Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,6
20 281 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

Witam!
Tu mozemy się podzielić tym, czym Van Damme najbardziej Wam zaimponował względem aktorstwa? Oczywiście z krótkim wyjaśnieniem :)
Pozdrawiam i cekam na propozycje ;)

AdamBayern01

Pod wzgledem aktorstwa to na pewno J.C.V.D i tu chyba nie innej opcji

kinoman989999

dzięki :)

kinoman989999

po części tutaj też się zgodzę :) Van Damme znakomicie zaprezentował swoje umiejętności aktorskie grając... samego siebie ;) mimo tego,m i zaimponował, dobry też pomysł na film :)
Pozdrawiam :)

AdamBayern01

Aż do śmierci J.C.V.D Replikant

FANDAMME_II

po części masz rację - dzięki ;)

FANDAMME_II

Aż do śmierci, JCVD to się zgodzę, Replikant tez, ale nie do końca ;) wgm nie Van Damme tu dobrze zagrał, ale były też inne filmy, gdzie zaprezentwał się dużo lepiej, choćby w 2 Twoich wymienoinych wcześniej. Ja bym do Twojej kolekcji dodał jeden z moich u;ubionych: Maksimum Ryzyka, Skazany Na Piekło, oraz Mściciel.
Pozdrawiam! ;)

AdamBayern01

Podwójne uderzenie : super zagrał dwie inne postacie, Nieuchwytny cel : tu był jakiś inny i bardzo mi się to spodobało i Inferno- piekielna walka

prof_mateusz27

to akurat dwa lepsze filmy Van Damma, ale chcesz poznać moje zdanie dotyczące tego pytania?

prof_mateusz27

tak jak niżej napisałem Bradockowi: Maksimum Ryzyka ;)

AdamBayern01

Wykonać Wyrok -fajnie tam zagrał Van Damme Detektywa Louisa Burke który udaje Wieżnia i musi rozwiązać zagadke śmierci wieżniów oraz Podwójne Uderzenie gdzie zagrał dwie różniąco osobowościami postacie -łagodną czyli Czada i bezwzgledną Alexa

bradock

dziękuję Ci bardzo Bradock - Toja odpowiedź na tym temacie barrdzo mnie przekonała ;) po za tym chcesz poznać mój wybór? :)

bradock

Według mnie jednym z moich ulubionych filmów,, w którym Van Damme zaprezentował się wg mnie najlepiej jest film z reż Ringo lama pt. Maksimum Ryzyka ;) Jest to znakomita opowieść o dwóch braciach - poświęcenie jednego dla drugiego występuję tu niczym w Książce Aleksandra Kamińskiego pt. Kamienie Na Szaniec. Tak to względem umijętności aktorskich Van Damme wypada najlepiej - też sena w łazience mi się podobała ;D jakie jest Bradock Twoje zdanie o tym filmie? ;)

AdamBayern01

To też jest jeden z najbardziej moich ulubionych filmów z nim .I powiem ci ze napoczątku też rozważałem go dodania jako najlepszy pod wzgledem aktorskim ale potem doszłem do wniosku ze lepszy bedzie tutaj przykład Wykonać Wyrok .A to dlatego ze ,,Wykonać Wyrok '' oprócz akcji zawiera elementy psychologicznego dreszczowca i horroru .Po za tym w tym filmie jest mniej akcji a Van Damme skupia się bardziej na graniu .Ale Maksium Ryzyka to też bardzo dobry i trafny wybór jesli chodzi o jego grą aktorską ,Van Damme świetnie tam zagrał ,mam w domu gazete cinema z 1996 roku i tam jest własnie recenzja tego filmu i pisze tam ze Van Damme zagrał w tym filmie troche inaczej niż przetem w swoich filmach i to wychodzi na plus temu filmowi .A scena w łążience to jest jedną z najlepszych scen erotycznych jakie widziałem w filmach akcji ...Także odwołanie sie do książki Kamienie na Szaniec też jest dobre .

AdamBayern01

Lwie Serce, najlepszy film z van dammem

PPWojtek

Twoim zdaniem względem aktorstwa najlepszy?

AdamBayern01

Nie tyle aktorstwa co fabuły, a aktor to aktor ma filmy lepsze i gorsze ale każda na podobnym poziomie, kwestia osobowości

PPWojtek

aktorstwo też było dobre

PPWojtek

yyy... no ok ;p wg mnie Van Damme wzgędem aktorstwa nie tu najlepiej nie zaprezentował, tylko najlepiej względem walki :P]
Mimo to pozdrawiam :)

AdamBayern01

Moim zdaniem najlepiej zagrał w filmie ''Aż do śmierci''. Van damme wręcz znakomicie wcielił się w postac alkoholika uzależnionego od narkotyków.Ta mimika,te podkrążone oczy,czysta poezja.Poza tym film nie kończy się typowym happy endem ale nie chcę już nic zdradzac dla tych co jeszcze tego filmu nie widzieli.

użytkownik usunięty
Gaula04

Dokładnie, ja też głosuję na '' Aż do śmierci '', choć film fabularny o nim " JCVD ", jest strasznie kontrowersyjny :)

Gaula04

Tu się akurat z Tobą zgodzę - narkomana i alkoholika trzeba umieć zagrać :)

użytkownik usunięty
AdamBayern01

I zrobił to z wielkim talentem :)

nie inaczej :)

Gaula04

racja, co do tego zakończenia to się zgodzę najbardziej - zazwyczaj wszystkie filmy z Van Dammem zazwyczaj kończyły się szczęśliwie, a tu proszę wyjątek :)
Gaula04 całkiem trafna propozycja, pozdrawiam serdecznie ;)