za podanie tytułu chociaż jednego filmu, w którym to dziewczę gra z zamkniętą paszczęką. Byłby to, zaiste, ewenement. Rozumiem, że to niezbyt ładnie z mojej strony, że jawnie kpię sobie z osoby o szwankującym trzecim migdałku (bo to jest, doprawdy, jedyny logiczny powód, dla jakiego mogłaby mieć takie trudności z zamknięciem ust), zwłaszcza, że sama miałam ongiś ten sam problem... ale jak się coś takiego ma to trzeba tot wyciąć!
Mnie natomiast do szewskiej pasji doprowadza płytkość niektórych osób, którzy oceniają aktora po wyglądzie aniżeli po zdolnościach aktorskich. Denerwuje mnie również fakt, że od 2 lat jest poruszany temat buzi Kristen Stewart i antyfani jeszcze się nie wypowiedzieli w pełni na ten temat zakładając kolejne idiotyczne tematy nie wnoszące nic nowego.
A ja uważam że ten temat jest beznadziejny, sory (tego słowa także nie ma w słowniku PWN) ale denerwują mnie osoby które dostrzegają jedynie wady innych, szczególnie aktorów, i tylko ich krytykują nie pozostawiają na nich suchej nitki, ciekawa jestem jak wy zagralibyście w jakimkolwiek filmie. Irytujące jest też zachowanie. niektórych osób, które nie zachowują się poważnie, ale cóż....
A co do polskiego języka... to nie będę się wypowiadała bo mnie by szlak wziął.
to tyle DZIENKUJĘ wszystkim za uwagę.
Aha. A więc na forum danej aktorki/aktora mogą wypowiadać się li i jedynie jej/jego miłośnicy. Dziękuję za wielce przydatną informację, postaram się nie powtórzyć mojego błędu po raz drugi.
Mogą się wypowiadać, że jest złą aktorką, mogą pisać, że drętwo grała, mogą. Ale po raz setny pisać o jej otwartych ustach? Więc nie odwracaj kota ogonem i nie udawaj niewiniątka, bo jakbym napisała, że Pacino ma duży nos to też byś się nie uśmiechała "hihi, hihi, masz racje, hihi, pewnie dlatego nie jest dobrym aktorem hihi...". A Pacino jest aktorem bardzo dobrym. I nawet jakby miał wrzoda na tyłku to niczego nie zmieni. Więc przestań układać w wielkie zdania płytkie teorie.
Ależ ja nikogo nie porównuję. Ja tylko daję przykład bezsensowności Twoich argumentów.
Nic dodac, nic ująć zgadzam się w 100 % z bella3...
Mnie czasami wkurza też że cały czas ma w pół otwartą buzie, ale może tego wymagają jej role? ;>
Ciekawe jak wy byście zagrali jej role...
Pomyśleć zanim coś piszecie juz..;/ Nie każdy jest idealny, a może ona jeszcze nie trafiła na rolę, by pokazać cos innego i nowego... ?
Przepraszam za moją płytkość. Jednak zauważ, proszę, że ja jej wcale nie oceniłam. Możesz sprawdzić na mojej stronie, zaręczam że tego nie zrobiłam. Ja tylko zwróciłam się z pytaniem a to istotna różnica. Poza tym sądzę, że w przemyśle filmowym wygląd aktora ma duże znaczenie, czyż nie mam racji? Ponadto: dlaczego nie można zakładać tematów o otwartej buzi Kristen? Skoro są całe masy tematów traktujących o trafnej zmianie zdjęcia...
Twoja wypowiedź to był sarkazm. Poza tym gdybyś była rzeczywiście taka mądra jaką chcesz być to byś wiedziała, że na przerost trzeciego migdałka chorują DZIECI, a Kristen ma 20 lat na miłość boską! Co do tego dlaczego nie można... Można ale wtedy przygotuj się na tego typu wypowiedzi. Ona nie są z nienawiści. One są z miłości do ciebie, tak bardzo pragniemy byś stała się lepszym człowiekiem.
