Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 459 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

Szkoda 1006 miejsce.

użytkownik usunięty

Van Damme może i nie jest dobrym aktorem, ale i tak jest za nisko co pokazuje, że ten ranking jest do dupy. :)
Czy tak ludzie nie lubią Jeana. Należy mu się szacunek za wkład w kino akcji.

Ty nadal zwracasz uwagę na ten ranking? Nie warto się nim przejmować. Tu nie chodzi o to że go nie lubią. Bo Van Damme jest lubiany. To, że ten ranking jest do dupy to wiadomo od dawna. Za dużo ludzi bierze go na poważnie. Spójrz gdzie jest Tom Cruise 1030 miejsce a przecież wiadomo, że jest lepszym aktorem od takiego Stathama 35 miejsce... Za nie długo pewnie wbije do 30. Van Damme to niezły aktor. Pokazał w nie jednym filmie, że umie grać. Bez wątpienia jeden z największych i najlepszych gwiazd kina akcji!

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Lubię czasem popatrzeć na ranking sprawdzając co się dzieje w końcu po coś on tu jest. Cruise jest nisko pewnie przez jego przynależność do sekty. Statham tak wysoko to nieporozumienie. Co do Jeana to dla mnie to taki przeciętniak, może i potrafi zagrać, ale za mało ma innych niż filmów akcji filmów.

Oglądałeś "JCVD" "Mściciela" lub "Aż do śmierci" ? Jeśli nie to powinieneś obejrzeć a dopiero później się wypowiedzieć. Tam zagrał zdecydowanie lepiej niż przeciętnie. Sam film "JCVD" jak i Jean Claude był chwalony.

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Mściciela kiedyś dość widziałem, ale nie powaliło mnie. Za film JCVD słyszałem że był chwalony. Uważam natomiast, że jeden czy dwa filmy nie czynią od razu z niego niezłego aktora, bo pamiętajmy iż w wielu słabo zagrał. Jakby Van Damme grał częściej w innych gatunkach to może bardziej by się wykazał wtedy bym go niezłym czy dobrym nazwał.

To sobie przypomnij ten film cały. A czy ja mówię że maił od razu powalić aktorstwem ? Zagrał dobrze. Po 2000 nie raz zagrał miarę nieźle albo dobrze. A przed 2000 zagrał dobrze. np w Podwójnym uderzeniu. Na pewno nie złym aktorem. Od powalania aktorstwem to jest De Niro itd :)

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Zły nie jest to prawda.

W żadnym słabo nie zagrał.Zawsze grał super.

użytkownik usunięty
aza_0_9_z_

. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\

głupie.

A poza tym wyrażam tylko swoją opinie.

użytkownik usunięty
aza_0_9_z_

To nie wyglądało na wyrażenie swojej opinii. Zresztą nie chcę dyskutować z kimś kto nie ma pojęcia na ten temat.

Zdziwiłbyś się.Po prostu mówię tak jak jest.Jak ty tego nie widzisz to twój problem.Ja już skończyłem.

użytkownik usunięty
aza_0_9_z_

Chyba mam do czynienia z jakimś fanatykiem Van Damme'a. Twierdzenie, że jest on bardzo dobrym aktorem jest obrazą dla takich De Niro, Hopkins czy Pacino. Nie wiem jeszcze po co mi odpisujesz skoro nie podajesz żadnych sensownych argumentów.

Okey.Wiadomo,że aktorzy,których wymieniłeś są rewelacyjni w tym co robią.Ale rewelacyjny i bardzo dobry to chyba jest jakaś różnica.

użytkownik usunięty
aza_0_9_z_

Nie ma pomiędzy słowami rewelacyjny czy bardzo dobry zbyt dużej różnicy. Natomiast między tymi trzema co wymieniłem, a Van Damme jest duża różnica jeśli chodzi o grę aktorską.

