Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 546 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Podobno Depp szuka scenarzystów do swojego nowego projektu o życiu malarza Salvadora Dali. Uwielbiam obrazy Salvadora szczególnie tak znany ja Uporczywość pamięci.Depp chce osobiście zagrać słynnego surrealistę w filmie. Mam nadzieję ze ten pomysł wypali obu Panów bardzo podziwiam, a wy co o tym myślicie?

Madame

na wzajem! a jakie filmy Ci przyszły?

NonaT

Co gryzie Gilberta... Dziewiąte Wrota i Arizona Dream. Wiecie wszystkie te filmy już widziałam ale na każdą wypłatę kupuję sobie 2/3 filmy i tworzę kolekcję:D:D

Madame

chyba trzeba będzie tez tak zrobić szarpnie moich rodziców po kieszeniach ale czego sie nie robi z miłości do dzieci co? ;)

Madame

Nawzajem!!! :D
Cathi, nie wierze, ja mam z dawnych lat plyte "the best of" Wilkow ;d xD

Astartte

też mam tą płytę!!

cathi

:O
xD

Astartte

no, nie sądziałam, że tutaj znajdę jeszcze osobę, która podziela moje muzyczne zainteresowania:)

cathi

No teraz to juz bardziej podzielala :), ale kiedys to sluchalam tej plyty w kolko i jeszcze raz i od nowa :D Mialam discmena i szpanowalam ^^

Astartte

też już teraz praktycznie Wilków nie slucham, ale płyta lezy w domu i od czasu do czasu sobie ja jeszcze włączam:) fajnie jest posłuchać czegoś co kiedyś się uwielbiało i nadal nie wstydzić się tego;P
pamiętam, że zawsze kowałam kawałek "Benjamin" i "Dokąd zmierzamy".

cathi

O, o muzyce widzę rozmawiamy?;)
No więc moim masterem jest Bob Marley. I w ogóle kocham reggae, jak również szeroko pojęty rock, funky, jazz i oczywiście muzykę filmową.
A gatunki, których nie trawię to hip hop i techno.

Peace;)

rozczochrany_leb

Staring girl, kupiłam Anioły i demony :) doczytam biografie Deppa i zaczynam to czytać. przeczytałam na razie 6 rozdziałów w samochodzie :) zapowiada sie ciekawie bo od poczatku jest akcja juz zabójstwo :)

NonaT

To w takim razie chyba każda książka Browna zaczyna się zabójstwem. :D

blumenkohl

he he nie wiem na razie czytam tylko ta a kodu nawet nie obejrzałam wole najpierw przeczytać :)

blumenkohl

Ooo no to super myślę, że na pewno Ci się spodoba!!!

Wiesz Łebku, że racja każda jego książka zaczyna się zabójstwem lub jakimś spiskiem... heh przeczytałam wszystkie jego książki, niestety pisze trochę schematycznie ale mimo to każda jego książka mnie wciągnęła:)

Madame

e przepraszam myślałam, że to rozczochrany łeb napisała;)
a to kate...... gafa

Madame

ok lecę czytać bye bye :)

NonaT

Właśnie skończyłam czytać "Lśnienie" no i muszę przyznać, że książka jest rewelacyjna... ale całkiem inna niż film. Niewiele widziałam ekranizacji, które aż tak bardzo odbiegałyby od oryginału. Ale jak najbardziej polecam:)

cathi

ooo widzisz mam Lśnienie przyszło mi kilka dni temu ale na razie czyta go moja mama:/ Skoro rewelacyjna to muszę mamę popędzić:D:D a straszne??

