Jennifer LawrenceIII

Jennifer Shrader Lawrence

8,2
99 435 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jennifer Lawrence

Ktoś mógłby mi wytłumaczyć, jakim cudem to aktorskie zero znowu dostało nominację? I najgorzej, że pewnie dostanie 2 statuetkę... Przecież to jest niepojęte. Pomyśleć, że taki fenomen jak Sigourney Weaver Oscara na koncie nie ma...

konradxyz

Nie jeszcze nie widziałam, ale zamierzam obejrzeć :) Akurat American Hustle to dopiero niedawno nakręcili ;) Oscara to ona dostała za "Poradnik pozytywnego myślenia" ;)
btw: premiera w Polsce jest 31 stycznia, więc jakoś nie miałam okazji go obejrzeć ;)
Nie wiem jak tam zagrała, jedynie co mogę napisac to to, że po zwiastunie nie wywarła aż takiego wrażenia, żeby zasługiwała na Oscara. Nie wiem jak z całym filmem. :)

AktorkaDD

Oceniasz grę aktorską po zwiastunie? Tam wrażenie miało zrobić tylko i wyłącznie Led Zeppelin - Good Times Bad Times

Animeholic

Człowieku, nikogo nie oceniam :) Najpierw muszę obejrzeć film. Ze zwiastuna nic nie wynikło, ale i tak muszę obejrzeć film, żeby coś więcej napisać. Na razie napisałam tylko, że po zwiastunie tego nie widać i tyle :)
Skończmy tą rozmowę bo nie o tym pisałam na samym początku i nie będę się teraz zastanawiać nad filmem, który jeszcze NIE miał premiery w Polsce. ;)

ed j. rush

Może się nie znam, nie wiem, ale ja się zgadzam z tą opinią. Jennifer jest świetną osobą, bardzo ładną, ale bardzo nijaką aktorką. Możecie mnie zakrzyczeć, ale ja najbardziej kojarzę ją z "Igrzyskami śmierci", który to film uważam za świetny, a moją ocenę o nim obniża gra aktorska Jennifer właśnie. Jedna twarz przez cały film. Czy naprawdę to, że rozchyla usta i patrzy jak spłoszona łania pozwala sklasyfikować ją jako świetną aktorkę? A już najbardziej boli mnie, że ona jest 15- PIĘTNASTA!- w rankingu 100 najlepszych aktorek, wyżej niż Judi Dench czy Helen Mirren. Śmiech na sali.

princessofall

Spoko, spoko- w marcu będzie już w trójce ;)

Z nią jest jeden podstawowy problem- włączasz sobie ten 'Poradnik...' i nastawiasz się: "wow, Oscar za rolę pierwszoplanową, to o czymś świadczy!". Upływają minuty, a Twój entuzjazm cały czas spada. W końcu film się kończy, a Ty nie potrafisz sobie przypomnieć choćby jednej sceny, po której cisnęłoby się na usta: 'tak, to rola godna Oscara!'...

ed j. rush

http://www.youtube.com/watch?v=AKRCOAVtXgU
Jeżeli tej sceny nie potrafisz sobie przypomnieć, to już nie mam więcej pytań ;)

ed j. rush

W American Hustle trochę przeszarżowała. Tak jakby na siłę w każdej scenie chciała się wykazać.

użytkownik usunięty
ed j. rush

Bo oscary to ściema od dłuższego czasu, nie pojmujesz. Tam nie dostajesz nagrody za umiejętności tylko za wpływy albo za ładny uśmiech, a i pewnie co innego robią, wiadomo o co chodzi.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem