2 MARCA (SOBOTA) TRZY FILMY ZRZĘDU NA POLSAT-FILM
ULICZNY WOJOWNIK - 19.00
UCIEC, ALE DOKĄD - 21.00 polecam
STRAŻNIK CZASU - 22.55 polecam
Cyborg niszczy swoją zajebistością ,klimatem ,akcją wszystkie 3 filmy wyżej !http://www.youtube.com/watch?v=-nlnJbHb86w
Ta, gówno jest dla Ciebie wszystko, co nie jest z Seagalem. A Strażnik Czasu to bardzo dobry film sci-fi - pewnie dlatego go krytykujesz, bo Seagal takiego silmu nie posiada w swojej filmografii. Pozdro.
Oglądałem kawałek kiedyś na TVNie i zaraz przełączyłem. Na IMDB i Filmwebie piszę: akcja tylko i wyłącznie.
Ciekawe, że na tych 2 słynnych stronach o filmach nie ma nic otym. A szukam właśnie i inf. o Sci-Fi brak.
Bo to zwykłe filmy akcji tylko nierealistyczne jak prawie każde. Rambo czy Niezniszczalnych w takim razie można też nazwać Sci-Fi bo dzieją się tam rzeczy fantastyczne. :)
Zobacz na jego komentarz pod tym filmem :) O ile to dla Ciebie nie problem, jest pewnie niżej, ale mega irytujący.
Filmy S -F nazywa się te filmy gdzie świat danego bohatera zawiera elementy fantastyczno -naukowe ,np w Robocop bohaterem jest Robot -Policjant ,W Uniwersalnym Żołnierzy bohaterami są Zombie -Cyborgi .To jest rasowe S-F a nie nierealistyczna akcja .Takim rozumowaniem to można Bonda zaliczyć do kina S - F a przecież Bond prezentuje klasyczny moduł filmu sensacyjnego .Natomiast dla Damiana kino akcji to jest wyłącznie film sensacyjny ,film mocno osadzony w rzecywistości .Żadnych wątków ,klimatów S-F .Dla mnie takie rozumowanie jest nie do przyjecia .
Dzięki Kolego .To tak samo jak ja bym nie lubił filmów wojennych i bym twierdził że Rambo 2 ,3 ,Zaginiony w akcji czy Czerwony Skorpion nie należą do klasyki akcji .Jak już pisałem kiedyś w latach 80 film akcji był bardzo popularny i dało się odczuć go w każdym gatunku filmowym .Mieszano że sobą różne gatunki filmowe np akcja +s/ ,akcja +komedia ,akcja +horror ,itp Powstawały nawt nowe gatunki filmowe jak film ,,Zimno -Wojenny np Rocky 4 ,Rambo 2 ,Inwazja na U.S.A ,Czerwony Świt ,Firefox itp .
Dzięki Adamie .Zgadza się ,Van Damme miał dużo takich filmów jak Cyborg ,Uniwersalny Żołnierz ,czy Strażnik Czasu .
bestia to sc-fi pełna geba,i bdb ze seagal nie posiada takiego chłamu,niestety straznik czasu mimo iz z lat 90 jest słaby.
Jak to też?
Seagal grał tylko i wyłącznie w jednym gatunku filmu, bo nie umiał zagrać w innych, co ważne w ogóle nie próbował. A Van Damme ma dużo dobrych i świetnych filmó Sci-Fi - Uniwersalny Żołnierz, Strażnik Czasu, Replikant.
i dobrze ze nie próbował,universalny zołnierz jest wmiare ale 2 pozostałe słabej juz jakosci,zreszta seagal ma 2 filmy sc-fi próbował tez ale mu nie wyszło wiec dobrze ze nie kreci tego.
To że nie nagrywał sc-fi czy innych gatunków oznacza tylko jedno jaką ubogą karierę aktorską ma ten pan.
Van Damme czy Lundgren próbowali swoich sił także w innych gatunkach może nie zawsze z udanym skutkiem ale starali się grać inne role.
to nic nie oznacza,seagal poprostu jest stworzony raczej tylko i wyłacznie do akcji,a seagal w swojej filmografi posiada filmy sc-fi takie jak bestia czy czas zemsty.