Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 483 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

Dlaczego wszyscy najlepsi aktorzy mają jusz po 50 lat??!!!

PejaPL

Tez to zauważyłam. Niestety czas zbyt szybko leci, trzeba sie pocieszać tym, że mimo wieku dalej dają radę i występuja w świetnych filmach.

kathrina357

So True

PejaPL

Tak to już jest. taka kolej rzeczy, zestarzeć się. Nas też to spotka.

PejaPL

Bo nie ma ich kto zastąpić.

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

co to będzie jak ich nie będzie...

i o to jest pytanie

prof_mateusz27

Będzie wielka pustka, której żaden inny aktor nie zapełni, chociaż nie wiem jakby się starał.

karoman4

to na pewno

PejaPL

I trzeba dodać, że najlepsze filmy akcji powstawały trzydzieści lat temu. To był złoty wiek takich filmów.

kathrina357

To prawda

PejaPL

http://www.youtube.com/watch?v=HjytmUkbT2E&feature=fvwrel prze hu:) z nim każdy film jest zaje fajny

Kalingras

Ale miesnie. Tak na filmie wyglada zajebiscie z muzyczka i wszystko, tyle ze w zeczywistosci jest owiele trudniej.
Wpisz sobie w youtube: the expendables 2 jean claude vandamme interview.
Popa(cz) jak mu wisi skura przy tricepsach, a jak mu miesnie zmalaly, i jaki STARY O_O. Szkoda mi go

PejaPL

Pewnie Niezniszczalni to jego ostatni film w ktorym sie bije

PejaPL

Jeszcze Universal Soldier: Day of Reckoning. :)

PejaPL

Dobre pytanie: Takiego Van Damma to nikt nie zastąpi!

AdamBayern01

Prawda

PejaPL

po pierwsze to żaden z niego aktor

linkin14

Przynajmniej umię kopnąć na wysokość głowy.. Ciekawe, czy taki Depp albo Di Caprio coś takiego potrafią?

AdamBayern01

Nie sądzę.

AdamBayern01

to że umie kopnąć to wystarczy być tylko wysportowanym a nie mieć talent aktorski-zresztą przyznałeś mi rację swoją wypowiedzią

linkin14

Przynajmniej nie jest ciotą jak Depp, racja,, ze drugi De Niro to jest jest, ale ma swój styl i klasę :P A takiego czegoś nie ma wiele aktorów, w tym dużo amrykańskich :P

AdamBayern01

to czy jest ciotą czy nie to tego nie kwestionuję,ale tematem było aktorstwo,a aktorem to on jest marnym

linkin14

Obejrzałeś Skazany Na Piekło, Aż Do Śmierci, JCVD?

AdamBayern01

Uciec, Ale Dokąd?, Podwójne Uderzenie?

AdamBayern01

nie muszę-wystarczy że oglądałem legionistę i replikanta.A po resztą on by sobie nie poradził w filmach typu dramat czy obyczajowy,tylko zawsze akcja,a jak już powiedziałem-do tego wystarczy tężyzna fizyczna i nic innego.

Jak uważasz że jest takim zajebistym aktorem to czemu nie ma ani jednej nagrody,no chyba że zaliczamy do tego złotą malinę?

linkin14

Był trzykrotnie nominowany do Nagrody Złoty Popcorn. Z resztą jesteś mój drogi w błędzie. Aż Do Śmierci na przykład to dramat połączony z thrillerem o niezwykle ciekawej fabule. Replikant przez Ciebie wymieniony to akurat dobry film Van Damma, grający tam podwójną rolę, zarówno tego złego, jak i tego dobrego. Co Ci się w tej produkcji nie podobało? A i skoro oceniasz aktora po dwóch obejrzanych filmach, no to pozdro. Ja oceniam aktora, po boejrzanych co najmniej 7/8 produkcjach, ale nie dwóch, co by zrobił kompletny idiota!
Druga sprawa, poza Aż Do Śmierci Van Damme wystąpił w wielu kryminałach i thrillerach w późniejszych latach, gdzie 60/70% były całkiem udane - po prostu znasz bardzo słabo jego filmografię i oceniasz go na podstawie dwóch nieudanych produkcjach... Życzę powodzenia w takim razie na dalszej dordze oceniania, to tylko kwestia czasu, zanim ktoś Cię skrytykuje a tego typu rzeczy.

AdamBayern01

w wielu kryminałach i thillerach można występować ale były to filmy które są elementy walki.

Zastanów się czy JCVD zagrałby wiarygodnie w filmie typu więzień nienawiści czy milczenie owiec?On Nortonowi i Hopkisowi nie dorasta do pięt.Cały czas moja odpowiedź sprowadza się do tego by uświadomić ci że on z ,,sukcesami,,może występować tylko w filmach z elementami walki

A to że oceniłem go po 2 filmach to nie widzę w tym nic dziwnego gdyż np Legionista jest najbardziej ,,reklamowany,, to zapewne jest to jego najlepsza rola,a jak tu się nie popisał to pozostałe filmy tylko w dół

AdamBayern01

Najlepsze filmy jakie tam oglądamy byle te na poczatku jego kariery. Oczywiscie nie mowie ze później zle gral

PejaPL

Później tzn po 2000r. miał kilka bardzo fajnych produkcji, polecić coś? :)

AdamBayern01

Nie dzieki. Pobieram wszystkie filmy z jego udzialem, hehe

AdamBayern01

no pewnie że nie , jest nie powtarzalny i nikt nie umi takiego świetnego poł obrotu z wyskoku jak on :)

kewin948

No zajebiscie mu to wychodzi

PejaPL

też bym chciał tak kopać jak on :D hehe

użytkownik usunięty
PejaPL

Dlaczego od 50 - tki, bo to stare kojoty :)