Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 483 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

Proszę Was o chwilę uwagi fani van Damm'a!! Z tego co zaobserwowałam na forum to jest nas trochę. Ciekawa jestem w jakim przedziale wiekowym jesteście? Bardzo lubią go moi rodzice bo jest w ich wieku, oglądali z nim wszystkie filmy i w ten sposób i ja go polubiłam.

Akurat jutro skończę 22 lata.

karoman4

To już dziś życzę ci Kasiu ,Wszystkiego Najlepszego !

bradock

Dziękuję Bradock za życzenia. Mile mnie zaskoczyłeś. ;-)

karoman4

100 lat i wszystkiego Najlepszego Katarzyno:)

AdamBayern01

Dziękuję Ci bardzo, Adamie. ;-)

karoman4

Jakoś pomimo 5 lat różnicy między nami - nie odczuwam tego. Zupełnie, jakbyś była w mojej kategrorii wiekowej.

AdamBayern01

Dobrze, że się tego nie odczuwa, bo to byłoby zupełnie niepotrzebne.

karoman4

Też mam takie zdanie. :)

użytkownik usunięty
karoman4

Wszystkiego najlepszego z Okazji Urodzin!!!:)

Dziękuję bardzo. ;-)

Ja 30 lat .
Pierwszy seans filmowy z nim to :Nieuchwytny Cel
w 1993 roku na Video od kolegi na VHS.(Drugi na tej
kasecie był Krwawy Sport )
Pierwszy seans w Telewizji Polskiej :Kickboxer w
1994 roku (Polsat )
Pierwszy kupiony film na właśność :Podwójne Uderzenie (1995 )
Pierwszy seans kinowy z nim : Ryzykańci (Lato 1997 )

użytkownik usunięty
bradock

Ja mam 28 lat. Pierwszy film jaki z nim widziałam jako dziecko to " Krwawy sport", potem "Lwie serce". Moi rodzice oglądali je non stop na kasecie VHS. Wujek też był wielkim jego wielbicielem, miał plakaty, dosłownie wszystko. " Nieuchwytny cel" obejrzałam już jako nastolatka na nieistniejącym już kanale RTL7 i byłam oczarowana tym filmem! Do tej pory mam ciarki na plecach kiedy go oglądam, van Damme po prostu tam wymiata!! W sumie obejrzałam prawie wszystkie jego filmy.

Ja mam 17 lat.
Moim pierwszym filmem z Van Dammem był w nudny wakacyjny wieczór na działce: Nieuchwytny Cel. Potem Krwawy Sport i Cyborg. I się już zaczęło - TVNowskie nudne wieczory mnie w to wszystko wciągnęły. Aż tak, że wszystkie 41 filmów z Van Dammem, który pierwszy obejrzałem w 11października 2011r. obejrzałem spokojnie do końca grudnia 2011roku. Dla mnie jest moim idolem(54cm w bicepsie, czarny pas karate i mistrzostwo w kulturystyce) i zawzze będzie.

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Ja fascynowałam się nim od dziecko i w Twoim wieku też. Potem jak się zakochałam w swoim obecnie mężu to mi przeszło na dobryck kilka lat ale jakiś rok temu puścili " Krwawy sport" na tv i przypomniały mi się stare, dobre czasy i zainteresowanie dawnym idolem odżyło. Fajnie, że coraz częściej puszczają jego filmy i te nowsze i klasyki. Widocznie ludziska ciągle chcą go oglądać, nawet gdy jest już po pięćdziesiątce!

Mi zawsze będą imponować te filmy. Niedawno u siebie w Warszawie kupiłem sobie Krwawy Sport i Cyborga na DVD :) Będą mojej żonie pokazywać, jak będę w Twoim wieku hehe ;)

AdamBayern01

W Krwawym Sporćie i Cyborgu Van Damme chyba najbardziej widowiskowo walczył ,no i jeszcze Podwójne Uderzenie ,Uniwersalny Żołnierz ,Wykonać Wyrok .Nie uważasz tak Adamie ?

bradock

Oczywiście, jutro do Empika jadę u siebie, zamówiłem sobie właśnie Universal Solider przez neta ;)

AdamBayern01

Fajnie .Ja wiekśość filmów Van Damma mam albo na VHS albo na dvd na Kompie .

bradock

Mój stary ma jeszcze Rockyego 1, zgranego od kolegi ;)

AdamBayern01

Aha ,A macie jeszcze Video w Domu ?

bradock

W piwnicy, ale przez około 5 lat nieodtwarzane :)

AdamBayern01

Zobacz co znalazłem : http://www.youtube.com/watch?v=I5JGuVBZr2Y

bradock

Lubię tą piosenkę z filmu.

bradock

Zgadza się. Ciekawie jeszcze walczył w "Bez Odwrotu". Film mimo, że amerykański to walki rodem z produkcji "hong-kong" movies. To pierwszy i ostatni film Van Damme'a walczącego w tego typu stylistyce :)

Lizmak

A Lubisz Lwie Serce ? Ja jakość średnio .

bradock

Mimo, że klasyk to ja też średnio :) Na pewno ustępuje wielu filmom Van Damme'a. Moim zdaniem Bloodsport, Kickboxer, Cyborg czy Double Impact biją Lwie Serce na głowe :) A bardziej wzruszający i lepiej zgrany od Lwiego jest "Uciec, ale dokąd?".

