Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 483 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

pamietam jak ponad 20 lat temu zaczalem fascynowac sie filmami z van dammem i oczekiwalem kazdego filmu w wypozyczalni nawe miale taki uklad ze gosc sprzedawal mi plakaty i kasowal nie malo za nie . dzis choc juz wyrosle z kolekcjonowania plakatow to jedna czesc z nich mi pozostala gdzies gleboko w szufladzie lecz jesli chodzi o filmy to posiadam 99 procent w swojej kolekcji . A jak wy wspominacie swoj poczatek z tym aktorem

marko1139

Zaczeło się od "Uniwersalnego żołnierza 1992" kompletnie nie znałem tego aktora ale film oglądnąłem se go chyba 4 razy z rzędu puzniej następne części i zaczołem się interesować Van Damme czytałem wszystko o nim stał się moim wzorcem. I do tej pory jest moim ulubionym aktorem :)

marko1139

Nieuchwytny Cel - lato 2010r. Załuję tylko, zę tak późno - Van Damme w tym filmie zaimponował mi po 1 swoimi umiejętnościami, jeżeli chodzi o walkę. 2 jeżeli chodzi o umiejętności aktorskie - bo też zagrał tam rewelacyjnie :)
Pozdrawiam ;)

użytkownik usunięty
marko1139

Ja tak samo wspominam :)
Moja przygoda zaczęła się od tego że po prostu zaczynając swoje podboje filmowe,
a miałem możne z 6 lat, jak nie mniej a pojęcia o filmach w TV za dużo nie było,
mój starszy miał odtwarzacz VHS na kasety większe niż moja ręka, DVD w tedy nie było.
Miał wszystkie filmy jak na ten rocznik z JCVD,
więc co wieczór po prostu puszczał mi filmy z nim, bo bajki z wieczorynki po porostu były dla bab, i mnie nudziły.
Więc coraz częściej oglądałem filmy, z jego udziałem, dostałem zaangażowania na kolejne przymusowe oglądanie kolejnych hitów (oczywiście z JCVD), no i tak, dalej, i tak dalej,
aż do dzisiaj, darząc tego wspaniałego aktora, podziwem, szacunkiem i ulubieniem.

A pierwszym filmem był " Wykonać Wyrok ", :)
Wielkim sentymentem jest go nie lubić.

marko1139

Ja pierwsze spotkanie z tym świetnym aktorem kina akcji ,czyli Van Dammem miałem w 1994 roku ,byłem wtedy latem na wakacjach na wsi u kuzyna i on przyniósł kasetą Video z dwomafilmami nagranymi od kolegi ,z którym się zamienił .(Kolega dostał komedie w krzywym zwierciadle ,,Wakacje ,, oraz Szpiedzy tacy jak my z Chevy Chase ) My dostalismy od niego Dwa filmy z Van Dammem : Nieuchwytny Cel i Krwawy Sport .Nieuchwyny Cel ogladalimy bardzo zaciekawieni i z entuzjazmem ale tak naprawde to Krwawy Sport nas powali na kolana i to co tam Van Damme pokazał ,:Świetnie pokazany trening Van Damma przez tego Japoczynka ,Rozwalanie cegły reką przez Van Damma , Szpagaty na krzesłach ,sztuczka z monętą ,świetne walki ,różni zawodnicy ,świetny i przerażający Bolo Yeung ,moja ulubiona walka to była ta co Frank Dux walił się nogami po zabrach z Paco ,na końcu go Dux obrotówką zmiótł .Póżniej też o Van Dammie wiedziałem z Gazet ,Ciotką kupowała sobie taką damską gazete popularną w latach 90 ,,Przyjaciółka '' i tam gdzie była rubryka kultura ,kino pisano o filmie Strażnik Czasu i była taka linijka Gwiazdy za Ekranu i tam opisano krótko biografie Van Damma ,.Zresztą Van Damma był ulubieńciem damskiej widowni ,młody przystojny ,meski itp cęsto pojawiał się w damskich( i nietylko) magazynach ,szczególnie ze cesto zmieniał partnerki .A pózniej tak jak pisiecie zaczełem chodzić do Wypozyczalni Video i brało się kolejno filmy Belga np Wykonać Wyrok , Podwójne Uderzenie czy Uciec ale Dokąd itp

użytkownik usunięty
bradock

Skąd ja to wiem....

bradock

tak w prawdzie to Nieuchwytny Cel i Krwawy Sport to 2 najlepsze filmy w jego karierze - moim zdaniem ;)

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Jak dla mnie jest ich o wiele więcej :)