Madame

czy straszne... dziwne. Momentami trzymało w napięciu. Ale zakończenie chyba jednak bardziej podobało mi się z wersji Kubricka. (bo oczywiście tradycyjnie film obejrzałam duzo wcześniej:/)

cathi

A ja niedawno wypożyczyłam sobie Moby Dicka, zaczęłam czytać, wciągnęłam się i...nagle po czterdziestej stronie była osiemdziesiąta;/ Ktoś chyba wyrwał te brakujące...
Tak więc chyba będę musiała sobie kupić własny egzemplarz;)

Peace;)

rozczochrany_leb

kurde ja tak miałam w romeo i Julii. ktos wyrwał scenę balkonowa a mi sie książka nie podobała i nie zauważyłam potem pani na lekcji pyta mnie to co powiesz mi na temat sceny balkonowej. a ja "shit jak scena balkonowa?" ;)

NonaT

Ale skucha;P
A tak na poważnie to jest strasznie denerwujące. Książka Cie wciągnie, a tu nagle brakuje parudziesięciu stron;/

Peace;)

Edward_D__Woood

Ale tu ucichło...:( Tak nie może być!!!
Ja apeluję by ktoś się odezwał;);)

NonaT. vel Wino Forever jak tam ksiązka??:)

Madame

o książka jest jak na razie genialna :) podoba mi sie :)
A Ty co obecnie czytasz? (chyba cierpię na bezsenność)

NonaT

To cieszę się, że Ci sie podoba:) to moja najulubieńsza książka xD

Ja kończę czytać Współczesnego Buntownika i w zasadzie nie wiem za co teraz sie wezmę hmm na pewno za "Gnoja" Wojciecha Kuczoka (Ktoś oglądał PRĘGI?), "Nie mów nikomu" Harlana Cobena i z racji tego że Kod da Vinci mnie zaciekawił to czytam książki na podstawie, których powstał teraz np mam zamiar zabrać się za " Święty Graal Święta Krew":)( To już chyba taka mała obsesja;);))

Też mam czasem takie dni, że cierpię na bezsenność aczkolwiek przed 4rano to już chyba jednak wymiękam;)

Madame

oczywiście pospała bym trochę dłużej ale.... zostałam obudzona brutalnie takim związkiem sie H2O zwie! jejku zaraz umrę i spadnę z krzesła :(
ale i tak najlepsze było to że o % patrze przez okno i jedyna myśl "już jest jutro!" ;) moja mania książek zaczeła się od kompleksu portnoya :) potem przeczytałam 2 cześć ksiązki K-pax ( a co do filmu switna muzyka zapomniałąm o niej wspomniec a mam ja w swoich soundtrakach) :)

NonaT

A no wymarzona pobudka hehe...;) mi na razie udaje się unikać kontaktu z tym związkiem ale nie wiem jak długo potrwa jeszcze moje szczęście..:)

Ja to o 5 spalam jak dziecko i miałam całkiem przyjemny sen hehe.....

K-pax mam ale jeszcze nie czytałam podobno bardzo fajne więc na pewno niedługo się skuszę:) Filmu też nie widziałam, muszę nadrobić:)

Madame

Staring, ja czytałam 'Nie mów nikomu' Cobena i powiem, że całkiem całkiem;D

Peace;)

rozczochrany_leb

O no to zacznę od "Niemów nikomu" w takim razie:)

A tak się mi jeszcze przypomniało że dobra książka to też "Chemia śmierci" Simona Becketta. Jak ją przeczytałam to na jakiś czas zrezygnowałam z mojego weekendowego biegania leśną ścieżką:)

Madame

A nie czytałam. Muszę wypożyczyć;P

A co do dobrych książek, to oczywiście wszystko Tolkiena;D I "Lot nad kukułczym gniazdem", bo niedawno czytałam. No i jeszcze mnóstwo innych, ale nie chce mi się tyle pisać;P

Peace;)

rozczochrany_leb

O, ja też polecam Tolkiena. :) A tak w ogóle to dzisiaj jest podobno jakiś Dzień Czytania Tolkiena czy coś takiego. ;P

blumenkohl

Tak, tak, to dziś;) No bo jeśli weźmiemy dosłownie kalendarz Śródziemia za nasz, to 25 marca jest rocznicą Upadku Saurona i zakończenia Wojny o Pierścień.

