Witajcie!
Tu chciałbym porozmawiać z Wami, co sądzicie, czy filmy z Van Dammem powinni puszczać
od lat 16?
Bo Przypuśćmy Uliczny Wojownik był +12, a reszta?
Pozdrawiam :)
Wczoraj akurat nie oglądałem Ulicznego Wojownika ale niedawno oglądałem The Marine z John Cena i też było od 12 lat i co gorsza był ocenzurowany , kilka scen drastycznych wycieto ,natomiast szklana pułapka 1 ,2 też leciała w świeta od 12 lat na polsat film i tam nie widziałem zeby coś wycieli .A jak było Adamie z Ulicznym Wojownikiem,? Dostrzegłeś coś przy filmie czy usuneli coś ?
ja ten film oglądałem ze 2 razy może nie więcej - nadal nie przypadł mi go gustu :/ ale zmian żadnych nie wykryłem, a Ty? :)
Wczoraj akurat go nie oglądałem ale kiedy indziej jak oglądałem w tv to był od 16 lat wiec mogłem być spokojny .Ale jak nic nie widziałeś zadnych zmian to ok . Ja cesto oglądałem na Universal Channel mój ulubiony serial Strażnik Teksasu z Chuckiem Norrisem i on jest tam mocno ocenzurowany ,pociety ,Niektóre walki w wykonaniu Chucka nie są całe ,poskrócane ,zresztą też sztrzelaniny ,eksplozje ,pościgi itp Skoda .Na You Tube Strażnik jest w całości ale beż lektora .Co do jeszcze Van Damma to pamietam jak oglądaem z moim kuzynem pierwszy film Van Damma ale Telewizji to było w 1994 roku w świeta wielkanocne o 20.00 ! a film to był Kickboxer .Ale były też emocje i porcja sensacji .Pamietam potem ze póżniej jak powtarzano Kickboxera wiele razy w polskich stacjach to niezbyt cesto,prawie rzadko leciał o 20.00 ,zawsze po 22.00 leb casami o 23.30 itp W sumie to był bardzo brutalny i ostry film akcji min ze wzgledu na odrażającą postać Tong Po
2 lata temu oglądałem w Sobote na RTL 2 o 22 .00 Podwójne Uderzenie i film był strasznie pociety i ocenzurowany .Nie podoba mi się to .Niedawno oglądałem na Polsacie Maksium Ryzyka i Commando i całe szczeście było od 16 lat !
Podwójne Uderzenie - bo w myślach jednego z Van Dmmów tak było :) że brat puścił się z tą dziewczyną :)
Ogólnie to cały film był ocenzurowany nie tylko scena seksu .Np kiedy na początku filmu Zang proponuje współprace Chadowi a ten odmawia a Zang nasyła na Chada Bolo Yeunga i dochodzi pomiedzy nimi do walki to jak Bolo uderza Van Damma w Krocze boleśnie a potem bieże go i trzaska nim w kontenerze aż Van Damma pada nieprzytomny to tego nie pokazali , także niektóre ciosy zadawane przez Van Dammma np jak bił się z tymi gośćmi na statku co miał mercedesy albo u Grifisa na przyjeciu nie wsystko było pokazane np jak ta sksowną pracownica Grifisa wbija nóż motylkowy w klate jednemu z gościu co był na przyjeciu u Grifisa i Zanga i mysleli oni ze ich zdradził .Czy jak na końcu parzyli tą parą ich przyjaciela Franka na staku ,Co prawdą to tylko było z kazdej akcji wyciete 2 ,3-4 sekundy ale dość czesto się zdarzało .Na polsacie oprócz Marine się z tym nie spotkałem ,chociaż z Marine wycieli tylko 2 ostrzejse akcje ,reszta było ok .Niewiadomo jak bedzie z innymi filmami Van Damma ,teraz w Piątek chcę obejrzeć Wykonać Wyrok .
mhm :) u Ciebie w rodzinie też wszyscy mają zainteresowanie, że tak nie ładnie powiem przeciwko Van Dammowi?. u Mnie to tak wygląda: Stary to komedie i kryminały, Matka romantyzmy. Tragedia Ci powiem!
No to wiesz jak ja mam.