''Nie ma pomiędzy słowami rewelacyjny czy bardzo dobry zbyt dużej różnicy. ''

No na filmwebie, to aż 1 punkt różnicy jest.

użytkownik usunięty
karoman4

Czyli się potwierdza to co pisałem.

Tak, ale bardzo dobry film nie jest rewelacyjnym filmem. A rewelacyjny film nie jest bardzo dobrym filmem.

użytkownik usunięty
karoman4

Ehe ale gdzie ja tu o filmach pisze. xD

To samo tyczy się gwiazd kina.

użytkownik usunięty
karoman4

Aha czyli ocena 10 dla aktora oznacza arcydzieło. :D

A nie może być po prostu arcymistrz, arcymistrzyni? Tłumaczyć, jak dziecku. ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

To ty do mnie pijesz. Pisałem że nie ma pomiędzy dwoma słowami zbyt dużej różnicy co było jasne, a ty mi o filmach gadasz. Wśród aktorów nie ma nazwanych ocen więc można sobie wymyślać jak się chce.

karoman4

Czyli zgadzasz się z tym co napisałem?

aza_0_9_z_

Z tym, że JCVD jest świetnym aktorem? Częściowo. Ja uważam, że on nie jest jakimś wybitnie utalentowanym aktorem, ale swoje potrafi zagrać, więc krótko mówiąc jest dobry.

karoman4

No właśnie.Dobrze to ująłeś.Nie jest wybitnie utalentowany.Przecież nie jest zawodowym aktorem.A właśnie jak gra to już świetnie.

aza_0_9_z_

Ale ja jestem dziewczyną. ;-)

karoman4

Aha,sorki.

karoman4

Ogólnie gwiazdy kina akcji nie są jakoś wybitnie utalentowani aktorami.

prof_mateusz27

Racja. Ważne, by z gracją władali bronią, czy sztukami walk.

karoman4

A Willis ?

prof_mateusz27

Widowiskowe akcje, np. bomba w szybie windy, skakanie z dachu, itp.

karoman4

Mi chodziło że Willis przecież umie grać na prawdę

prof_mateusz27

Aha. Widzisz, nie załapałam. Myślałam, że pytasz, czym wyróżnia się Willis w akcyjniakach.

karoman4

On z nich ma zdecydowanie największy talent.

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Bo Willis to aktor, a nie fighter grający w filmach akcji. :)

Wiem dla mnie również on jest bardziej prawdziwym aktorem.

prof_mateusz27

Eastwood ,Connery mają większy talent a też przecież byli gwiazdami kina akcji czy bardziej bohaterami kina akcji .

użytkownik usunięty
bradock

Wiesz to też bardziej prawdziwi aktorzy, ale też w kinie akcji grywali z którego są znani. Zresztą oni zapoczątkowali po części ten gatunek.

Dokładnie.

prof_mateusz27

Pierdu,pierdu.

prof_mateusz27

Van Damme był bardzo dobry jako aktor ale tylko w gatunku kina sensacyjnego .Zresztą w innych gatunkach nie grał ,mo może ,,Legionista ,, i ,,Uciec ale dokąd ,,

bradock

Dokładnie.To jest aktor tego gatunku.A akurat w nim jest świetny.

bradock

Już tyle czasu siedzę na filmwebie, a nadal biorą mnie za chłopaka. Taki to już chyba mój los jest na tym portalu. Hehe. ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

Może to wina nicku, wiesz ta końcówka "man".

Końcówka mojego nicku, to nie ''man''.
Poza tym mam chyba napisane imię w rubryce ''Imię i nazwisko''.

użytkownik usunięty
karoman4

"man4" na to samo wychodzi.

Mój nick nie tak się oddziela, tylko tak: ka.roman4.

użytkownik usunięty
karoman4

Myślisz że każdemu będzie się chciało w profil wejść?

Z grzeczności wypadałoby zajrzeć z kim ma się do czynienia i unikać tego typu pomyłek.