I dodaję do ulubionych;)

Peace;)

rozczochrany_leb

Miło mi, ja również dodaję do ulubionych. ;)

blumenkohl

A co Tolkiena czytałaś?;)
I masz śliczny avatar;D

Peace;)

rozczochrany_leb

Jak na razie to niewiele, "Hobbita", "Władcę Pierścieni" i chyba ze sześć razy zaczynałam "Silmarillion", ale jakoś nie udało mi się przebrnąć przez tę książkę. ;P

Ty też masz fajny avatar ;) Viggo ^^

blumenkohl

Oj, ja też brałam się za Silmarillion kilka razy i w końcu go sobie kupiłam i przeczytałam. Naprawdę warto;) A oprócz tych, które wymieniłaś, to ja jeszcze Dzieci Hurina;)

Oj Viggo, Viggo;D

Peace;)

rozczochrany_leb

hmmm.... fanką twórczości Tolkiena nie jestem i raczej już nie zostanę. a obecnie czytam "Miasteczko Salem" Kinga, "Cmentarz zwierząt" też Kinga i "Hannibala - po drugiej stronie maski" Harrisa... no bo nie potrafie czytać tylko jednej książki;P
aha, i po raz kolejny czytam jeszcze "Piotrusia Pana" Barrie'go (ale już kończę)!

cathi

a czytał ktoś "dame kameliową"?

NonaT

Ja nie mimo iż widnieje ona na mym regale:)

Madame

naprawdę fajne :) mi sie podobało :)

NonaT

Nio dokładnie podobno fajna książka, skoro Ci się podobało to w takim razie muszę ją przeczytać jakoś w międzyczasie:)
A właśnie mam nadzieję, że z prezentacją juz wszystko OK?
Zrobiłam filmika:D:D ale ładuję sie na youtube już 20 min:/

Madame

kurcze moj tata bedzie cos próbował z tym zrobić bo mój genialny komp nie czyta na razie tej prezentacji a dzis nie ma czasu mi pomóc bo mecz oglada :( jak sie naladuje to wyslij mi link :) nie moge sie doczekać w jakim programie to robiłaś?

NonaT

aha oki mam nadzieje, że tato coś zdziała:)
Myślę, że chyba jutro rano szybciej to pójdzie więc wyślę Ci linka na Twój blog bo idę już powoli kimać:) Robiłam w Movie Maker, do niedawna nawet nie wiedziałam, że coś takiego mam:) Zrobiłam go do Sweeneya także będzie dużo krwi:D:D:D

Madame

oooooooo super! słucham właśnie the power of love ;)
nasi przegrali 3:0 Ł) shit

NonaT

to jeszcze na dobranoc poślę Ci jedna z moich ulubionych starszych piosenek
http://pl.youtube.com/watch?v=j6uoi-K_ytQ
Power of love to podstawa:D

Dobrze,że nie oglądałam tego meczu bo z nerwów miałabym po spaniu xD
Słodkich snów

Madame

wow fajny kawałek i jak teledysk dobrany! dobranoc !

NonaT

obejrzałam i skomentowałam Ci na youtube i na Twoim blogu i zrobie to jeszcze tu! to było genialne idealnie dobrana muzyka w odpowiedni moment! ja tak nie umiem :(

NonaT

dziękuję <zawstydzona> :) fajnie, że Ci sie podobało mam zamiar zrobić następny ale nie mam na razie muzy, muszę poszukać jakiegoś fajnego kawałka... To kurcze wciąga jak nie wiem, siedziałam wczoraj przy tym chyba 4h bez przerwy hehe normalnie świr ze mnie:)

Madame

ja znalazłam ekstar kawałek zarz Ci go może pokaże na youtube go znalazłam i powiesz co Ty na to? ja miałam z niego rzobic ale totalnie nie mam pomysłu a kawałek jest ekstra tytuł to sweet terligion zesolu chyba imogenheap :)

NonaT

sweet religion*