Jeden z moich topowych aktorów...Odchodzi pokolenie wspaniałych aktorów świetnie wykształconych w czasach PRL. Dzisiejsze w większości pseudoaktorzyny mogłyby Im buty czyścić.
Tak nie zapomnimy jego dokonań w walce z patriotycznym podziemiem kiedy po wojnie pacyfikował prowincje jako członek batalionu operacyjnego komendy wojewódzkiej milicji obywatelskiej w Łodzi. Aktor propagandowy jak mało który. Do końca związany z postkomunistami. W odznaczeniach brak bohatera związku radzieckiego ( za utrwalanie władzy ludowej). Aktor mierny ale jako człowiek i Polak postać negatywna.
kilka lat temu Pan Stanisław był w Lesznie i wtedy miałem okazję zrobić wspólne zdjęcie i poprosić o dedykacje w książce. Wziąłem specjalnie wolne z pracy. Teraz te pamiątki nabrały nowej wagi.... :(
Nadal nie wierzę i nie chce wierzyć.
Spotkałam Go dwa razy i wydawał się być bardzo silnym człowiekiem.Bardzo szkoda..... człowieka szkoda, nie Klossa.
Matko dopiero co przeczytalam ta smutna wiadomosc, tego sie nie spodziewalam na zakonczenie dnia:(Jeju swietny aktor, wspanialy czlowiek....
Az mi lezka poplynela:( Spoczywaj w spokoju J23.