Uwaga!!! Poniedziałek 11 marca o 21:00 na Tele 5 " Inferno: Piekielna walka".
Wtorek 12 marca o 20:00 na Polsacie " Korpus weteranów".
Ooo, jak puszczają fajne filmy to wszystkie na raz. W sumie mam dylemat z głowy bo mam zakodowany Ale kino.
Ja takie filmy akcji jak Terminator, RoboCop, Uniwersalny żołnierz czy inne świetne klasyki (i nie tylko) akcji najczęściej oglądam na kinie domowym z orginalnego DvD :) najczęściej te filmy które mam na płycie czyli orginalne lub piraty to nie oglądam w Tv .
Ja już dawno filmu w tv nie widziałam. Ostatni raz to było, kiedy Szklaną pułapkę 4 puszczali na polsacie.
Tak widziałam oba:) Według mnie " Krzyżowy ogień" to dobry film. " 6 kul" też niedawno oglądałam na zalukaj ale tak średnio mi się podobał choć JCVD dobrze zagrał. Jeśli chodzi o " Inferno " to jak go pierwszy raz obejrzałam pomyślałam sobie " co to ma być?" . Zwłaszcza ta erotyczna scena mnie rozwaliła. Dla mnie lepiej by było gdyby ją wycieli ale cóż. Jak obejrzałam go wczoraj drugi raz to jakoś cieplej go przyjęłam i nawet zabawny mi się wydał ale w porównaniu do innego dorobku Van Damma to cieńko:) :P Mimo wszystko dla samego pooglądania sobie JCVD warto było. Tęsknie za produkcjami z jego najlepszych czasów jak " Lwie serce ", " Kickboxer ", " Krwawy sport " czy " Podwójne uderzenie". Ale musiałby być wiecznie młody, żeby znów kręcić takie filmy:)
Ok, też uważam, że "Krzyżowy ogień" lepszy ,ale "6 kul" moim zdaniem nie jest słabe (tego samego reżysera). Inferno taki trochę inny, ale może być, ujdzie (mi tam te sceny nie przeszkadzała w dużo filmach akcji takie są:). Wiele osób tęskni zwłaszcza za starymi produkcjami Jean- Claude'a, Stevena, Arnolda, Sly, Dolpha i Chucka ale wiadomo czasy się zmieniają i nie będzie tak jak kiedyś.
Dobrze, że powspominać zawsze można te stare , dobre czasy:) W sumie to choćby Van Damme zagrał nie wiem w jak słabym filmie ( choć do tej pory tak nie było) to i tak go obejrzę ze względu na niego, z czystej sympatii. Ok spadam z forum. Za chwilę " Korpus weteranów""
Ja mam wszystkie z Jean- Claude'em zaliczone :) To miłego oglądania. Mi "Korpus weteranów" się nawet podobał :)
Ja obejrzałam 35 filmików z JCVD. " Korpus weteranów " nawet niezły. Chętnie zobaczyłabym jego wszystkie filmy w kinie a byłam tylko na " Niezniszczalni 2". Może kiedyś zrobią taki maraton. Marzenia, co?He,he.
No pewnie. Wiem, że czasami puszczają na festiwalu filmów kultowych w Katowicach "Krwawy sport" (przynajmniej 2 lata temu tak było) był też m.in "Terminator". Wiesz w Ameryce była premierę kinowa filmów "Krzyżowy ogień", "JCVD" i "Eagle Path" (w Cannes). A u nas podobno nawet nie puszczą w polskich kinach tylko od razu na Dvd film z Arnoldem Schwarzenneger'em "Last Stand" czyli Likwidator...
Smutne to bardzo i założę się, że jakby puścili te filmy w polskich kinach to na pewno sporo ludków by je obejrzało. Zazdroszczę Amerykanom. Co sądzisz o filmie "JCVD" ? Pierwszy raz obejrzałam go na Zalukaj i spodobał mi się. Kupiłam go później na DVD. Zwłaszcza monolog Van Damma mnie wzruszył. Takie rozliczenie się z przeszłością. Myślę też ,że on tęskni za starymi, dobrymi czasami. Ma swój wiek i dokonuje rozrachunku z własnym życiem.
Wiesz te niektóre premiery to były tylko w wybranych kinach poza "JCVD".
"JCVD" jest świetne bardzo spodobał mi się ten film. Fajna zmyślona historia o Jean-Claude Van Damme'ie. Van Damme zagrał świetnie w nim :) hehe Po za tym film odniósł sukces, był bardzo chwalony przez krytyków, miał świetne recenzje itp. No nie wiem czyby tak strasznie latali do kin to nie to co kiedyś. Kino akcji też nie jest tak popularne jak kiedyś. Wszystko się zmienia. No gdyby zrobili wielką produkcje wysoko budżetową z nim w roli głównej dobrze zareklamowali to możliwe.