A co do pegi info to nawet dałbym =18 w pewnych filmach :)
na przykład, erotyczna miłość na umywalce w łazience w filmie " Maksimum Ryzyka ",
kto widział ten rozumie, w sumie było to 2 minuty, ale jakie :P
Ja akurat Adamie mieszkam w Domu z Mamą i z Babcią a one bardziej lubią oglądać Sport np Biegi Justyny Kowalczyk , Skoki Narciarskie ,Piłka Ręczna ,Mama i Babcia też lubią komedie ,a ogólnie jęsli chodzi o filmy to nie mają jakiś zainteresowań .Mama jeśli chodzi o filmy akcji to lubi tylko oglądać ze mną Bondy bo tam bardzo cesto pokazują w tych filmach egzotyczne miejsca , krajobrazy ,piękne plenery itp miejsca do których ludzie pojechali by na wakacje gdyby było ich tylko stać .A moja mama lubi bardzo podrużować .Natomiast filmów z Van Damme gdzie jest klasyczne mordobicie ona raczej ich nie lubi bo mówi ze od niego naucze się dobrze bić i zrobie komuś krzywde . Zresztą jam nie mam problemu z oglądaniem bo mam własny pokój i telewizor i kompa ,a mama i babcia też mają osobny telewizor i pokój i gra gitara
To nie jest normalne że filmy z tym człekiem,brutalne,ostre oraz pozbawione miłości do blizniego emitowane są już dla 12 latków.
Te filmy już jeżeli mają być emitowane to tylko dla dorosłych i pózną porą aby dzieci nie mogły ich oglądać.
Zażalenia składaj do programów telewizyjnych a nie tu, ale lepiej tego nie rób, bo cię wyśmieją.
po to zrobili Pegi Info ( 7, 12, 16, 18 ), aby przestrzegać tych znaków wystarczy być dobrym rodzicem, i nie pozwalać na oglądanie dzieciom takich filmów, ale zaraz......filmy z Van Damme nie są filmami erotycznymi, krwawymi typu Piła, czy Final Destination, więc co się czepiasz, jedynie w filmach JCVD jest ukazane walki, łoi zadki przestępcom, zabójcom, czy ludziom którzy zaszli za skórę
bohaterom kierowanym przez JCVD, ale nie tylko ten aktor tak ma, bo wiele filmów sensacyjnych ma taki przekaz.
Jak ci się to nie podoba, to po prostu tego nie oglądaj, i nie opowiadaj że takich filmów nie powinno się emitować.
nie jesteś jedyna, która woli religijne przekazy do widza, mnie i innych to nie kręci.
Po to jest Religia Tv, czy TRWAM......heh, ale od Van Damme się w końcu odp****ol.
Na razie :)
Filmy z jego udziałem są krwawe,widziałam kilka scen z co niektórych ,toż to kopanina i bezlitosna walka.Piły i inne wynalazki chorych umysłów to już całkowita przesada,takie produkcje powinny być zakazywane.
Po co ty mu odpisujesz Leon ? Przecież to jest słaby prowokator .Takich należy zwalczać jak insekty ... A najlepszym sposobem jest ignorowanie ich wpisów
Ja również uważam ze ma rację, ale mnie ku***ca bierze na jej durne posty.
typowy hajter, więc skorzystam z rad :) - ignorancja :)
Na miłość Boską Kobieto opanuj się!
Filmy z Van Dammem są zajebiste, i ty jako jedna z niewielu ich nie dostrzegasz ;P
Pozdrawiam :p
Nie wiem co Wy macie za idiotyczny problem z tymi ograniczeniami wiekowymi. Każdy powinien mieć wolność wyboru, co ogląda i jak się po tym zachowuje. Ja nie mam wytycznego, co mam oglądać, a co nie, dzieciaka nie można wiecznie izolować, a jeżeli jest rozsądny i wie co robi to czemu nie mógłby oglądać Van Damma, który moim zdaniem jest jednym z najlepszych aktorów do tego typu filmów.
bradock powiedz babci, że jeśli chcesz nauczyć się bić to trzeba trenować, bo samo oglądanie nie wystarczy, a uważam, że samoobrona w dzisiejszych, niepewnych czasach jest bardzo potrzebna. Pozdrawiam Wszystkich.
hehe :D a no właśnie, zapomniałem zadać mojego podstawowego pytania: piz dnąć Cię?
Chciałem po prostu poznać Wasze zdanie, co do ograniczenia wiekowego filmów z JCVD.
Chyba nie trudno wyrazić swoje zdanie, prawda?
Hah....i to jak mnie wku***ł !
takiemu to tylko pacnąć w ten pusty łeb..........
http://www.youtube.com/watch?v=cbOR6IiIWuo
zobacz, jaką ciekawostkę znalazłem - skazany na piekło z czerwonym kółkiem :)