Tak, w istocie moja wypowiedź to był sarkazm. Przepraszam za niedouczenie, to już nie sarkazm.
Dziękuję za Waszą troskę, jestem do głębi wzruszona.
Ach, ach, dlaczego w Was tyle nienawiści. Gdy tylko ktoś ma odmienne zdanie, od razu na gilotynę z nim.
Nienawiści? Przecież ty tylko krytykujesz Kristen z powodu OTWARTYCH UST (temat wałkowany już chyba w 200 tematach). Poza tym naucz się czytać, pseudotolerancyjna kobieto. Jeśli ktoś podaje argumenty dlaczego twoja wypowiedź była nie na miejscu to nie zganiaj wszystkiego na to, że "tak piszecie bo jesteście fanami Kristen". Nie jestem fanką Kristen i nigdy nie byłam. Natomiast ta płytkość, która ukazałaś w wypowiedziach myśląc, że mądrze piszesz zakuła mnie boleśnie i nabrałam ochoty otworzyć twoje oczka. Czy się udało to nie wiem. Następnym razem jak będziesz zakładała temat o Kristen to skup się na aktorstwie. I przestań czytać pudelka.
O, wypraszam sobie, mój temat nienawistny bynajmniej nie był. Zważ, że mogłabym zlinczować ją i wszystkich jej miłośników. I nie zwalam wszystkiego na to, że jesteście fanami Kristen, ponieważ widzę Twoją jej ocenę. Na temat aktorstwa się nie wypowiadam, bo widziałam ją zaledwie w sławetnym Zmierzchu oraz w Świecie Kobiet, którego, nawiasem mówiąc, nie dokończyłam powodowana irytacją wywołaną właśnie przez Kristen i sposób jej gry, na który składają się wiecznie otwarte usta oraz bełkot, którego słuchać nawet przy najlepszych chęciach nie można.
Dałam jej 6/10 czy to znaczy, że jestem jej fanką? Jakbym jej dała 2 to też by oznaczało, że jestem jej fanką? Dziewczyno, co ty wygadujesz:D Twoja wypowiedź świadczyła o tym, że jesteś do niej uprzedzona z powodu otwartych ust, na które ja nie zwracałam uwagi patrząc na aktorkę OBIEKTYWNIE. Dopiero zauważyłam to dzięki największym antyfanom wyrażającym swoją krytykę na filmwebie. Która swoją drogą była niekonstruktywna. Jeśli chcesz mi dopiec to uczep się Edwarda Nortona (bo to jego jestem fanką), że za każdym razem jak zmienia punkt obserwacji mruga oczami. Możesz też się doczepić Benicia del Toro, że ma głębokie zmarszczki mimiczne. Widocznie to są tak olbrzymie wady, że zasługują na ocenę 1/10, nieprawdaż?
Skarbie, odnoszę nieodparte wrażenie, że w szkole nie szło Ci najlepiej czytanie ze zrozumieniem. W poprzedniej wypowiedzi zaznaczyłam przecież, że nie uważam Cię za jej fankę. I bynajmniej w moim zamierzeniu nie było dopieczenie Ci. A Twoje wypowiedzi są, wybacz, bezsensowne. I cały czas lecisz w ten sam deseń, co staje się nudne.
"że jesteście fanami Kristen, ponieważ widzę Twoją jej ocenę" może zaczniesz pisać ze zrozumieniem dziecko moje kochane? Rozszerzona matura z polskiego poszła bardzo dobrze, więc twoje podejrzenia są absurdalne;) Zauważ, że moje wypowiedzi są w ten sam deseń, bo nadal nie rozumiesz co chcę Tobie przekazać, co mnie niezmiernie boli. Mianowicie przestań się zachwycać sobą i "Sokiem z żuka" i jeśli widzisz, że dwa dni wcześniej był założony temat o buźce Kristen to nie zakładaj kolejnego z tym samym bezsensownym i nietolerancyjnym przesłaniem:-) Jeśli natomiast zamierzasz narzekać na grę aktorki pod względem je wyglądu to nie wypowiadaj tego na forum (ludzie to niestety czytają i mają prawo skomentować co uważają na ten temat) tylko napisz o tym w pamiętniku. Wylej wszystkie łzy i frustracje a poczujesz się lepiej. Żegnam cię. Od razu uprzedzam, że na kolejnego posta nie odpiszę jeśli uznam, że jest poniżej poziomu.
