Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 483 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

2 MARCA (SOBOTA) TRZY FILMY ZRZĘDU NA POLSAT-FILM

ULICZNY WOJOWNIK - 19.00
UCIEC, ALE DOKĄD - 21.00 polecam
STRAŻNIK CZASU - 22.55 polecam

prof_mateusz27

przy czym wart polecenia jest tylko ten drugi.

damianho15

Cyborg niszczy swoją zajebistością ,klimatem ,akcją wszystkie 3 filmy wyżej !http://www.youtube.com/watch?v=-nlnJbHb86w

bradock

http://www.youtube.com/watch?v=-nlnJbHb86w

bradock

nie ogladałem i nie zamierzam bo to sc-fi czyli z góry wiem ze mi sie nie spodoba.

damianho15

A ''Terminatora'' oglądałeś albo ''Predatora''?

karoman4

predator zajefajny.

damianho15

To po kiego czorta piszesz, że jeżeli film jest sci-fi to z góry zakładasz, że będzie z tego szit?

karoman4

terminator to zupełnie inny film od predatora,wiem zeby mi sie nie spodobał.

damianho15

NAJPIERW ZOBACZ, POTEM WYCIĄGAJ WNIOSKI - NIE NA ODWRÓT !!!

damianho15

Wszystkie oprócz Ulicznego Wojownika są godne polecenia :P

AdamBayern01

straznik czasu to sc-fi gówno,uciec,ale dokad to juz koniecznie ogladajcie.

damianho15

Ta, gówno jest dla Ciebie wszystko, co nie jest z Seagalem. A Strażnik Czasu to bardzo dobry film sci-fi - pewnie dlatego go krytykujesz, bo Seagal takiego silmu nie posiada w swojej filmografii. Pozdro.

AdamBayern01

Jak to nie. Seagal też ma filmy sci fi w filmografii, jak chociażby ''Bestia''.

karoman4

Bestia to film akcji, niz więcej. Gdzie tam były elementy sci-fi?

AdamBayern01

Widocznie nie oglądałeś do końca. Były motywy z laleczkami voo doo.

karoman4

Oglądałem kawałek kiedyś na TVNie i zaraz przełączyłem. Na IMDB i Filmwebie piszę: akcja tylko i wyłącznie.

AdamBayern01

Bo pewnie nie dopisali, a powinni.

karoman4

Ciekawe, że na tych 2 słynnych stronach o filmach nie ma nic otym. A szukam właśnie i inf. o Sci-Fi brak.

AdamBayern01

Dobra, zostawmy ten temat.

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Bo to zwykłe filmy akcji tylko nierealistyczne jak prawie każde. Rambo czy Niezniszczalnych w takim razie można też nazwać Sci-Fi bo dzieją się tam rzeczy fantastyczne. :)

Nieuchwytny Cel z Van Dammem to samo mozemy uznać za taki przykład, co nie?

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Według damiana to pewnie tak. :)

Zobacz na jego komentarz pod tym filmem :) O ile to dla Ciebie nie problem, jest pewnie niżej, ale mega irytujący.

AdamBayern01

Nie ma co Adam tam się popisał

Filmy S -F nazywa się te filmy gdzie świat danego bohatera zawiera elementy fantastyczno -naukowe ,np w Robocop bohaterem jest Robot -Policjant ,W Uniwersalnym Żołnierzy bohaterami są Zombie -Cyborgi .To jest rasowe S-F a nie nierealistyczna akcja .Takim rozumowaniem to można Bonda zaliczyć do kina S - F a przecież Bond prezentuje klasyczny moduł filmu sensacyjnego .Natomiast dla Damiana kino akcji to jest wyłącznie film sensacyjny ,film mocno osadzony w rzecywistości .Żadnych wątków ,klimatów S-F .Dla mnie takie rozumowanie jest nie do przyjecia .

użytkownik usunięty
bradock

Dobrze powiedziane może Damian zrozumie. :)

