W któym filmie Waszym zdaniem Van Damme wypadł najlepiej w całęj jego 20paro letniej karierze? :)
Nie widziałem JCVD, ale nieźle zagrał w Lwim sercu czy Maksimum ryzyka, a z tych nowszych to Replikant.
Pod wzgledem walk to w Krwawym Sporcie ,a pod wzgledem gry aktorskiej to Wykonać Wyrok lub Podwójne Uderzenie
O co chodzi ? W Krwawym Sporcie moim zdaniem walczył najlepiej ,chociaż w Kickboxer ,Lwie Serce i Podwójne Uderzenie też świetnie walczył .Natomiast w Wykonać Wyrok to był bardziej taki mroczny thiller ,mniej walk ale za to świetny klimat i Van Damme tam fajnie zagrał .Wogóle na twoje pytanie trudno odpowiedzieć bo Van Damme miał wiele znakomitych filmów w swojej karierze i trudno jednoznacznie odpowiedzieć czy np Kickboxer czy Nieuchwytny Cel
Ok .Sorry ze tak się uniosłem .Van Damme miał jeszcze jeden film w swojej filmografi który był w pewien sposób fenomenem ,a chodzi o słynego Cyborga .Kiedyś ktoś na forum Van Damma lub jego filmu zrobił Sonde czy Ankiete typu podajemy 3 najlepsze z nim filmy oraz z 3 najgorsze itp W najlepszych wiadomo pojawiały się głosy na Krwawy Sport ,Kickboxer ,Lwie Serce itp a na najgorszych Uliczny Wojownik ,Za Ciosem ,czy Pasażer itp Natomiast Cyborg podało kilka osób i do najlepszych i do najgorszych z nim filmów .Niesamowie co .Kiedyś pytałem moich kolegów co myślą o tym filmie ,niektórzy mówili ze to jest najlepszy z nim film .Sądzi też wiele osób na necie .Ale są też tacy którzy uwazają i to spora ilośc osób ze to jest jeden z najgorszych z Van Dammem filmów .Cyborg =Jednocześnie Doskonały a z drugiej strony Mocno Nieudany .
Ja tam niestety nie posiadam kolegów godnych naszych zainteresowań, ale uważam cyborga za całlkiem niezły film Van Damma - miał lepsze filmy, jak i gorsze od tego :) Co do najlepszych za Lwie Serce umieścił bym Nieuchwytny Cel, co do najgorszych zdania nie mam, gdyż są one prawidłowo dobrane.
Pozdrawiam ;)
Cyborg, fakt klimatyczny i dość specyficzny film, a rola Van Damma moim zdaniem jak na film Paula Verhorven'a bardzo ciekawa. Mi się Van D. aktorsko nawet podobał w tym filmie, tak jak i cały film, ogólnie pasował do poziomu tegoż filmu - mimo że dla większości ludzi będzie to niezły gniot. Ale ja jednak lubię takie klimaty ;)
Było już takie bardzo podobne pytanie.
Odp. "Uniwersalny żołnierz" 1992 : Luc Deveraux - http://en.wikipedia.org/wiki/Luc_Deveraux :)
Obejrzałem dziś może zbyt późno jak na te lata, ale 4 część Rockyego, w której jak dobrze pamiętamy zagrał Dolph w roli czarnego charakteru. I moim zdaniem Dolph dużo lepiej, żeby nie powiedzieć 100 razy lepiej zagrał w czwartej odsłonie tej słynnej serii, niż w Uniwersalnym Żołnierzu. Jeszcze ta walka ze Stallone - rewelacja. Nie oszukujmy się, ze Rocky to jest film wyższej półki, 4 część zwłaszcza, ala tam zostałą umieszczona Dolpha najlepsza rola.
cała seria jest super uwielbiam rockiego to jeden z moich ulubionych filmów i najlepiej Syl tam zagrał Dolph był takim dobrym dodatkiem jak czytałem na necie że najbardziej charakterystyczna rola: radziecka maszyna do zabijania na ringu ("Rocky IV" ) / amerykański cyborg-zombie ("Uniwersalny żołnierz")
cytat z neta Choć nigdy nie dobił do poziomu sławniejszych kolegów, to na przełomie lat 80-tych i 90-tych był dobrze rozpoznawalny dzięki produkcjom, w których grał u boku bardziej znanych aktorów ("Rocky IV" i "Uniwersalny żołnierz").
