Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 483 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

Bo na napisach koncowych mozna odnalesc jego nazwisko.

zysy

gra Predatora na początku. W ciekawostkach na jego temat pisze że zrezygnował przez nie wymienienie go w czołówce. Nie wiem kto to pisał, ale no cóż. Źle napisał. Zagrał tylko w początkowych scenach ze względu na kontuzje, nie mógł dokończyć. Jakby ktoś się pytał skąd wiem, to czytałem jego biografię po angielsku kiedyś.

zysy

Z tego co przeczytałem ostatnio na jakiejś stronce, Van Damme, owszem, zagrał Predatora, ale tylko w kilku ujęciach - facet zmęczył się bieganiem w mało wygodnym kostiumie Predatora już po pierwszym dniu zdjęciowym i porzucił robotę.

charles_monroe

wierzysz w to?? Van Damme zmęczył się bieganiem?? ktoś kto około 3-4 godzin dziennie poświęcaq ćwiczeniom plus codziennie biega, nie wydaje mi sie aby się zmęczył biegając jako predator. Przeczytałeś najwyraźniej zwykłe plotki. Poszukaj sobie biografii Van Damme'a. Tam pisze dokładnie. :)
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Marko_Martinez

wiem tyle ze van damme mial grac jednego z komandosow tyle ze sie nei dogadali... a ze wcielil sie w postac predatora to mi nic nie wiadomo , no i nie sadzicie ze jest za maly ??;) arnoldzik ma ponad 185 a predator byl od niego sporo wyzszy a efetow komputerowych do predatora raczej nie uzywali (chodzi mi o sama postac predatora tzw kostium ). no chyba ze jak mowisz w poczatkowych scenach gdzie predatora wogole malo co widac...

Marko_Martinez

Nie, no po prostu wysiadam i idę spać, sama inteligencja tu przebywa. ;) Słowo "bieganie" nie miało zostać zrozumiane dosłownie -"granie", "zasuwanie", "przebywanie na planie", etc., też byłoby ok. Dziwaczne kostiumy to odwieczna bolączka osób, które muszą je nosić - poczytaj sobie wypowiedzi odtwórców Chewbacci, Robocopa, Batmana (to to w ogóle mordęga straszna ponoć była - w kostiumie Batmana podobno aktorzy ledwo podnosili nogi), R2D2, Dartha Vadera albo nawet którejś z odtwórczyń głównych ról w "Wyznaniach Gejszy", a zrozumiesz o co chodzi. Tu nie chodzi o kondycję, w wielu kostiumach po prostu człowiek nie da rady usiąść, a co dopiero jeszcze skakać po drzewach czy tłuc się z przypakowanymi komandosami (vide Predator) i Van Damme najwyraźniej nie okazał się najbardzije wytrwałą z tych osób.

charles_monroe

Van Damme nigdy nie zagrał w 'Predatorze' Miał grać potwora w momencie, gdy uszyto pierwotny kostium(zupełnie inny wyglądowo niż ten finalny), ale potem zdaje się zmienił się producent, zrezygnowano z tego kostiumu i po projekcie Winstona od razu zatrudniono Halla, głównie ze względu na jego wzrost. JCVD nigdy nie pojawił się nawet na planie, kostium przymierzał tylko na etapie pre-produkcji. Tak przynajmniej mówią w dokumentach, które można znaleźć na yt etc. Tam jest pokazana cała historia z kostiumem. Dlatego też w żadnej scenie nie ma na ekranie JCVD bo nigdy nie trafił na plan, odstrzelono go od razu, gdy zmienił sie design potwora.

Tracker

był na pewno na planie bo nie raz z Arni wspominali jak to się poznali

prof_mateusz27

no byl na planie ale zrezygnowal z grania Predatora. zreszta mial na sobie kostium z ktorego potem zrezygnowano. http://www.youtube.com/watch?v=JnI91z-F7a8 tu jest wszytko

kinoman989999

dzięki

Marko_Martinez

Każdy może grać predatora, nawet wujek Staszek.

zysy

nie gral epizodu. sceny z nim zostaly wyciete. http://www.youtube.com/watch?v=JnI91z-F7a8 tu jest wszystko

kinoman989999

Nie było go na planie jak krecili tylko na etapie pre-produkcji w studio. Arnolda mógł tam poznac.