Lizmak

I jeszcze dobre było ,,Maksimum Ryzyka ,, i Nieuchwytny Cel ,, A filmy Stevena typu ,,Niko czy ,,Szukając Sprawieliwości ,, to jaki gatunek prezentowało ? Rasowe kino sensacyjne czy bardziej kino kopane albo połączenie kina policyjnego ze sztukami walk jak np Norrisowy ,,Jednoosobowy Odział .

bradock

Dla mnie te filmy, które wymieniłeś to po prostu akcyjniaki pełną gębą. I było w nich wszystko: strzelaniny, pościgi, cięty język i zajebiste męskie walki bez zbędnych piruetów :)

Lizmak

No i właśnie takie filmy lubię najbardziej .Dzisiaj jedynie Statham kręci takie filmy ? A Bondy też byś zaliczył do kina akcji pęłną gembą czy to jest zupełnie inne kino ?

bradock

Bondy to dla mnie akcyjniaki. O wiele bardziej klasyczne i szlachetne z racji tego, że pierwszy pełnometrażowy Bond to początek lat 60 tych. Ale tak właśnie wyglądało kino akcji tamtych lat :)

A te nowe Bondy to już rasowe kino akcji :)

Lizmak

Ok ,dzięki za wyjaśnienie .A widziałeś już Skyfall ?

bradock

Mam zamiar zakupić po wypłacie (10 kwietnia), więc już niedługo zobaczę :D

Podobał Ci się z tego co pisałeś :)

Lizmak

Tak ,bardzo fajny .Jeśli lubisz Bondy w stylu ,,Pozdrowienia z Moskwy czy Goldfinger to powinien ci się spodobać .Widać w tym filmie powrót do korzeni 007 .

21 lat. Pierwsze filmy jakie widziałem z JCVD to Lwie Serce i Wykonać wyrok. Miałem je na VHS

użytkownik usunięty
raiden19

Czyli te z najwyższej półki, he,he:)

Odpowiadając na twoją prośbę,ja mam 27 lata a filmy z JCVD, zacząłem oglądać jak miałem lat 11, i do tej pory go lubię chociaż najlepsze filmy z JCVD przypadają na lata 90-te

25 lat, mój pierwszy film z Vanem to Kickboxer obejrzany w 1993 roku.

Adam - Van Damme nigdy nie miał 54 cm w ramieniu. Raczej 45 cm. Arnold jak był kulturystą miał 57 cm to porównaj ich łapy z czasów świetności.

Bradock - to świetna wiadomość! Fajnie, że wracają do klasyki :D

(31)
Ten facet miał wielki wpływ na moje życie, wprawdzie sztukami walki interesowałem się odkąd pamiętam (filmy made in Hongkong) ale dopiero od filmu Bez Odwrotu rozpocząłem regularne treningi które trwają do dziś.
Oprócz No Retreat, No Surrender największym sentymentem darze filmy Krwawy sport i Kickboxer a bardzo lubię również Lwie serce, Uciec, ale dokąd? i Maksimum ryzyka. Z nowszych produkcji JCVD i Universal Soldier III. Reaktywacja - w sumie od tego filmu zaczynają się schody, np. "2010
Eagle Path, The" jak to znaleźć do licha ?!

.

Ja mam dwadzieścia jeden lat. Nie pamiętam jaki film obejrzałam jako pierwszy, ale Skazany Na Piekło obejrzany kilka lat temu sprawił, że się zakochałam w Van Dammie i do tej pory mam do tego filmu sentyment. Moje ulubione filmy z nim to międzi innymi Lwie Serce, Krwawy Sport czy Kickboxer.

kathrina357

Tez uwielbiam takie tytuly ;) Pozdrawiam ;)

Ja mam 22 lata. Uwielbiam Van Damma !!! To moj jeden z idoli. Moje ulubione z Nim filmy, to jak na razie: Lwie Serce, Kickboxer 1, Krwawy Sport, Skazany na Pieklo. Jeszcze nie obejrzalem wszystkich z Nim filmow, ale niedlugo nadrobie zaleglosci. Pozdrawiam ;)

użytkownik usunięty
Shurtugal_Eragon

Z odpowiedzi wszystkich wynika, iż Van Damme'a lubią ludzie naprawdę w różnym wieku, nie tylko Ci, którzy pamiętają go z czasów dzieciństwa, czyli obecni trzydziestolatkowie ale i młodsze pokolenie, co naprawdę cieszy. Myślę, że to dlatego, że obok sylwetki Jean Claude Van Damme po prostu ciężko przejść obojętnie. Wystarczy obejrzeć choć jeden dobry film z nim i się " popłynie " ,he,he:) Dla mnie zamiłowanie do tego aktora to miła odskocznia od codzienności, motywacja i piękne wspomnienia. Pozdrawiam Ciebie również oraz innych fanów JCVD :)

Mam podobne odczucia, gdy ogladam jeden z ulubionych filmow z JCVD-em. Jego postac motywuje mnie i nie pozwala sie poddac, gdy jest ciezko, podczas szarej codziennej rzeczywistosci. Niektore filmy, sa po prostu ponadczasowe i przemawiaja do glebi mojego jestestwa i to jest najpiekniejsze ;). P;)

Ja mam 18 lat (rocznik 95).
Moim pierwszym filmem z Van Damme'em był ''Krwawy sport'' na VHS (2000 r.). Drugim filmem był ''The Quest'', obejrzałem go w sylwestra (2001 r.) . Po obejrzeniu tych filmów Van Damme stał się moim ulubionym aktorem kina akcji i oglądałem każdy film z nim w TV ( za dzieciaka lubiłem oglądać z nim filmy jak i też z innymi aktorami kina akcji np. Charles Bronson, Michael Dudikoff, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris, Lorenzo Lamas, Steven Seagal, Dolph Lundgren i Bruce Willis).
Pierwszy kupiony film na DVD to ''Legionista'', a drugi to ''Kickboxer''.

Ja jestem w wieku produkcyjnym.