Aktor raczej marny no ale mimo wszystko spędziłem na jego filmach dzieciństwo.Za dziecko to
nawet człowiek nie zwracał uwagi na aktorstwo tylko głównie na akcje i widowiskowość.Ocena 8 z
sentymentu dla paru udanych produkcji z jego udziałem które zapadły w pamięć mam głównie na
myśli:Uniwersalny żołnierz,Lwie Serce,Quest,Kickboxer;)
Jean Claude Van Damme to legenda Kina Akcji. Jeden z najlepszych aktorów w tym gatunku obok Stallone'a, Schwarzenegger'e, Seagal'a, Norrisa i Lundgrena. Miał wiele na prawdę udanych produkcji zwłaszcza w latach 80 i 90. Aktorem marnym zwłaszcza teraz nie jest . W tych nowszych filmach (m.in "Niezniszczalni 2" "JCVD", 'Skazany na piekło", "Aż do śmierci" czy "Mściciel") pokazał że na prawdę umie grać!
A "Krwawy sport" - (Zdecydowanie jeden z najlepszych filmów sztuk walk) nie zapadł ci w pamięci? :)
Oczywiście że też;)Oglądałem go z 10 razy może i więcej.Dalej pamiętam człowieka ze stylem małpy lub ostatnią scenę z jego słynnym szpagatem w powietrzu.A napisałem że marnym ponieważ nigdy to nie był aktor który swoją grą ubiegałby o Oscara itd.Zresztą u mnie marny znaczy średni;)
Ok. Ogólnie to Aktorzy Kina akcji Aktorsko jakoś super mocni nie są ale czasami potrafią na prawdę dobrze zagrać. A oglądałeś coś z tych nowszych tytułów co wymieniłem wyżej ? W ogóle coś z nowszych oglądałeś ? :)
Z tego co pamiętam to nie tą tylko poprzednią część Uniwersalnego i nie był to zbyt dobry film niestety
Bo kolejne części "Uniwersalnego żołnierza" nigdy nie powinny powstać. Polecam ci mocno z tych nowszych
Koniecznie "Niezniszczalni 1 i 2" (Co prawda w jedynce nie gra, ale obie części to Hołd dla starego kina akcji! Grają tam same największe legendy kina akcji kina akcji. na pewno ci się spodoba. Po prostu spełnienie marzeń dla każdego prawdziwego fana kina akcji. Na końcu Starcie Tytanów czyli : !Sylvester Stallone kontra JCVD! :) Van Damme zagrał tam świetnie główny czarny charakter. Na pewno ci się spodoba ten film:) "Skazany na piekło" (Na prawdę dobry dramat więzienny. Musi walczyć żeby przeżyć. Na prawdę dobra gra Van Damme) , 'Krzyżowy ogień" (Jeden z lepszych z tych nowszych filmów akcji jak dla mnie. Krytycy uznali go za doskonały w swoim gatunku. Film o dwóch płatnych zbójcach. Van Damme stworzył tam fajny duet z Scottem Adkinsem który w "Niezniszczalnych" 2 zagrał jego prawą rękę). "JCVD" (Film jak i Van Damme bardzo chwalony przez krytyków. Jest to zmyślona historia o Van Damme. Wart obejrzenia). A tu daje ci zwiastun Niezniszczalnych 2 : http://www.youtube.com/watch?v=TgEqVYcryWc na zachętę. Obie części świetne, ale zdecydowanie dwójka przebija jedynkę!!!
Mam nadzieję, że zobaczysz te filmy :)