Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 483 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

Ulubione filmy z JCVD

użytkownik usunięty

Do każdego podawać tytuł i krótki opis dlaczego ten film jest waszym ulubionym. Co ma dany film w sobie szczególnego.

Oto moja ulubiona 10 :
1 Podwójne Uderzenie
2 Krwawy Sport
3 Kickboxer
4 Uniwersalny Żołnierz
5 Nieuchwytny Cel
6 Maksimum Ryzyka
7 Wykonać Wyrok
8 Cyborg
9 Aż do śmierci
10 Niezniszczalni 2
Nie chcę mi się już pisać dlaczego dany film ma w sobie coś szczegónego , po prostu lubię te filmy i tyle .Zresztą filmy Van Damma są prawie wszystkie takie same ,zawsze ten wygimnastykowany Jaś wciela się w postacie sprawiedliwych wojowników którzy ratują niewinnych ludzi przed złem .Ale jak to się za to ogląda !!!!

użytkownik usunięty
bradock

Ok. ;)

bradock

Oto moja ulubiona i kultowe filmy.
1992 Uniwersalny żołnierz
1991 Podwójne uderzenie
1990 Lwie serce
1989 Kickboxer
1988 Krwawy sport
1986 Bez odwrotu
2012 Niezniszczalni 2

Serio wszystkie oprócz Pasażera, Zakonu i Legionisty i 3 cz. Universalnego Żołnierza(2009r.) i nowy Dragon Eyes, tak to pozostałe są super ;)

AdamBayern01

A Uliczny Wojownik jeszcze.

AdamBayern01

A inferno ?

bradock

Film nie był rewelacyjny, ale też i nie był beznadziejny! Sprawiedliwa 7/10 za humor, który tam panował ;)

AdamBayern01

Moim zdaniem powinien mieć ocenę 5-6 ,7 na pewno nie

bradock

To Twoje zdanie, nie będę go kwestionować. Z resztą co do filmó Seagala też się nie zgadzalismy, więc pozostanę w pozycji bez słowa!

AdamBayern01

W sumie 6-7 ,ale napewno nie wiencej .Za Ciosem też nie było udane ,reszta natomiast ok

bradock

Za Ciosem to się zgadzam 6/10. Takiemu filmowi jak Inferno 7/10 wyżej nie można postawić, co też się zgadzam!

Więc tak, pierwszym filmem Jean Claude Van Damme po którym zwróciłem na Niego uwagę był Wykonać wyrok z 1990 roku wydawało mi się że ten film był Jego pierwszym dobrym nie B klasowym filmem:), Uniwersalny żołnierz z 1992 roku Jean Claude Van Damme ( wygimnastykowany Belg ) vs Dolph Lundgren ( skandynawski gigant ) Uciec ale dokąd? z 1993 roku Jean Claude Van Damme na prowincji:) ale film dawał radę Nieuchwytny cel z 1993 roku moim zdaniem perełka gatunku Jean Claude Van Damme powinien zwrócić myśli i swoje kreacje w te stronę gdzie dla bandziorów jest żywą tarczą a i tak wiadomo że wyjdzie z każdej opresji myślę że za to Go kochamy:) Strażnik czasu z 1994 roku Jean Claude Van Damme jako agent specjalnych służb bezpieczeństwa tytułowy Strażnik czasu chyba każdy z Nas pamięta scenę ze szpagatem gdy na podłogę rozlała się woda z bańki Nagła śmierć z 1995 roku film dobry ale tam Jean Claude Van Damme był jakiś bez formy a szkoda:( Quest z 1996 roku mi się podobał trochę taki ,, lepszy ,, Krwawy sport z 1988 ( w gwoli przypomnienia ) jedynym jego minusem było to że moim zdaniem mogło być więcej międzynarodowych rywalizacji Jean Claude Van Damme który tam reprezentował USA mógł by walczyć z zawodnikami z Rosji Niemiec Francji Hiszpanii Meksyku Panamy Argentyny RPA Mongolii Chin Japonii itp. po prostu więcej zawodników Maksimum ryzyka z 1996 roku wstyd się przyznać ale teraz nie za bardzo pamiętam jego fabułę muszę odświeżyć seans ale to chyba w tym filmie była scena seksu Jean Claude Van Damme i Natasha Henstridge:) Legionista z 1998 roku mi się podobał podobnie jak w filmie Quest z 1996 ( w gwoli przypomnienia ) akcja działa się w latach trzydziestych XX wieku, Uniwersalny żołnierz 2 z 1999 roku film nie najwyższych lotów ale walka pomiędzy Jean Claude Van Damme vs Michael Jai White miała swój urok ( z tym że murzyn się lepiej bił niesamowite akrobacje z Jego strony i wielki plus:) ) mówią że ostatni ,, dobry ,, film z Jean Claude Van Damme to Replikant z 2001 roku po trochu się z tym zgadzam:) no i seria ,, odgrzewanych kotletów ,, Uniwersalny żołnierz 3 z 2009 roku i Uniwersalny żołnierz 4 z 2012 roku jak za tak niewielkie pieniądze przeznaczone do ich realizacji filmy dość dobre:) aczkolwiek mam wrażenie że ta seria o żołnierzach umiera śmiercią naturalną:( Krzyżowy ogień z 2011 roku podobno jest nawet nawet choć sam jeszcze nie oglądałem no i Niezniszczalni 2 i tekst Jean Claude Van Damme do Sylvestra Stallone ,, Czy chcesz mnie zabić jak mężczyzna czy też chcesz mnie zabić ... jak tchórz ... Więc jak będzie mężczyzna ... czy tchórz:) ,, no normalnie kozak tekst ze strony Jean Claude Van Damme skierowany do Sylvester Stallone który ma się za króla filmów sensacyjnych ,, należało się ,, Sylvester Stallone i ,, brawo ,, dla Jean Claude Van Damme zresztą obaj są wspaniali i życzę im jeszcze ... jeśli nie wielu to przynajmniej jeszcze kilku udanych kreacji:).

1. Bloodsport
2. Kickboxer
3. Cyborg
4. Double Impact
5. Universal Soldier
6.Wykonać Wyrok
7. Nieuchwytny Cel

To są moim zdaniem jego najlepsze i topowe filmy. Krótko podsumowując: akcja i walki na najwyższym poziomie.:)

Oczywiście miał tez inne dobre filmy, ale no właśnie dla mnie "tylko dobre": np Lionheart, Maksimum Ryzyka, In Hell.

Lizmak

Masz kolego prawie taką samą listę jak ja .Maksimum Ryzyka dałbym do jego najlepszych .

Uniwersalny żołnierz - mój ulubiony film JC ma w sobie wszystko co powinno się znajdować w takim kinie Pościgi, Strzelaniny, Świetne walki, Doskonałe postacie, napięcie od Początka do końca itp.

Krwawy sport- po prostu super film z genialną ścieżką dźwiękową i bombowymi walkami !!!

Nieuchwytny cel - Wspaniałe kino stworzone przez mistrza tego gatunku ze świętą obsadą !!!

KickBoxer, Podwójne Uderzenie również uwielbiam

Skazany na piekło - film jest piękny od początku do końca

to moje najbardziej ulubione !!!

Na pierwszym miejscu jest u mnie Lwie Serce. Potem jest Krwawy Sport, Skazany Na Piekło i Kickboxer. Podoba mi sie w tych filmach praktycznie wszystko, sceny walki, fabuła no i oczywiście Van Damme.