No właśnie, wszystko kręci się wokół kasy i na tym cierpi " prawdziwe" kino akcji a nie te stworzone głównie komputerowo. " JCVD" zaliczam do najlepszych filmów Van Damma bo pokazał w nim, że naprawdę potrafi grać. Bardzo mile mnie w nim zaskoczył. Twardziel kina akcji odsłonił w nim swoje słabości dzięki czemu wydał się widzom taki ludzki. Przyznam, ze momentami czekałam aż rozmiecie kopniakami tych gości na poczcie a tu niestety, van Damme bał się o życie tak jak każdy z nas by się bał na jego miejscu gdyby poczułby lufę pistoletu na skroni. Taki film był mu potrzebny a nam , fanom jeszcze bardziej. Żyj sto lat i dłużej Jean Claude van Damme!!!
Kilku ze starej ekipy: Stallone'a, Schwarzeneger'a, Willis'a, Lundgren'a ale najbardziej Van Damme'a :).
Też ich bardzo lubię. W ogóle bardzo lubię prawie wszystkie wielkie ikony kina (Czyli Arni Sly, Steven, Bruce no i w tym oczywiście Jean-Claude )akcji i też te mniejsze (czyli Blanks, Hues, Yeung, Dudikoff, The Dragon).
Po za tym Jean-Claude jest moim ulubionym aktorem.
Podpisuję się pod tym, choć z The Dragonem nie widziałam jeszcze filmów, ale kojarzę gościa z twarzy. Od siebie dodam jeszcze do tego grona Jeta Li, Jackie Chana, Sammo Hunga, Speakmana, Lundgrena i Biao Yuen.
Nie wypisałem wszystkich, ale wiadomo, że miałem też ich na myśli. Sammo Hunga i Biao Yuen z nam jedynie z kilku filmów. A Speakmana prawię w ogóle, ale to się zmieni
Coś czuję ze go polubię też przez ten jego styl walki (American Kenpo Karate) świetny.
On szybki jest bardzo. A oglądałeś już ''Niezawodną obronę''?
A Biao Yuen'a to polecam również poznać, bo to jeden z najlepszych kaskaderów-fighterów azjatyckich. Niestety nie miał takiej charyzmy, jak Jackie i Sammo, dlatego się nie wybił i pozostał w ich cieniu. Ale człowiek wart podziwu. ;-)
Właśnie jeszcze nie oglądałem tego filmu jeszcze a chciał bym. Polecam na początek z The Dragonem film Blackbelt (gra tam też czarny charakter Hues) Oboje wymiatają :)
Zanim ja to obejrzę. Na razie jestem przy Bondach i nie chcę przerywać serii innymi filmami. Ale już kończę części z Moorem i zostaną mi Dalton, Brosnan i Craig.
Ja mam prawie wszystkie filmy z Van Damme zaliczone (Choć te nowsze nie oceniłem jeszcze ale zrobię to ) to i tak najcześciej oglądam tylko te jego najlepsze filmy w Tv np Krwawy Sport ,Kickbokser czy Podwójne Uderzenie .Dawno już w tv nie leciało ,,Lwie Serce ,, ,,Bez Odwrotu ,, czy ,,Czarny Orzeł ,, Mogli by to puścić w końcu .
No mogliby w końcu. " Podwójne uderzenie" puszczali dawno temu na TV4. " Kickboxer" Czy " Krwawy sport" chyba najczęściej pokazywali. " Lwie serce" . "Bez odwrotu" i "Czarny orzeł" nigdy nie widziałam w tv a na VHS-ach i w necie. Obejrzałam też prawie wszystkie pozycje z JCVD ( 35 ), brakuje mi kilka nowych tytułów. Może w końcu na Zalukaj się pojawią. Szczególnie interesuje mnie " Eagle path, the"
Lwie serce i Bez odwrotu leciały na pewno. Mie dziwi dlaczego nie puszczają "Uniwersalnego żołnierza1" pamiętam że jeszcze kilka lat temu leciał co jakiś czas na jedynce(tvp1) o 20:00 lub 21:00 to samo z "Terminatorem" Arniego.
Film : Eagle path podobno ma być na prawdę dobrym filmie był puszczony w 2010 w Cannes, ale później znikną z kin bo ponieważ coś oni jeszcze z tym filmem robią. Więc sobie go na razie nikt nie obejrzy.
Eagle path "JCVD jest autorem scenariusza, reżyserem, producentem i gra główną rolę. Sam Van Damme opisuje to jako, obraz w połowie na podstawie prawdziwej historii, w połowie umiejscowiony w innej rzeczywistości. Brzmi to ciekawie, czyż nie? "
Bardzo ciekawie i mam nadzieję, że w końcu go skończą i będzie można go obejrzeć. Czekam na to z niecierpliwością bo zapowiada się , że to będzie fajny film.