On jest beznadziejny!! Zagrał w jednym filmie i jakieś jebnięte nastolatki od razu dają mu 10!! Zal!!
Rocznik`91.
Sorry, ale jest demokracja i każdy może dawać tyle punktów ile chce i komu chce. Może jest on mało znanym aktorem, ale wielu osobą wystarczy, że zagrał w 1 kinowym hicie, który poszedł w świat, a innym nie....Dla jednych najlepszym aktorem jest Johnny Depp, dla inny Zac Efron(sorry jesli zle napisalam). Niby różnica kolosalana, ale dziewczyny do lat 15 (wedlug mnie)nie patrzą na ilość filmów i grę aktorską, tylko na ładny uśmiech..Taka prawda..Nikt nikogo nie zmusi do zmiay zdania...
Rozumiem,że jebiesz...rozumiem,że masz własna opinie na temat Roberta ale czy wyrażając ja musisz przy okazji obrazać inne osoby,ktore go lubią ? ;] przeszkadza ci aż tak strasznie to,że niektórzy dają mu 10 lub 9 ?
Co sądzisz o "How to be"? Oglądałaś go i oceniłaś jako arcydzieło, więc może napisałabyś czy warto go obejrzeć i dlaczego?
Oglądałam niestety tylko urywki poszczególnych scen i czytałam streszczenie filmu.Ale mimo to film wydaje się być dobry...np.jego tematyka jest z życia wzięta.Na ten moment dałam mu najwyższą ocenę,ponieważ spodobał mi się jego opis i fakt,że główną rolę gra jeden z moich ulubionych aktorów.Jeśli film okaże się słaby,zawsze moge zmienić 10 na niższą ocenę.
szkoda co cokolwiek komentować bo skoro my jesteśmy pustymi księżniczkami bo lubimy Pattisona to ty jestes zazdrosnym frajerem inaczej cie nazwac nie mozna bo skoro ty obrazasz innych bo maja sprzeczne poglady z twoimi
jak widze takie posty ( nie dajmy mu byc w pierwszej 10) to az myszon sam mi najezdza na 10 i klika:D:D:D:D:D:D muhahahahahaha
ten temat jest strasznie irytujacy..............czy nie mozna mież swojego zdania? wkurza Cię że ktoś mu daje 10,ale ty dając mu 1 nie jesteś lepsz.........................bo wg ciebie on zasługuje na jeden czy może chcesz po prostu obnizyć mu ocene???????????/no właśnie o\bo wydaje mi się że ,gdyby nie jest w 100 to bys mu dała chociaż pare punktów więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!11!!!!!!!!!!! jesli chcesz by filmwe był sprawiedliwy i każdy oceniał wg swojego poglądu to ty bądz uczciwa..............nie filmwebie nie o to chopdzi żeby sobie robić na złość,przeklinąc,obrażać innym i robić ,,bitwy" czy podwyzymy mu frekwencje dając 10 czy obniżymy jak najbardziej dając 1............no więć prosiłabym o więcaj wyrozumiałości i kultury;
Nie daję 1 żeby zaniżyć. Każdy aktor startuje u mnie z 1. Oglądam kilka filmów z jego udziałemi jeśli jakąś rolą mnie przekona lub nie przekona ocena idzie w górę lub w dół. Pattinson dostał +1 za zmierch. Za Harrego nic i za pamiętnik coś tam coś tam też nic. Słaaaby jest.
Uważam że to idiotyczna metoda gdyż od razu zaniżasz aktorowi ocenę.
Nie lepiej najpierw obejrzeć filmy a potem ocenić?
Widziałam trzy. I nic. On odczytuje tylko kwestię i dodaje do tego minę. I co z tego, że zaniżam? Mam zawyżać? Lubię Nathalie Kelley, ale na razie zagrała tylko w dwóch filmach, w których nie musiała się zbytnio wysilać, więc ma 1. Za kilka lat zagra bardziej skomplikowane role to ocena pójdzie w górę razem z jej umiejętnościami. a na razie nie widzę powodu dać jej więcej niż 1. To chyba nie jest idiotyczne? Mam dać jej 10 i wynieść ją na piedestał równy Hopkinsowi czy Hepburn? To jest idiotyczne. Takie same uczucia mam w stosunku do Roberta. Nie zasłużył. Jeśli za kilka lat dostanie Złoty Glob czy Baftę, to w jaki sposób podniesiesz mu ocenę? Założysz dodatkowe konto?
Masz nie dawać w ogóle gdyż dając jeden nadajesz jej jakby ocenę filmu: nieporozumienie
Po jaką cholerę dawać ocenę 1 tylko dlatego, że się nie zna aktora...
