Witajcie
Tutaj możemy się podzielić, który film Jean Claude Van Damma Wam się podobał najbardziej? :)
A i jeszcze jedno: Film ma być od roku 2000 czyli "od Zakonu w górę".
Czekam na odpowiedzi, oczywiście z wytłumaczeniem :)
PS. Ma być to tylko JEDEN film i dlaczego Wam akurat się podobał...
Moim ulubionym filmem z Jean Claude van Damme jest i zawsze będzie :
PASAŻER "Derailed".
http://www.filmweb.pl/film/Pasa%C5%BCer-2002-37600
Dlaczego bo opisem wszystko wyjaśnia jest emocjonujący trzyma w napięci do samych minut gry, i JCVD tam wymiata na całego.
Pasażerami pociągu jadącego przez Europę Wschodnią są: agent Kristoff i piękna złodziejka Galina. Pociąg zostaje porwany przez terrorystów. Ich głównym celem jest przejęcie wirusa, który może spowodować śmierć wielu milionów ludzi. Podczas wykolejenia pociągu wirus wydostaje się i zagraża życiu pasażerów. Kristoff jest jedyną osobą, która może uratować miliony ludzi przed zagładą.
a już sobie przypomniałem - no film dobry, na dobrym poziomie :) szkoda tylko, że średna taka niska :/
ciekawe, do czego się w tym filmie ludzie przyczepili - akcja była, ryzyko duże było Van Damme był - ja tam nie widzę w tym filmie nic negatywnego ;)
Bo tam nie ma nic negatywnego.
Ludzie nie potrafią odróżnić dobrego filmu od szmiry :)
u mnie to Second in Command, najwyzej oceniony film z van dammem, duzy plus za ten film poniewaz uwielbiam klimaty wojenne. co do derailed to tez uwarzam za dziwne ze taka niska ocena, mi sie spodobal i dalem 8
tego filmu też nie miałem okazji obejrzeć, ale statnik muszę Ci powiedzieć, że dzięki Tobie i Twoimi słowami - już go ściągam :)
rzeczywisty tytuł tego filmu to Zastępca?
http://www.youtube.com/watch?v=kI3frRk72WM
to ten film statnik? :D
tak dokladnie ten. jak masz przegladarke firefox to sciagnij program downloadhelper to zainstalowaniu tego programu mozesz sciagac filmy np z youtube itd
Nie, no "Pasażer" był słabiutki. Takie b-klasowe popłuczyny po Speed czy Liberatorze.
Wartym uwagi filmem z Van Damme po 2000 roku jest na pewno "Skazany na piekło", czy też "Mściciel". Oba filmy skutecznie maskowały słabiutkie scenariusze naprawdę dobrą realizacją, pomimo małych budżetów.
może nie zgodzę się z Tobą , co do tego Pasażera, ale te 2 filmy : Skazany na piekło i Mściciel były niezwykłe w wykonaniu JCVD. szczególnie ten 1 - te walki z Andriejem i Valią - majstersztyk ;)
Tak. Razem tworzą naprawdę udany duet. Na forum tego filmu pisałem już że jestem pod wrażeniem pełno krwistości bohaterów tego filmu. W kinie akcji klasy B to niezwykła rzadkość. Adkinsa z chęcią zobaczyłbym w kinowym filmie akcji :)
Nie. Pierwszy film z Adkinsem jaki widziałem to "Ninja". Przyznam że totalnie w ciemno, ale jak film za niewielkie pieniądze sporo tam akcji, tudzież walk na naprawdę dobrym poziomie.
to sobie obejrzyj Niepokonanego , coś w style "Skazanego Na Piekło" - w więzieniu organizowany jest turniej walk pomiędzy skazanymi nie?
Ten co go wygra otrzyma wolność :) mówię Ci bardzo dobry, walki na najwyższym poziomie, a średnia 7,8 mówi sama za siebie ;)
Scott jest za to w obsadzie Niezniszczalnych 2. Szkoda tylko że zapewne będzie tam miał rolę epizodyczną jak bohater VHS- przebojów lat 90 Gary Daniels w pierwszej części Niezniszczalnych.
ciekawe, jaki będzie ten film Niezniszczalni 2 :D jedynka mi się bardzo podobała ze względu na Stallone - jak byłem bardzo mały - pasjonowałęm się nim bardzo ;)
Schwarzenegger, Stallone, Willis, Lundgren, Li, Norris (!), Van Damme, Statham- to musi się udać. Każdy szanujący się fan kina akcji lat 80 i 90 musi to zobaczyć. Brakuje tylko Seagala i nie żyjącego już Charlesa Bronsona, a mieli byśmy wszystkich wielkich gatunku.
Aż się łezka w oku kręci mieć ich wszystkich w jednym filmie to CUD ŚWIATOWEGO KINA.....ahhhh, dobrze że chociaż połowa jest :)
Po roku 2000 - hmmmmm, jego najlepsze filmy były wcześniej , później to tandeta lub przeciętność , ale na szczęście zmienił to film z 2011r. KRZYŻOWY OGIEŃ . Ten film jest moją odpowiedzią na Twój temat.
Uzasadniać mi się nie chce , kto widział ten wie dlaczego.
Pozdrawiam Nati ;d
oglądałęm go i muszę powiedzieć, że to dobry wybór Natalio ;** to świetny film, pokazujący dobre zgranie Van Damma z Adkinsem :)
jeżeli chcesz jakieś dobre filmy z tymi dwoma aktorami (nie koniecznie będący w jednym filmie) to wal do mnie :)
niee no co Ty! :) ale pierwszy raz widzę dziewczynę, która się zainteresowała jego filmami po prostu ;)
Wejdź do mnie na profil i luknij filmy które widziałam i jak oceniałam , jakoś za dużo tego jest by się tu rozpisywać ;p
Nieuchwytny cel
Uciec, ale dokąd?
Podwójne uderzenie
Kickboxer
Krwawy sport
Bez odwrotu
i najważniejszy : Lwie serce
Pozdrawiam ;d
aa ;) masz bardzo dobry gust - z resztą pewnie wszyscy Ci to powiedzą ;) to są filmy mówi się o nich ponad czasowe , ja tam mogę ogladać te filmy bez końca :) na pewno będziemy mieli dużo tematów do rozmowy ;)
Pozdrawiam Cię serdecznie ;**
Tak , przecież pisałam to właśnie kilka postów wyżej , Krzyżowy Ogień może być powrotem JCVD do tego aby znów zaistnieć w filmach na poziomie a nie tandetach. Może być , ale czy będzie ? Zobaczymy.
Pozdrawiam ;d
nie zauważyłem sory , ale myślę że Van Damme znowu nadchodzi i będą z nim kolejną super filmy jak te z lat 90:)