ja oglądałem ostatnio oglądałem Hooligans to jest dopiero dobry film :) Pozdro
a między Rocky a Uniwersalny żołnierz jest spora różnica ale oby dwa są to filmy Kultowe i je uwielbiam
Moim zdaniem najlepiej wypadł w filmie In Hell. Mogłabym jeszcze dodać kickboxer, (całkiem nieźle tam wygląda). ;-)
No kochana: Wybrałaś dwa moje ulubione filmy z nim :) Widać, ze masz dobry gust :)
Pozdrawiam Serdecznie ;*
Oczywiście, w Twoich wybranych filmach Van Damme zaprezentowałsię świetnie :) Oby było więcej z nim takich filmów :-)
Wiele jest filmów w których zagrał świetnie. Ja wybiorę dwa ulubione, a jest to Kickboxer i Krwawy Sport.
Uciec, Ale Dokąd?, Podwójne Uderzenie, Nagła Śmierć, JCVD - moim zdaniem wybił się w tych filmach ponad przeciętność pod względem aktorskim. Jeśli zaś chodzi o widowiskowość scen walki to: Bez Odwrotu, Kickboxer, Krwawy Sport i Podwójne Uderzenie. Najlepsze filmy: Podwójne Uderzenie, Lwie Serce, Uciec, Ale Dokąd? i Nieuchwytny Cel.
Z tych co ogladalem na razie to aktorsko tu mi najlepiej wygladal - http://www.youtube.com/watch?v=T0Tuh4YhpQs calkowice rozyebal system, a moglo byc nawet troche lepiej
Film Aż Do Śmierci - rok 2007. Zgadzam się z Tobą, Van Damme tym filmem udowodnił, żen ie powinien być 797 w rankingu :)
Kogo obchodzą te rankingi, Van Damme czy ktos chce czy nie jest ikoną kina akcji, do tego ma bdb film więznienny, w ktorym tez sobie przyzwoicie poradzil, spoko z niego koleś. Jestem ciekawy tego Eagle path.
Chodzi Ci w 1 zdaniu o Skazany Na Piekło [In Hell] ?
Jeżeli chodzi o Eagle Path to już2 lata po przemierze... Niestety, ale nic nie słyszałem o tym, by ten film pokazali z Lektorem PL bądź też napisami Polskimi. Szkoda, bo to mógłbyć wielki hit w karierze JCVD.
A ma jakiś jeszcze na takim poziomie? Naprawde bdb film, świetna historia o człowieku, ktory walcząc i wygrywając w tych sparkach przegrywał samego siebie, dawal sie wykorzystywac tym ludziom, ktorzy to organizowali, ale potrafił się podnieść, odnalazł się w tym wszystkim, do tego zjednoczył inne gangi( fajny cytat tam był, jakoś tak "Wpólnota ludzi potrafi obalic każdy system") Walki są tu świetnym dodatkiem, nie sa takie wyrafinowane jak te w początku kariery JCVD, ale za to realistyczne i brutalne jak cały film chociaz ta brutalność nie była przecholowana. Dobry mroczny klimat, ten czarny tez robił wrazenie, sam film daje troche do zastanowienia.
Eagle path fajnie by to było sobie obejrzeć, chociaz mam jeszcze pare do obejrzenia, na Replikanta sie szykuje, a wcczoraj oglądałem dobry action sci-fi, dobra fabuła, walki niezłe, czas fajnie zleciał na tym filmie
Jezeli chodzi o jego filmy po roku 2000 to miał ich dużo, ale tego typu, jak In Hell niestety nie zobaczyliśmy. Niestety, ale chyba tylko Skazany Na Piekło był jednym z najlepszych filmów Van Damma po roku 2000. Później był jeszcze Aż Do Śmierci, który był świetny pod wględem aktorskim JCVD, oraz do tej kolekcji nielicznej dodał bym Krzyżowy Ogień. Wymieniony przez Ciebie Replikant jest wg mnie dobrym filmem z Van Dammem, ale nie przez wszystkich docecnianym.
To jeden z jego mniej udanych filmów, Van Damme nie pasuje w zupełności do filmów wojennych. Ale nie wykluczę możliwości ze Van Damme dobrze się zaprezentował w pierwszych chwilach tego filmu jako bokser.