Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 483 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

Poszukuje filmu w którym być może grał Van Damme ale nie jestem pewien, gdyż oglądałem go na początku lat 90 jako gówniarz. Akcja rozgrywała sie na jakimś turnieju w którym zawodnicy mogli używać różnej broni. Wiem, że był bardzo krwawy. Pamiętam gościa z kastetami, któremu obcięto ręce mieczem i chyba przecięto go potem na pół. W finałowej walce główny bohater odbija kopniakiem rzucony w niego miecz i przebija nim przeciwnika. Jeśli ktoś wie co to za film będę wdzięczny za podanie tytułu.

Michalq

coś ci się pomyliło, oglądałem wszystkie filmy z Van Damme i na pewno nie grał w tym co napisałeś

prof_mateusz27

Możliwe dlatego napisałem, że nie jestem pewien czy to był Van Damme.

Michalq

rozumiem

Michalq

Niejestem pewien ale czy nie chodzi ci o film ,Amerykański Samuraj ,,?

bradock

Nawet na pewno :) tam grał David Bradley i Dacascos a nie Van Damme.

Lizmak

I jeśli się nie mylę, to ten właśnie film leciał wczoraj na tele 5 po godzinie 20.

karoman4

No i wreśćie obejrzałem dziś ,,Laserową Misją ,, Muszę powiedzieć ze ten film to kawał solidnej dobrej sensacji ,typowej dla kina lat 80 .Wszystko tu mamy strzelaniny ,pościgi ,eksplozje ,bójki ,typowy charakterystyczny humor dla takich produkcji z tamtego okresu .Bardzo mi się podobało ze w tym filmie Brandon Lee walczył z Ruskami ,lubię takie zimno -wojenne klimaty .Dodam jeszcze ze cześć akcji działa się podobnie jak w ,,Czerwonym Skorpionie ,,w Afryce ,na pustyni. Świetna też była muzyka .Jedyny minus tej produkcji to jednak słaba cheografia walk w wykonaniu Brandona Lee .Spodziewałem się lepszych walk w jego wykonaniu ,mając na uwadze takie produkcje ,,Ostry Poker w Małym Tokio ,, czy ,,Huragan Ognia ,,Niemniej jednak walk w tym filmie nie było zbyt dużo ,a Brandon załatwiał swoich przeciwników szybko i skutecznie .Ogólnie ten film jest w stylu Rambo ,Jamesa Bonda itp Dałem ocenę 8 chodz 7 też mogła by być .

bradock

O, dziękuję Bradock. ;-) Mówisz, że troszkę gorszy od ''Huraganu ognia''? Ok, wezmę to pod uwagę. Nie długo obejrzę ten film i wyrobię własną opinię o nim.

karoman4

Tylko pod wzgledem walk ale ogólnie dobrze ,strzelaniny są ,pościgi ,humor są .Choć ogólnie Huragan Ognia jest lepszy to jednak ,,Laserową Misję śmiało można obejrzeć.Kawał świetnej rozrywki .

bradock

Okey, w takim razie dziękuję za pomoc. ;-)

Lizmak

Filmu tego nie jeszcze nie ogladałem ale kiedyś ogladałem zwiastun tego filmu wiec tak skojarzyłem .Musze go obejrzeć ze wzgledu na Bradleya i Dacascos

bradock

Polecam, przyzwoite kino. Dacascos gra tam postać negatywną. Karoman ma rację, często puszczają Amerykańskiego Samuraja na tele 5.

Lizmak

Wczoraj leciał, ale przegapiłam. Obejrzałabym, ale za późno spojrzałam w tele tydzień.

Lizmak

Ok ,na pewno obejrzę .Na Tele 5 wiele dobrych filmów puszczają typu Wściekłość i Sprawiedliwość ,Ządza Zemsty czy Pierśćień Ognia .Czemu inne stacje telewizyjne nie idą tym śladem ,kierunkiem tylko puszczają te nowe filmy Van Damma ,Seagala i Lundgrena których nie da się ich ogladać ?

Lizmak

Tak to dokładnie ten film, dzięki Wam bardzo za tytuł. Kiedy go oglądałem prawie 20 lat temu to wszystko wyglądało o wiele straszniej a aktor faktycznie do Van Damme'a średnio podobny :D