Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 546 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Podobno Depp szuka scenarzystów do swojego nowego projektu o życiu malarza Salvadora Dali. Uwielbiam obrazy Salvadora szczególnie tak znany ja Uporczywość pamięci.Depp chce osobiście zagrać słynnego surrealistę w filmie. Mam nadzieję ze ten pomysł wypali obu Panów bardzo podziwiam, a wy co o tym myślicie?

NonaT

http://pl.youtube.com/watch?v=Sqo9Wklswzk
a i przy okazji ten film w tle to zatrute pióro i jest genialny!

NonaT

filmik w ciul trochę zboczony ale cały film taki nie jest ;)

NonaT

oki to dawaj go:) jak Tobie sie podoba to mnie na pewno też będzie hehe:)
A powiedz mi da sie na youtube zmienić nick? bo ten co mam to już nieaktualny:)

Madame

powinno sie zmienić przy edytuj kanał zaraz obok aktualnej nazwy :)

NonaT

Kobieto ten kawałek jest genialny!!!!!! Od pierwszej nuty mi sie spodobał!
Wymyślę do niego coś na pewno:) Zaraz jak wrócę do domu to daję go ściągać:D

Madame

:) też mi sie spodobal odrazu a teaz uporczywie szukam jak nazywa sie ten kawałek co wysłałas mi wczoraj wpisałam troche tekstu na google i wyskoczył mi caly tekst ale po tytule nawet sladu nie ma? może pamietasz jak sie nazywa? "come with me into the trees take my hand" chyba tak sie zaczynał :)

NonaT

Depeche Mode "Let Me See You Stripped" ale możesz znać tą piosenkę w takiej wersji też http://pl.youtube.com/watch?v=WX3fn5wrXuY

Madame

OMG rammstein zrobił z tego coa innego ta piosenka tak kurcze delikatna jest bardziej mi się podoba w wykonaniu depeche mode :)

NonaT

Dokładnie ja jak słuchałam wersji rammsteina to cały czas myślał skąd ja to to kurcze znam bo gdzieś mi świtało. Rammstain zmienił diametralnie tą piosenkę!

Madame

kurcze juz sie doczytałam ta piosenka w tym akurat filmiku co mi wysłałąs był jakis tam "shiny top guns"(?) czy jakoś tak :) ale depeche mode juz ściągam i tamto tez :) kurcze uwielbiam depeche mode. musze leciec na razie :( mam nadzieje że dzis wieczorkiem będziesz :) moze jeszcze tu wpadne za jakąś godzinkę :) ok to miłej pracy :*

NonaT

nio tak "Shiny Toy Guns - Stripped" :)
Ja też bardzo lubię Depeche Mode a za piosenkę Enjoy The Silence" ich po prostu uwielbiam (czytaj kocham ;);))
Będę wieczorkiem na pewno, FW to już mój nałóg ;)
Miłego popołudnia :*

Edward_D__Woood

Wolałabym, zeby Salvadora zagrał ktoś z mniej ograną twarzą...

Edward_D__Woood

Ściągnęłam już Sweet religion:D:D
Teraz czekam na obiawienie żeby zabrać się za kolejny filmik:)

Madame

o to ekstra :) na pewno będzie super Johnny plus taka muzyka z tekstem "moja słodka religia" ;)

NonaT

kurcze zaczynam nam ten temat umierać śmiercią tragiczną! czego nikt tu nie napisze czegoś mądrego na prowokacje prowokacje odpisywać!

NonaT

na prowokacje umiecie odpisywać*

NonaT

Racja! Ja już apelowałam gdzieś tam wyżej, że temat nam spada:/

Wracając do idei tego tematu to jak to jest w końcu z ta rolą Salvadora Dali no bo powstaje film Dali & I: The Surreal Story i w rolę Dali ma sie wcielić Al Pacino...

Madame

Hm.. jak już pisałam, widziałabym w tej roli jakiegoś mniej znanego aktora.
Pacino od Depp'a odróżnia fakt bycia wybitnym. Wolę więc Pacino.

szuwarcia

Fakt Pacino to na chwilę obecną, żywa legenda aktorstwa!

Myślę jednak, że Depp pasował by do tej roli, on świetnie się spisuje grając takie ekscentryczne postaci:)

Madame

No co prawda, to prawda, ale ze Depp nie jest tak wybitny jak Pacino nie znaczy, ze nie moze zagrac wybitnego malarza. Uwazasz, ze ma 'ograna' twarz moze akurat ta jedna rola odmieni jego wizerunek, chociazby w Twoich oczach i przestanie byc 'piratem'?