Och, to straszne, cóż ja zrobię jeśli mi nie odpowiesz???
"I nie zwalam wszystkiego na to, że jesteście fanami Kristen, ponieważ widzę Twoją jej ocenę. "
Według mnie jest to dość jasne, ale cóż.
Musisz bardziej się starać nad formułowaniem zdań. Po pierwsze napisałaś pierw w liczbie mnogiej, następnie dokończyłaś zwracając się do mnie. Napisałaś, że jesteśmy fankami Kristen, bo widzisz moją ocenę jednak wszystkiego na to nie zwalasz. Tak to odbierze każdy rozsądny człowiek. Nikt nie wie co ty myślisz. Ty musisz napisać co ty myślisz. Zwracaj uwagę na składnie zdań, mogłaś to wyrazić na różne sposoby, wybrałaś jeden z najgorszych.
Sory ZielonyBalonik ale rozpoczynając ten temat po raz.... nie mam pojęcia który mogę jedynie stwierdzić, że nie masz co do robienia i Ci się strasznie nudzi. ty na pewno nie wypominasz błędów swoich idolów.. czy jak ich tam nazwać... ulubionych aktorów, więc nie miej teraz pretensji do fanów Kristen, że ją bronią. tak nawiasem mówiąc to żyjemy w wolnym kraju i każdy może robić co mu się podoba. A gdyby asiek890 była fanem Kristen by jej dała 10/10 a nie 6 bo każdy fan daje najwyższą notę, więc zalicza się ona do lubiących jej grę, znaczy Kristen. I sory ale z waszej rozmowy wynika, że jesteście osobami które lubią wypowiadać swoje odczucia i nie boją się ich pokazać. jednak Baloniku kochany proszę cię opanuj się i nie wyrażaj za dużo, bo przy nadmiaże się gubisz, przynajmniej mam takie wrażenie. uważam także, iż jesteś na tyle inteligenta, że skończysz prowadzić ten idiotycznie idiotyczny, do niczego nie prowadzący temat, który jak mniemam miał zaspokoić jedynie twój wolny czas, którego ja niestety nie mam w nadmiaże.
Myślę, że wyraziłam się jasno i wszyscy czytający zrozumieją moją wypowiedź, tak jak mają według mnie zrozumieć.
A tak nawiasem mówiąc to wg. Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej:
Art. 32.
Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.
Art. 54.
Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
Więc zgodnie z okazanymi powyżej artykułami każdy może się wypowiadać na forum, ale nie obrażając poglądów innych. To dla Ciebie, bo pisałaś na temat wolności słowa: "Aha. A więc na forum danej aktorki/aktora mogą wypowiadać się li i jedynie jej/jego miłośnicy. Dziękuję za wielce przydatną informację, postaram się nie powtórzyć mojego błędu po raz drugi."
Kapujesz o co chodzi?
I mam dla Ciebie jeszcze jedną radę. Nie używaj słów albo sformułowań których nie rozumiesz, bo to nie robi na nikim, a przyjamniej na mnie, wrażenia, tylko daje do myślenia, kto to pisał, czy dziewczyna o niku ZielonyBalonik?
Dziękuję.
Bella3 podobno ZielonyBalonik wyraziła się "jasno", że w zdaniu "I nie zwalam wszystkiego na to, że jesteście fanami Kristen, ponieważ widzę Twoją jej ocenę. " nie uważa mnie za fankę Kristen. Stwierdziła, że nie potrafię czytać ze zrozumieniem i dla niej te słowa są jasne. Jeśli więc odebrałaś to zdanie w ten sposób jak ja to znaczy, że to jednak nie był mój wymysł.