Po taką cholerę, że dając 10 daję ocenę filmu- arcydzieło. R. P. = arcydzieło? Nathalie i tak ma na chwilę obecną średnię 9,coś. Za dwa filmy. Podobnie jest z Robem. Wszyscy piszą jak to super zagrał w Vanity Fair, a połowa go tam nie widziała, bo wycięli sceny z jego udziałem. Jeden z filmów w którym on występował, bodajże How to be- nikt go nie widział a ma średnię 9,38. Czyli 95% oceniało go na podstawie jedynie roli Edwarda i bach! 10, bo zagrał wampirka pięknego jak "młody bóg". Gdy tymczasem Tom Cruise w chwili obecnej znajduje się na 494 pozycji ze średnią 7,3, bo jest: brzydki/ głupi/ jest scjentologiem/ więzi Katie/ zostawił Nicole dla Penelope.
Z łaski swojej nie mów, że ktoś nie widział jakiegoś filmu bo nie wiesz kto co oglądał.
To że film ma średnią wysoką ale na forum nie ma spammu nie oznacza że został oceniony po aktorach ale być może nie wymaga szczególnego komentarza?!
A co do Cruise'a to odpowiem twoją metodą: nie każdy musi lubić każdego | i dodam coś od siebie | ale to nie jest powód by od razu go oceniać.
I co ty na to? Nikt go nie widział a oceny wystawiane są na podstawie: bo gra tam rob. :)
"Oglądałam niestety tylko urywki poszczególnych scen i czytałam streszczenie filmu.Ale mimo to film wydaje się być dobry...np.jego tematyka jest z życia wzięta.Na ten moment dałam mu najwyższą ocenę,ponieważ spodobał mi się jego opis i fakt,że główną rolę gra jeden z moich ulubionych aktorów.Jeśli film okaże się słaby,zawsze moge zmienić 10 na niższą ocenę."
Post skopiowany z góry:)
Gdybym oceniła zmierzch na podstawie tego co przeczytałam i zwiastunów to też byłby arcydziełem...
A ja mu dałam 10 nie ze względu,że mi się podoba bo moim zdaniem jest jaki jest (przeciętny), ale dlatego, że moim zdaniem dobrze zagrał w Zmierzchu. I mam kompletnie gdzieś czy powiecie, że jestem jebnięta!!! Nie rozumiem jak można oceniać ludzi po tym czy dali aktorowi 1 czy 10 punktów... normalne to nie jest :) Tak po za tym to nastolatką już nie jestem:)
martyna1117_88 "A ja mu dałam 10" - skoro nie jesteś nastolatką to nie możemy zwalić winy na to że jesteś niedojrzała; czyli musisz być poprostu JEBNIETA!
Jakby to powiedział James?
Its so cruel...
Szkoda, że twój zasób słownictwa zamyka się w wulgaryzmach a nie w dojrzałych wypowiedziach.
"Jebnieta" to musisz by najwyraźniej ty.
ale wy macie problemy ludzie! bo tym filmie napadacie na dziewczyny że mu dają 10! widocznie ciebie też to obchodzi skoro nie jesteś obojętny!!!
żal............patrzącv na to kogo oceniasz na 10........ samych aktorów znanych i cenionych, którzy już się wybili. Dla Cb aktor który jest uwielbiany przez nastolatki i nie doostał żadnej konkretnej nagrody jest nic nie wartu. Dlaczego nie potrafisz wybrac dobrego aktora po paru filmach? Bo co musi zabłysnąć? Patrząc na Twoje oceny musi dostac jakieś nominacje i być uważany za dobrego aktora przez ,,fachowców".To bez sensu,bo to ma byc Twoja ocena,a ty wzorujesz się na innych opini.Satwiając mu 1 pkt za to że zagra w za mało filmach jest bez sensu. Lepiej poczekaj aż pokaże się w wielu rolach i wtedy zdecyduj,a nie dawaj mu 1 za to że jeszcze nie ,,ma go" w parudziesięciu wartościowych filmach. Umiej wybrać dobrych aktorów z tych którzy sie jeszcze nie wybili i nie grają w wyłącznie wspaniałych filmach. Odóżnij tez aktora od filmu i nie oceniaj aktora po jego fanach.
Dziekuje,dowidzenia
A ja zapytam z sensem w drugą stronę, dlaczego on dostaje 10 od ludzi, którzy widzieli go tylko w Zmierzchu ? Oni też nie mogą poczekać na inne filmy tylko od razu dyszka ? Nie mówię, że jestem wielkim znawcom filmów i aktorów, ale u mnie za Zmierzch to z 7-8 dla niego. Lepiej patrzeć z lekka obiektywnie, a nie dawać od razu 10 lub 1. Pozdrawiam
Dlaczego twierdzisz,że dostaje 10 od ludzi,którzy widzieli go tylko w Zmierzchu?Pattinson nie zagrał tylko w jednym filmie.
Znam z autopsji i po przejrzeniu kilku stron komentarzy można takie wnioski wyciągać, a ten facet ma ponad 4500 ocen, 10 z tego to pewnie około 3 tysięcy i wątpie aby każda z osób, które dały mu dyszkę obejrzała inny film z nim w roli głównej niż Zmierzch. To, że Ty obejrzałaś więcej filmów to nie znaczy, że wszyscy co mu 10 dali też je oglądali. Pozdrawiam
Racja,wszyscy napewno nie ale napewno są jakieś osoby poza mną,które obejżały inny film niż Zmierzch,w którym grał Pattinson. ;) może nie większość ale kilkadziesiąt napewno.