Astartte

Z miejsca zakładasz, że w moich oczach jest piratem..
W moich oczach jest całkiem dobrym, ale przecenionym aktorem, którego lubie u Burtona i jako Gilberta.

szuwarcia

Mi to właściwie obojętne czy Salvadora Dali zagrałby Depp czy Pacino, gdyż obu panów uwielbiam. ;P

blumenkohl

Własciwie.. jeśli zagrałby go Depp, wzrosłoby zainteresowanie surrealizmem wśród młodzieży.. dlaczego ja zainteresowałam się Dalim jako 13latka i to bez Depp'a..? Nie mam pojecia.

szuwarcia

No racja, nie powinnam od razu Cie szufladkowac, ale to taki odruch obronny wyksztalcony przez dosc dlugi pobyt na tym forum ;)
Ja mysle, ze jesli chodzi o zainteresowanie sztuka, malarstwem, tudziez surralizmem, to Depp nic nie pomoze, jesli ktos to czuje, ze sie tak wyraze, to mu nic nie potrzeba innego, a jesli nie, to nic sie nie zrobi. Czy gdy Depp zagral Johna Wilmotha to wzroslo zainteresowanie poezja XVII wiecznej Anglii? Raczej nie.

Astartte

hm.. może masz rację.
Pzdr*

szuwarcia

Hmm.. niby się z wami zgadzam, ale z drugiej strony dlaczego miałoby być to coś złego.. . tzn wzrost takiego zainteresowania
ja np. właśnie na to liczę, interesuję się malarstwem raczej w niewielkim stopniu tzn mam kilku malarzy których dzieła mi się podobają nic więcej Salvadora Dali znam oczywiście ale nigdy nie zgłębiałam jego życia i twórczości i właśnie liczę na to,że film będzie dobry i zachęci mnie do tego, zainteresuje jego osobą, krótki życiorys już czytałam, ale może w filmie twórcom udałoby się wyjaśnić jakoś klarowniej inspiracje jego niesamowicie wizjonerskiej, ale też trudnych, moim zdaniem, do interpretacji dzieł

maga89

a co do roli , myślę, że Depp byłby dobry - wiadomo -role dziwaków ; )
ale jeśli miałby go grać Pacino to oczywiście także nie miałabym obiekcji z racji, że jest mistrzem :)

Edward_D__Woood

Czy ktoś może wie już coś więcej na temat Deppa jako Salvadora Dali???
Tak jak pisałam gdzieś tam wcześniej powstaje Dali & I: The Surreal Story, w którym Dali zagra Pacino. Czy to znaczy, że docelowo mają ukazać się dwa filmy o życiu Salvadora?

Ostatnio na tym forum nie bardzo jest z kim pogadać gdyż zasypane zostało przez wszelakie gry( Gra, Opisywanie, Nowa gra itd) które zaczynają już mnie irytować... myślę, że jedna by w zupełności wystarczyła. Dlatego odkopałam ten temat bo to jeden z ciekawszych jaki się pojawił i może ktoś zdąży się na nim wypowiedzieć zanim znowu spadnie w dół :/

Madame

kurcze ja nic nie słyszałam ostatnio. ale fajnie gdyby zagral go Pacino ale też mnie zastanawia czy wyjda 2 filmy? któras inf to chyba plotka.

NonaT

Al Pacino ma już ten film wpisany w filmografie więc to już potwierdzone... Zresztą na zagranicznych portalach tez już co nieco można wyczytać o Dali & I: The Surreal Story.. jednak o produkcji Deppa jakoś ucichło:/

Madame

Wlasnie, mam pytanie czy jesli na filmwebie w filmografii aktora jest wpisany jakis film to dlatego, ze juz rozpoczely sie juz nad nim prace? Zdaje mi sie, ze tak... ja widze tylko jedno wyjscie, Salvador Dali - rola jaka marzy sie fanom deppa dla sojego idola... Stad ta pogloska. Stracilam nadzieje, ze ten obraz powstanie, dwa robione rownolegle sa niemal niemozliwoscia. Szkoda, bo wolalabym role tego wielkiego malarza niz w filmie "Dark Shadows", ktory jakby nie patrzec bedzie nizszych lotow. Chociaz znajac Deppa nigdy nie wiadomo co z tego powstanie :)

Astartte

no, ale szkoda by było gdyby okazał się ten film o Salvadorze tylko plotką:/
(coś ten temat szybko spada)

cathi

ostatnio czytałam na jakiejś angielskiej stronie, że Johnny ma zagrać w sin city 3. obok pisze ze to jeszcze plotka ja nawet jedynki nie oglądam :P
http://www.moviewalah.com/diary/2007/03/27/johnny-depp-in-sin-city-3
co o tym myślicie?