Za co ci bardzo dziękuję:)
Ja również. Żal mi Was. Naprawdę, to takie przykre, że nie dajecie innym wypowiadać się wedle własnego uznania. Pozwolicie proszę, że będę wyrażała się li i jedynie tak, jak mam na to akurat ochotę, a jak macie z tym problem, to trudno. Wszystkim dogodzić niesposób.
Dzisiaj zacytowałam Twoje zdanie mojej bratowej, polonistce. Stwierdziła, że ciężko jest to nazwać zdaniem, aczkolwiek poddając je głębszej analizie wynika z niego iż uważasz mnie za fankę Kristen.
jednakowoż: jednakże, lecz, mimo to, natomiast, niemniej jednak, pomimo tego, przecież, toż, tymczasem, wszak
Teraz mi wytłumacz sens swojej wypowiedzi.
WIADOMOŚĆ DO WSZYSTKICH: Nie wiem, czy Szanowni Państwo zauważyli, ale nikt z Was, pomimo nawałnicy Waszych moralizatorskich wypowiedzi, nie odpowiedział jeszcze na pytanie zawarte w temacie. To smutne, że żyjemy w czasach, w ktorych zamiast na konstruktywnych odpowiedziach na zadane pytania skupiamy się na bezcelowej szermierce słownej.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich bywalców, jesteście wspaniali, miłego weekendu!
Odpowiemy ci na pytanie, jeśli powiesz jakiekolwiek zdanie na głos nie otwierając ust. Nie potrafisz? No to wyobraź sobie jaka Twoja wypowiedź była głuuupia. Na trzeci migdał chorują dzieci. Jeśli wypowiadasz się na jakikolwiek temat to najpierw sprawdź informacje: co to jest, czym się charakteryzuje i u kogo występuje.
Nie potrafię wymienić jakiegokolwiek aktora, który by grał z non stop zamkniętymi ustami. Chyba, że wymagał tego scenariusz. Kiedy ktoś się wypowiedział konstruktywnie (wierz mi, dostałaś wiele takich wypowiedzi) to bierze się tą wypowiedź pod uwagę, a nie narzeka się na świat niczym emo: "Czemu mnie nikt nie rozumie, buuu". Jeśli wygłaszasz swoją głupotę na forum to licz się z tym, że ktoś ci na to odpowie.
wydaje mi się, że na siłę chciałabyś, by Twoje wypowiedzi były odbierane za inteligentne. :) jednak takie nie są.
i co do pytania to nie, chyba nie da się grać z '' zamkniętą paszczęką '' . a jak już , to co? powiesisz ją na szubienicy za to? uznasz za beztalencie? jak tak, to pogratulować.
Sory Baloniku ale nie mogę się nadziwić twojej głupoty... stara czy ty masz pojęcie jakie twoje wypowiedzi są?
Nikt Ci nie zabrania "wypowiadać się wedle własnego uznania". a jak tak to odczuwasz to zgłoś to na policję bo jak już wcześniej napisałam takie jest polskie prawo. I bardzo Cię proszę, nie używaj trudnych zwrotów, których nawet sama nie rozumiesz, bo mnie to bardzo drażni... osoby twojego pokroju, które myślą, że użyją trudniejszych słów, których żadko się używa, i staną się przez to mądrzejsze. to niedożeczne.
To bardzo smutne, że żyjemy w czasach, w których zamiast zadawać proste i logiczne pytania, ludzie są niedorzeczni i próbują wyglądać na mądrzejszych niż faktycznie są.
Kristen jest świetną aktorka i gdyby taką nie była to by nie miała takich fanów jak ja i by nie zaszła tak daleko. Sama odpowiedź na swoje beznadziejnie beznadziejne pytanie. oraz proszę Cię pisz jasno, bo to co piszesz musi być czytelne dla wszystkich, nie tylko dla ciebie, bo zauważ to ty jesteś inna i to ty musisz się dostosować do nas, a nie odwrotnie.
Zauważ ile osób stanęło po twojej stronie, a ile po przeciwnej, odpowiadając na te pytanie dowiesz się wszystkiego, a nawet więcej, nauczysz się uważać co piszesz i rozumieć to co inni próbują ci przekazać, a nie na siłę udawać normalną i starać się o względy inteligentnej, kiedy inni wiedzą, że taka nie jesteś.
