gwiazdy : Liam Neeson ,Mark Wahlberg ,Gerald Butler .
Van Damme - Świetny aktor kina kopanego. Jest dla mnie wielką inspiracją w sztukach walki, mój najulubieńszy film z jego udziałem to kickboxer.
Stallone - Świetny aktor kina nakur.wianego z maszynerii itp., jest dla mnie inspiracją w ćwiczeniach na siłowni, mój najulubieńszy film z jego udziałem to Rambo pierwsza krew.
Schwarzenegger - Świetny aktor kina nakur.wianego z maszynerii itp., jest dla mnie największą inspiracją w ćwiczeniach na siłowni, mój najulubieńszy film z jego udziałem to Terminator 2.
Norris - Świetny aktor kina kopanego ... filmów z jego udziałem obejrzałem bardzo mało ... bardziej fascynowałem się vandammem niż norrisem.
Seagal - Miernota w czystej postaci ...
Lundgren - Świetny aktor kina akcji, głównie podobał mi się z ról czarnych charakterów tj. Rocky 4 czy uniwersalny żołnierz ale podobał mi się też w punisher.
LI - Świetny aktor sztuk walk, jego walki w filmach są bardzo widowiskowe.
Chan - Świetny aktor sztuk walk, choć jak dla mnie to wcale nie lepszy od Jeta LI, najulubieńszy film z nim - pijany mistrz, choć nie ukrywam że podobał mi się też w wejściu smoka gdy podbiega do bruce lee od tyłu a bruce łamie mu kark.
Statham - też niezły z niego transporter :D
snipes - nie oglądałem z nim ani jednego filmu ... chociaż jest jeden tzw. Człowiek demolka grał tam czarny charakter.