Dzięki Kolego .To tak samo jak ja bym nie lubił filmów wojennych i bym twierdził że Rambo 2 ,3 ,Zaginiony w akcji czy Czerwony Skorpion nie należą do klasyki akcji .Jak już pisałem kiedyś w latach 80 film akcji był bardzo popularny i dało się odczuć go w każdym gatunku filmowym .Mieszano że sobą różne gatunki filmowe np akcja +s/ ,akcja +komedia ,akcja +horror ,itp Powstawały nawt nowe gatunki filmowe jak film ,,Zimno -Wojenny np Rocky 4 ,Rambo 2 ,Inwazja na U.S.A ,Czerwony Świt ,Firefox itp .

bradock

Masz raację, Tomku. Van Damme miał w karierze dużo takich przykładów.

AdamBayern01

Dzięki Adamie .Zgadza się ,Van Damme miał dużo takich filmów jak Cyborg ,Uniwersalny Żołnierz ,czy Strażnik Czasu .

bradock

Zgadza się. ale do niego to i tak nie dotrze.

Kino akcji nie musi być realistycza. ale be przesady.

karoman4

niestety ma ale na szczescie tylko 2 chyba.

AdamBayern01

bestia to sc-fi pełna geba,i bdb ze seagal nie posiada takiego chłamu,niestety straznik czasu mimo iz z lat 90 jest słaby.

damianho15

To, że Tobie się nie podoba, jeszcze nie oznacza, że jest słaby.

AdamBayern01

i tu seagal jest oczywiscie tez lepszy bo nie nagrywał sc-fi chłamów/

damianho15

Jak to też?
Seagal grał tylko i wyłącznie w jednym gatunku filmu, bo nie umiał zagrać w innych, co ważne w ogóle nie próbował. A Van Damme ma dużo dobrych i świetnych filmó Sci-Fi - Uniwersalny Żołnierz, Strażnik Czasu, Replikant.

AdamBayern01

i dobrze ze nie próbował,universalny zołnierz jest wmiare ale 2 pozostałe słabej juz jakosci,zreszta seagal ma 2 filmy sc-fi próbował tez ale mu nie wyszło wiec dobrze ze nie kreci tego.

użytkownik usunięty
damianho15

Które niby Seagal ma filmy sc-fi, nie słyszałem o takowych.

Ja właśnie też granat. Dlatego się pytam naszego geniusza Seagalowego.

użytkownik usunięty
damianho15

To że nie nagrywał sc-fi czy innych gatunków oznacza tylko jedno jaką ubogą karierę aktorską ma ten pan.

Van Damme czy Lundgren próbowali swoich sił także w innych gatunkach może nie zawsze z udanym skutkiem ale starali się grać inne role.

to nic nie oznacza,seagal poprostu jest stworzony raczej tylko i wyłacznie do akcji,a seagal w swojej filmografi posiada filmy sc-fi takie jak bestia czy czas zemsty.

damianho15

A ''Siła rażenie'' to nie jest sci fi? Seagalowi oczy na czerwono świeciły się.

karoman4

to akurat nie,heh to nic nie znaczy.

damianho15

No to dlaczego oczy mu się świeciły, jak Terminatorowi?

karoman4

ciezko to wytłumaczyc sczerze to nie pamietam tego wstrzaszajacego wydarzenia moze cos przeoczyłas.

damianho15

No sorry, widziałam spot w tv.

użytkownik usunięty
karoman4

Sprawdzałem filmografię Stevena i nie znalazłem żadnego filmu Sci-Fi. :)

W ''Mad Maxie'' np też nie działo się nic kosmicznego, a mimo to ma przypisane sci fi.

użytkownik usunięty
karoman4

Akcja filmu osadzona jest w postapokaliptycznym świecie.

Tyle to ja wiem. Ale ok już nie drążę tego, bo nie chce się kłócić.

użytkownik usunięty
karoman4

Ale przecież ci napisałem dlaczego Sci-Fi po co mamy się kłócić?