O Jezu to było męczące... Dziękuję.
-.-
-.-
-.-
Drogi Zielony Baloniku. :) Ty się nic a nic nie przejmuj GETup_ ani aśką,bo one już takie są. Każdemu coś złego powiedzą,jeśli ktoś obrazi ich piękną i kochaną Kristen. ;) nie trzeba umieć grać,by być w Hollywood. 70% gwiazdek to beztalencia.
Ona czerpie sławę z sagi Zmierzchu. To wszystko. A co do aśki i GETup_ ... wielkie obrończyni uciśnionych bobrów się znalazły.
Współczuję ZielonemuBalonikowi takiej obrończyni:D Wstydziłaby się wręcz jakby się dowiedziała o Twoim jakże niskim intelekcie i Twoim największym marzeniu bycia prostytutką. Sama się przyznałaś w pewnym temacie;) A GETup_ Camilla czy ktokolwiek mogą to tylko potwierdzić. Więc przestań się poniżać i wtrącać w dyskusję. Mama cię nie uczyła, że nie przeszkadza się jak dorośli rozmawiają? Już, szuu...
Owszem, masz rację Asiek... Nie wiem czy można brać na serio opinię kogoś, kto chce się puszczać. Nie sądzę, żeby taka osoba miała poukładane w głowie, tak jak trzeba. Ale cóż...
I wcale nie każdemu, nie przekręcaj kota ogonem fanko Megan Fox;) Jeśli ktoś napisze konstruktywną (uwaga! trudne słowo!) krytykę to się nawet zgadzam. Bo widzisz, mój umysł jest otwarty, nie jestem ograniczona i widzę wady Kristen. Jeśli jednak takie dwie się spotykają co potrafią krytykować tylko wygląd... to wybacz. Głupotę się tępi, nie można tego tak zostawić, bo świat totalnie oszaleje. Dlatego cię japonko tępię i tępić będę. Jak już wcześniej wspomniałam... jesteś karykaturą człowieka.
madeinjapan jak napisałaś 70% aktorek w Hoolywood to beztalenica, całkowicie się z tym zgadzam, ale co do Kristen to ona na pewno nie jest beztalenciem, i gdyby była to by niezdobywała nagrów, tylko by dostała złotą malinę, np. za niezamykanie ust przez cały seans.
asiek,w tym świecie ja rządzę. ;) nie ty. to moja sprawa,co chcę robić w życiu,a tobie nic do tego.
tya? a tak żebym wiedziała, znajde dzisiaj twoje nazwisko jak pojde na wybory? Klocu?:) a nie... a wiesz dlaczego? bo masz 13 lat i kręcone włosy. możesz jak już rządzić swoim królestwem lalek barbie..
haha. :) i ty jesteś taka dobra,że ludzi nie krytykujesz, wieśniaro mam 15 lat i kręcone ciemne włosy. nie znajdziesz,kochana. :) bo tylko powiedziałam,że jestem Natalka N.
Ciężko cię zrozumieć. Masz większe problemy w układaniu logicznych zdań od ZielonegoBalonika... Masz 15 lat, poszłaś na wybory i zagłosowałaś na Kaczyńskiego, tak?:) Haha, mocna jesteś
nie mogę głosować,bo nie jestem pełnoletnia. ;) ale o 19.00 moja mam idzie na niego głosować.lepszy on,niż ciamciaramcia Komorowski.
ale tu się porobiło...
madeinjapa znowu szaleje
zielony baloniku przyłącze sie do wiekszości i napiszę ,ze rozchylone usta to żaden argument ,jasne ,że aktorka nie musi się Tobie podobać ,ale jeśli chcesz być traktowana dobrze to sama tak traktuj ludzi.Jeżeli nie wiesz o czym pisze to przczytaj jeszcze raz co napisałaś,niestety widac,że szukasz zaczepki.Nie dziw się więc ,że jestes atakowana.
Pytanko gdzie nasza kórewna napisała jaki zawód chce wykonywać?