NonaT

A coś już mi się te wieści o uszy obiły jakiś czas temu:) Ja także nie oglądałam wcześniejszych części ale coś czuje, że to szybko nadrobię xD

Johnny w roli artysty ekscentryka... oczywiście jestem ZA!!!

Madame

pisze tam ze nawet 2 nie powstała ale 3 pisane jest z myślą o Johnnym. hmmm... musze obejrzeć 1 w takim razie ;D

NonaT

Ja też obejrzę pierwsza część... W sumie ta informacja ma już około roku także może już kończą dwójkę.
Czytałam też, że Johnny chętnie by zagrał w Sin City bo jest fanem komiksu Franka Millera :D

Madame

Ja czytalam, ze ma zagrac w HSM ;D I przyznam sie bez bicia, ze nie mam pojecia o czym jest komiks/film Sin City... :) Trzeba nadrobic.

Astartte

kurde to w hsm to jakaś bujda :P (wiecie że dopiero dziś dowiedziałam sie ze to całe hsm to nie jest serial?) Depp w tym nie zagra, bo wtedy wszystkie 10 latki by sie na niego rzuciły :P To wiadomosc na miare pudelka, Szara nie wierz w to :D

NonaT

ha a ja dopiero teraz wiem o co chodzi.. High School Musical hehe ten skrót niewiele mi mówił na początku..:) dobrze, że to plotka bo gdyby miał w tym czymś zagrać to słodkie nastki by go oblazły i to forum też xD

Co do komiksu i filmu Sin City to nigdy nie czytałam, nigdy nie wiedziałam.
W pierwszej części grał Bruce Willis więc omijałam ten film szerokim łukiem. Bruce to połączenie Batmana Spidermana i Supermena w jednym zawsze ratuje świat od zagłady ... co ja mówię jaki świat.. WSZECHŚWIAT! ;)

Madame

Nona, a kto mowil, ze ja w to wierze? ;D I zadne nastki nie oblazlyby forum, bo nikt nie bedzie slodszy od Zaca ;*
A Bruce'a Willisa takze nie lubie, kojarzy mi sie jedynie z filmami akcji, 15 czesciami "Szklanej Pulapki" i paroma komedyjkami srednich lotow :]

Astartte

Kilka miesięcy temu połowa mojej klasy miała fioła na punkcie HSM. Wyobrażacie to sobie? Na przerwie wszyscy łażą po korytarzu i śpiewają piosenki z tego ekhm... "fajnego" filmu, masakra. ;/ Gdy w któreś święta HSM był emitowany w TV postanowiłam obejrzeć, aby przynajmniej wiedzieć o co chodzi i... kurcze, nie sądziłam, że może być coś bardziej idiotycznego niż "Straszny film". ;D

A co do Willisa to nawet go lubię, fajnie zagrał w "Szóstym zmyśle". ;P

blumenkohl

ja też Willisa za "Szósty zmysł" szanuję bardzo. poza tym nie mam nic przeciwko filmom sensacyjnym a pierwsza Szklana pułapka zła nie była. Tylko że temat był zbyt wiele razy odświerzany:/

cathi

Ja widziałam ostatnio jedną scenę ze szklanej pułapki 4... powaliła mnie na kolana <haha>... Szóstego zmysłu nie widziałam.. może jednak się zmuszę;)

Madame

nie "zmuszę"! to cudowny film naprawdę polecam.... szklanej płapki nie widziałam ;/

NonaT

Nona poleca czyli to musi być dobre xD
Z tym "zmuszę" chodziło o to, że gra tam Bruce Willis a ja go nie trawie:/

użytkownik usunięty
NonaT

Szósty zmysł także polecam:) Ten film wprowadza taką charakterystyczną atmosferę. I wiele pozostawia po obejrzeniu.

he he tez go nie lubie nie widziałam wielu filmów z nim, ale ten jest naprawde wyjatkowy. :D robi wrażenie (jak na mnie )

NonaT

To chyba dlatego, że to jest rola Brucea, która różni się od innych. Zwykle gra w filmach akcji, a tutaj nagle pożądny facecik psychiatra. I nawet nieźle sprawdził się w tej roli. Mi się przynajmniej podobało :)

Gehenn

"Szósty zmysł" to film wyjątkowy. Jeden z moich ulubionych. Mogłabym oglądać to ciągle, choć już widziałam dobre parę razy.

cathi

chyba jedyny mądry temat na tym forum