Krystian , rzeczywoiście masz racje. te fora są po to by dyskutowac więc pozwólcie na to. Dałam argumenty które były zupełnie bezpodstawne. Dzięki za zwrócenie uwagi. Robert nie jest idealny. Jest bardzo dobry.
ale po jakiego grzyba Ty się tu wypowiadasz droga autorko?:D źle Ci? to się potnij, a ludziom daj spokój. Taka jest kolej rzeczy, że ktoś gra w głośnym filmie i zyskuje fanów. Jeśli Cię to boli, to masz problem.
Trochę za ostry ton każdy ma swój gust. No mnie się on kojarzy jako Cedric Diggory w HP a w Zmierzchu bardziej podoba mi się Jasper:)
Robert to naprawde obry aktor! Tylko ze nikt wczesniej za bardzo o nim nie slyszal bo nie byl to aktor komercyjny. Gral w filmach niezaleznych i w teatrze... Trzeba poczytac a potem gadac glupoty! A jezeli ktos gada ze to aktor jednego filmu to jest smieszny! Nic nie wie o jago pracy- to po co sie udziela- no moze tylko po to ze jest zazdrosny ze komus sie udalo...
aha i jeszcze raz:wystarczy poczytac bo nawet tu pisze o jednej z jego nagrod ktora zdobyl a nagrod chyba za byle co sie nie dostaje?... a z tego co wiem to nie jest jego jedyne wyroznienie...:)
Zaraz pojawią sie odpowiedzi:' Taaa jasne, a czego my mu mamy zazdroscic, przeciez on nawet nie ma talentu...a do tego taki brzydki' mememe...
Tylko sie pytam jaki sens takiego gadania? Czym kierowała się autorka tegoż tematu zakładajac go? Czyżby aż tak przejmowała się rankingiem filmweb'u?- jak powrzechnie wiadomo, nieobiektywnym jak mało który... Wątpie. Co najwyżej chciała ukazać nam swoje pojęcie o swiecie kina i filmu. W jej mniemaniu zapewne najwyższych lotów. Niestety tak jednak nie jest. Nie mówię, ze Robert Pattinson to aktor doskonały. Co najwyzej sredni i są dziesiątki lepszych od niego. Ale pozycja w takiej klasyfikacji nie powinna miec wiekszego znaczenia. A na pewno juz nie dla tych prawdziwych koneserów kina :p a jak czytam niektóre posty widzę, ze wiele osób się za takich własnie uważa :) Tylko gdybyscie drodzy znawcy byli takimi prawdziwymi znawcami nie podejmowalibyscie tutaj takich nedznych apeli do narodu jak przykładowo ten z tego tematu. Kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie. Czy jest ono pozytywne czy tez nie. Ma do tego swiete prawo. Ale takie nakręcanie nastoletnich fanek tego aktora, krytyka, w wiekszosci bez konstruktywnych argumentów, nie słuzy niczemu tak naprawdę. No moze poza zaspokojeniem swojej ambicji. Choć ja takiej ambicji na takim poziomie to rzeczywiscie mozna tylko pozazdroscic :]
no to tyle z mego kazania na niedziele...:*
Większość powtarza: '...nie zagrał w wielu filmach' ok.może rzeczywiscie nie zagrał w tak dużej ilości filmów,ale w tych,w których miał okazje się pokazć wypadł bardzo dobrze moim zdaniem.Nie jest najlepszym aktorem,ale nie jest aż tak zły żeby zakładać o nim tematy pt"Nie pozwólmy mu być w 100 najlepszych!!" Bez przesady...
Mam nadzieje kochana że się jeszcze nie spociłaś!
Bo jak chcesz to ja Ci wydrukuję ulotki! Będą naprawdę eleganckie!
Demoralizujemy polską młodzież!! AVE-SATAN!
to wszystko co mogę napisać, komentyjąc Twój post.
a czemu mamy nie pozwalać ?
ja tam go lubię i mam swoje zdanie na jego temat.
nikt nie bedzie mi narzucał co mam robić;)
Przesada z tą kłótnią o Pattinsona.. Gdyby nie zagrał w Zmierzchu wiele z Was nie zwróciłoby na Niego najmniejszej uwagi. Jak dla mnie nie zasługuje póki co na 10 (i nie chodzi tutaj o ilość filmów), ponieważ jest póki co średnim aktorem i zagrał w średnich filmach. Nie mówię, że każdy rocznik 95,96.. itp to napalone nastolatki ale nie zaprzeczycie faktom, że jest On teraz na topie (powiem szczerze, nastolatki dałyby się za Niego pokroić aby Go bronić) i wiele osób daje Mu 10 bo kochają Go platoniczną miłością.. Jak dla mnie można go ocenić 5/10. Jest ok ale trzeba Mu dać się rozwinąć.